Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479749 razy)

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #2070 dnia: 30 Grudnia 2022, 17:26:28 »
przy okazji jestem po akcji serwisowej wymiany oprogramowania sterownika pojazdu. Nic to nie wniosło w uzytkowanie pojazdu (co więcej w samej toyocie nie umieli poiwedziec co zminenia) W każdym razie problem niemożłiwości zdalnego włączania klimy, podgrzewania szyby itd nadal istnieje. Upierdliwy komunikat o otwartym oknie dachowym nie zniknął. Działa wyłącznie blokowanie i odblokowywanie drzwi czyli funkcja kompletnie zbędna, co wiecej uważam, ze wręcz niebezpieczna bo ni jest ograniczona geolokalizacją. Tyle w temacie. Męczę sweris centralny dalej.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2071 dnia: 30 Grudnia 2022, 17:56:00 »
Japonia, kiedyś lider współczesnych technologii został niestety w tyle.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #2072 dnia: 30 Grudnia 2022, 17:58:19 »
Witek1965 według mnie typ lamp z Cofortu nie ma wpływu na jakość świecenia świateł drogowych.
no jasne, że nie ma. Pisałem i pytałem o przednich lampach i takież zdjęcie mi wrzuciłeś.  Nie mają nawet skrętnych ? 
przy okazji jestem po akcji serwisowej wymiany oprogramowania sterownika pojazdu.
tak na dzień dobry. No i reszta nie napawa optymizmem, a tak chwalono multimedia CC.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2073 dnia: 30 Grudnia 2022, 18:00:30 »
@pireus
I tak wybiorę następne japońskie.
Nawet Zięć się "złamał" i chce lexusa ;)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #2074 dnia: 30 Grudnia 2022, 18:13:14 »
Byłem przed chwilą w Toyocie w celu wypożyczenia samochodu (swoją drogą super cena dla klientów oczekujących na nowy samochód) i widziałem dwie CC obok siebie - jedna w wersji comfort a druga premier ed. Według mnie duża różnica w wyglądzie i nie chodzi tylko o lampy.
A czy jedne lampy doświetlają drogę lepiej od innych to najlepiej się przekonać na drodze.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2075 dnia: 30 Grudnia 2022, 18:16:55 »
Szkoda, że nie porobiłeś zdjęć i nie wrzuciłeś.
A czy jedne lampy doświetlają drogę lepiej od innych to najlepiej się przekonać na drodze.
to tak łątwo to nie jest. Nie mają testowego Comfort i PE, ale jeśli prawdę mówił, że rozproszone, to szału nie ma. Trochę mnie dziwi ta rezygnacja z soczewki, bo to w sumie nie jest wynalazek z tego roku, tylko dawno wprowadzone rozwiązanie.

widziałem dwie CC obok siebie - jedna w wersji comfort a druga premier ed
no szkoda, że nie zrobiłeś zdjęć, przód tył jak stały obie. Aczkolwiek jakbym jednak się zdecydował to Style+tech, a tu chyba różnice nie powinno być. Na razie się waham.
« Ostatnia zmiana: 30 Grudnia 2022, 18:18:36 wysłana przez witek1965 »

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #2076 dnia: 30 Grudnia 2022, 20:05:38 »
Decyzje o zakupie trzeba przemielić w głowie samemu. Nikt Cię nie przekona do samochodu jeśli Ty sam tego nie czujesz. Może średnio to zabrzmi, ale u mnie plusy przewyższyły minusy i termin oczekiwania do trzech miesięcy też nie był  bez znaczenia. Dodatkowo obsługiwał mnie wyśmienity handlowiec (było go tyle ile trzeba, nie za dużo nie za mało). Dostałem również duży rabat, ciężko było nie skorzystać z PE. Dzisiaj wypożyczyłem zwykłą Corollę w sedanie i środek praktycznie taki sam jak w CC. Wersja Style CC z zewnątrz taka jak PE, wygląda nie najgorzej.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2077 dnia: 30 Grudnia 2022, 20:25:24 »
Trochę mnie dziwi ta rezygnacja z soczewki
Tu chodzi o ilość lumenów i przepisy. poczytaj i zrozumiesz dlaczego kastruje się xenony i ledy.
https://www.auto-swiat.pl/porady/eksploatacja/reflektory-led-postep-czy-regres/6snwb9e

Dodatkowo obsługiwał mnie wyśmienity handlowiec (było go tyle ile trzeba, nie za dużo nie za mało). Dostałem również duży rabat, ciężko było nie skorzystać z PE.
Ginący gatunek. Przez takiego kupiłem toyotę a nie mazdę. 
« Ostatnia zmiana: 30 Grudnia 2022, 20:27:31 wysłana przez Krisman »

Offline Gilmur

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #2078 dnia: 30 Grudnia 2022, 20:50:36 »
Zgadzam się z Vito-drakula, że
Decyzje o zakupie trzeba przemielić w głowie samemu
Nic doadać, nic ująć  :-)

A w kwestii jakości oświetlenia mojej CC w wersji PE to nie narzekam. Jako drugie auto użytkuje jeszcze Forda C-Maxa z 2014 z żarówkami H7. Nigdy nie narzekałem na fordowe światła ale jak przesiadłem się na CC a potem wróciłem ponownie do Forda to musiałem sprawdzić w czasie jazdy czy aby obie żarówki w Fordzie świecą, bo miałem wrażenie, że jest zbyt duża różnica, oczywiście na korzyść CC

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2079 dnia: 30 Grudnia 2022, 21:02:13 »
Też miałem lampy z żarówkami H7. Lepsze zresztą od H4, ale nadal to było nie to samo co ksenony i nie pomagało kupowanie +X%światła, kosztem jej żywotności. Faktem jest, że zastosowania soczewki poprawia ogólnie snop światła i odcięcie, ale gówniana soczewka jest gorsza od dobrego lustra. Tak, czy siak dobre światła to podstawa w jeździe nocą.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2080 dnia: 30 Grudnia 2022, 21:07:29 »
W PE są full led i one świecą doskonale, czy się mylę?
@Gilmur - masz spryskiwacze?

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline Gilmur

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #2081 dnia: 30 Grudnia 2022, 21:15:58 »
Niestety nie mam

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2082 dnia: 30 Grudnia 2022, 22:53:12 »
W PE są full led i one świecą doskonale, czy się mylę?
w PE i w Style.

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #2083 dnia: 31 Grudnia 2022, 08:24:50 »
Wersja style i PE przez te światła wygląda jak lamo urus dosłownie. Ten led jest tak ledowy, ze rentgena można nim robić.  A zasieg tych ledow powinni podawac w setkach  kilometrow. Tak doskonale i jedyne swiatlo na świecie jest w tej CC

Czekam na analizę kostki zasilającej ten wspaniały led  czy jest wystarczający delikatny w dotyku... I czy kolor pasuje do auta.  Bo somsiady nie mogą sie już doczekać  kolejnej nowinki i kolejnego argumenty świadczącym  o wspaniałości CC

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0
« Odpowiedź #2084 dnia: 31 Grudnia 2022, 13:19:59 »
Drogi (na miarę posiadacza) samochód już dawno przestał być środkiem do przemieszczania się. Teraz służy także m.in. do manifestowania statusu materialnego posiadacza, może nawet przede wszystkim...
Jest totalnie odwrotnie :D Kiedyś jak somsiad kupił samochód to pierwsze co to się podjeżdżało pod jego okna, myślisz, że skąd powstały memy o wystawianiu pudełka od TV plazmy na klatkę schodową?
Dzisiaj jest znacznie lepiej, większość ludzi ma w dupie czym jeździsz i coraz więcej ludzi ma w dupie co o nich myślisz.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl