Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479794 razy)

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #2040 dnia: 29 Grudnia 2022, 16:37:54 »
To on nie włącza i wyłącza się automatycznie?
włącza, ale jest uczucie szarpnięcia. No i warto wiedzieć gdzie się znajduje w celu wyłączenia go na stałe jak są takie potrzeby.
Jak dla mnie wersja Style w stosunku do Comfort w CC to znaczna różnica w wyglądzie, same lampy robią robotę + większe alu 18 + przyciemniane szyby.
ja tego nie kwestionuję.
Są trzy wersje wyposażenie :
Comfort
Style
Premere Edytion
Jak ktoś pisze, że zakupił wersję Comfort+Style+Tech, to albo nie wie co pisze, albo chce sobie podnieść wartość, czy co ? Rozumiem, że kupił CC w wersji Style + pakiet TECH. Niedługo beda pisac Comfort+Style+Premiere Edydion

Czy ktoś może wrzucić zdjęcie lampy w Comforcie , bo za cholerę nie wiem o co chodzi. Bo w sieci mam wrażenie, że sa same wyższe wersje fotografowane.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #2041 dnia: 29 Grudnia 2022, 17:07:42 »
To on nie włącza i wyłącza się automatycznie?
włącza, ale jest uczucie szarpnięcia. No i warto wiedzieć gdzie się znajduje w celu wyłączenia go na stałe jak są takie potrzeby.
Jak dla mnie wersja Style w stosunku do Comfort w CC to znaczna różnica w wyglądzie, same lampy robią robotę + większe alu 18 + przyciemniane szyby.
ja tego nie kwestionuję.
Są trzy wersje wyposażenie :
Comfort
Style
Premere Edytion
Jak ktoś pisze, że zakupił wersję Comfort+Style+Tech, to albo nie wie co pisze, albo chce sobie podnieść wartość, czy co ? Rozumiem, że kupił CC w wersji Style + pakiet TECH. Niedługo beda pisac Comfort+Style+Premiere Edydion

Czy ktoś może wrzucić zdjęcie lampy w Comforcie , bo za cholerę nie wiem o co chodzi. Bo w sieci mam wrażenie, że sa same wyższe wersje fotografowane.

A jak wrzuca się obrazek na tym forum?

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2042 dnia: 29 Grudnia 2022, 17:09:57 »
  ja wrzucam na zewnętrznym serwerze, np. https://www.fotosik.pl/   a potem w poście wklejam link i zdjęcie jest zamieszczone w poście

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2043 dnia: 29 Grudnia 2022, 17:17:10 »
  ja wrzucam na zewnętrznym serwerze, np. https://www.fotosik.pl/   a potem w poście wklejam link i zdjęcie jest zamieszczone w poście

Mam nadzieję, że autor nie będzie miał mi za złe użycie jego zdjęcia . W każdym razie pojazd nie jest identyfikowalny w żaden sposób może za wyjątkiem ładnego koloru. Jeżeli autor będzi emiał z tym problem to usunę.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2044 dnia: 29 Grudnia 2022, 17:33:39 »
   chciałem się upewnić, bo w pierwszym momencie opatrznie zrozumiałem, że one są inne, ale tylko wewnątrz, czyli rodzajem światła, dziennych itd. Kształt jest identyczny.
« Ostatnia zmiana: 29 Grudnia 2022, 17:37:31 wysłana przez witek1965 »

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2045 dnia: 29 Grudnia 2022, 17:39:41 »
   chciałem się upewnić, bo w pierwszym momencie opatrznie zrozumiałem, że one są inne, ale tylko wewnątrz, czyli rodzajem światła, dziennych itd. Kształt jest identyczny.
Oczywiście,że różnica jest we wnętrzu al ejednak zmienia całkowicie optykę przodu pojazdu. Mie zdziwiło, że Cofort w ogóle nie ma przednich czujników.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2046 dnia: 29 Grudnia 2022, 17:48:32 »
Mie zdziwiło, że Cofort w ogóle nie ma przednich czujników.
i nie da się domówic. Dopiero w wersji Style można domówić pakiet TECH, ale do szczęścia brakuje asystenta parkowania, który moim zdaniem byłby ciekawszą opcją w miejsce elektrycznie podnoszonej klapy bagażnika. No, ale to jest tylko moje zdanie.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2047 dnia: 29 Grudnia 2022, 17:57:56 »
i nie da się domówic. Dopiero w wersji Style można domówić pakiet TECH, ale do szczęścia brakuje asystenta parkowania, który moim zdaniem byłby ciekawszą opcją w miejsce elektrycznie podnoszonej klapy bagażnika. No, ale to jest tylko moje zdanie.
z tym asystentem to jest tak. uzupełniając to co wcześniej napisałem po pierwszych testach. Asystent dla doświadczonego kierowcy sprawdzi się przy wyjeżdżaniu. Pobawiłem się nim jeżdżąc trochę z ojcem na kilku parkingach ui jednak nawet średni kierowca zaparkuje znacznie szybciej ręcznie. Po za tym jest to chyba najbardzioej zaawansowany pod względem ustawień system pojazdu. Ilość ustawień jest ogromna. Trzeba się z nim oswoic bo chyba bywa zbyt inteligentny :) wskazuje wiele możliwości parkowania i trzeba w pierwszym kontakcie dobrze go poznać. Potem jest juz intyucyjny ale wymaga pobawienia się ustawieniami żeby był w 100% bezobsługowy. To póki co najbardziej zaawansowany sytem jakiego używałem. Krok dalej są chyba tylko premium BMW czy Mercedesa które mają już funkcje w pełni autonomiczne. (no i TESLA :) )

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #2048 dnia: 29 Grudnia 2022, 19:03:18 »
Oczywiście,że różnica jest we wnętrzu al ejednak zmienia całkowicie optykę przodu pojazdu. Mie zdziwiło, że Cofort w ogóle nie ma przednich czujników.
Uuuu, Toyota grubooo pogrywa. Żeby tak zmieniać "optkę przodu" w wersji comfort?! Jak się do tego doda brak listwy na grilu, to okazuje się, że to jest zupełnie inny samochód!!! Teraz dopiero przestaje dziwić, że ponoć największa liczba zamówień przypada na wersję PE. Ludzie nie chcą zmienionej "optyki przodu" comforta, czuli by się z tym źle, wewnętrznie rozbici, może nawet w jakiś sposób poniżeni. Nie chcą się utożsamiać z bieda edyszyn. Najgorsze jednak, to triumfalny wyraz twarzy somsiada. Jak to znieść? Zostaje jedyny słuszny wybór - PE. Nic, że najbogatsze opcje CC za ponad 200tyś mają tę samą ujową rurę, ceratę na niedorobionym podłokietniku, twardy plastik, ciasnotę, zabezpieczenie antykorozyjne i wytłumienie, ale somsiad nie będzie miał satysfakcji. Parodia...

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #2049 dnia: 29 Grudnia 2022, 19:07:42 »
i nie da się domówic. Dopiero w wersji Style można domówić pakiet TECH, ...
Da się domówić, tyle że montowane są przez serwis. Czujniki parkowania przód i tył do wersji comfort to koszt ok. 2000zł.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2050 dnia: 29 Grudnia 2022, 19:08:58 »
Uuuu, Toyota grubooo pogrywa. Żeby tak zmieniać "optkę przodu" w wersji comfort?! Jak się do tego doda brak listwy na grilu, to okazuje się, że to jest zupełnie inny samochód!!! Teraz dopiero przestaje dziwić, że ponoć największa liczba zamówień przypada na wersję PE. Ludzie nie chcą zmienionej "optyki przodu" comforta, czuli by się z tym źle, wewnętrznie rozbici, może nawet w jakiś sposób poniżeni. Nie chcą się utożsamiać z bieda edyszyn. Najgorsze jednak, to triumfalny wyraz twarzy somsiada. Jak to znieść? Zostaje jedyny słuszny wybór - PE. Nic, że najbogatsze opcje CC za ponad 200tyś mają tę samą ujową rurę, ceratę na niedorobionym podłokietniku, twardy plastik, ciasnotę, zabezpieczenie antykorozyjne i wytłumienie, ale somsiad nie będzie miał satysfakcji. Parodia...
Błysnąłeś w dyskusji. Nie ma co

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #2051 dnia: 29 Grudnia 2022, 19:44:18 »

Heheheh to od teraz się auta kupuje że względu na optykę???  Na podstawie lamp mowisz w salonie : " ale optyka, go***o straszne nie kupuje ". Podstawą to wygląd lamp.  Mam comforta i mam go gdzieś jak lampy wygladaja, sa ledy to są. I tak ich nie widzę bo jadę w środku. Filozofia się tworzy na tym forum. Jedenm wydech przeszkadza, drugiemu ledy zwykle są problem . Za chwilę ktoś powie ze felgi są za mało srebrne i nie kupi..
Wyciągacie takie bzdety ze głową boli..  w dup**ach sie poprzewracał.  Ledy za mało ledowe. Bo nie wyglądają, na ja pier*****e.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2052 dnia: 29 Grudnia 2022, 19:52:35 »
@zielenijo
Brawo Ty!

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 29 Grudnia 2022, 19:54:54 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2053 dnia: 29 Grudnia 2022, 20:23:30 »

Heheheh to od teraz się auta kupuje że względu na optykę???  Na podstawie lamp mowisz w salonie : " ale optyka, go***o straszne nie kupuje ". Podstawą to wygląd lamp.  Mam comforta i mam go gdzieś jak lampy wygladaja, sa ledy to są. I tak ich nie widzę bo jadę w środku. Filozofia się tworzy na tym forum. Jedenm wydech przeszkadza, drugiemu ledy zwykle są problem . Za chwilę ktoś powie ze felgi są za mało srebrne i nie kupi..
Wyciągacie takie bzdety ze głową boli..  w dup**ach sie poprzewracał.  Ledy za mało ledowe. Bo nie wyglądają, na ja pier*****e.
Optyka w rozumieniu wyglądu, looku, a nie optyki soczewki. Dokładnie to samo było w Camry. Miałem te lampy bez listwy LED i wyglądały tandetnie ale nie było aż tak duzej różnicy jak w przypadku CC. Kropka. Chociaz nadal uważam, ze o gustach się nie dyskutuje to ja np w życiu nie kupiłbym szarego samochodu, a  innych to kręci. Niuanse maja znaczenie. W CC taki niuansem są dla mnie plastikowe klamki wewnętrzne. Oszczednośc na poziomie 200PLN przy cenie 180000PLN a dołożenie na drzwiach przednich klamek chromowanych i alu listwy przy uchwycie było by miłym i jakościowym dodatkiem. Gdyby to była DACIA jak to niektórzy tutaj porównują za 105000 wtedy nie czepiałbym się.
« Ostatnia zmiana: 29 Grudnia 2022, 20:27:45 wysłana przez EMJOT »

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2054 dnia: 29 Grudnia 2022, 20:45:44 »
Skoro juz mowa o upierdliwych wadach użytkowych to czy ktos ma wiarygodne info z serwisu/od dealera czy przewidziane jest coś w ramach zastępstwa za progi, które wypadłu z oferty? O co mi chodzi. Progi jakkolwiek faktycznie mogły być kontrowersyjne pod kątem brudu to ich brak niestety jest jeszcze bardziej uciążliwy ponieważ pomiędzy drzwiami i progiem jest przestrzeń którą w przypadku progów była nimi zasłonięta a w przypadku ich braku powoduje,że kiedy był moment zimy po otwarciu drzwi miałem kilkucentymetrowa warstwę lepkiego błota. Pal lich deszcz ale już przejaZd przez zwykłe błoto powoduje, że z progami źle a bez proigów jeszcze gorzej bo syf przy wysiadaniu jest ten sam tylko w innym miejscu.
Druga rzecz któa jest dla mnie totalnie niezrozumiała to 3 cm przestrzeń od rolety do oparcia siedzeń. Przy marnym wyciszeniu jest to główne źródło hałąsów od strony bagażnika. W ramach testu proponuję rzucic nba tą szoparę zwykły koc i porównac :) Kompletnie nie czaję o co chodziło projktantowi. Ok, Rozumiem że po podniesieniu oparcia mamy przestrzeń choć to też monza by ogarnąć ale po opuszczeniu oparcia tego nie powinno być. Brak miejsca na roletę to dla mnie konieczność wysłania projektantów na kilkudniowe szkolenie do grupy VAG :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl