Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479555 razy)

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #2085 dnia: 31 Grudnia 2022, 16:17:31 »
Pytanko do tych, którzy juz uzytkuja a nie tylko oceniają :P Jestem świeżo po obejrzeniu szczegółowego firlmu o Systemie multimedualnycm nowej Corolli (z salonu z NIemiec) Z filmu nie wynika, czy jest to C2023 czy CC tym niemniej system jest praktycznie w kazdym detalu identyczny za wyjątkiem 2 szczegółów. Pierwszy nieistotny, w aplikacjach jest przeglądarka www. Drugi wg mnie bardzo fajny i przydatny tj w wersji zegarów bez tarcz na środku wswietla się mapa przeniesiona z nawigacji (oczywiście mniejsza :P )  Tej pozycji menu w CC nie ma przynajmniej u mnie. Ja mam 4 pozycje na środkowym menu : puste, ustawienia, tempomat i komunikaty. Piątej pozycji brak. Jak to jest u Was?

Offline Gilmur

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #2086 dnia: 31 Grudnia 2022, 17:31:58 »
W czasie odbioru auta z salonu handlowiec tak ustawił mi środkowe pole, że widać było elementy nawigacji, ale tylko tej, która jest bazowa w CC. Przy czym było widać raczej wskazówki co do manewrów  i kierunku jazdy. Mówił, że w przypadku zaciągania nawigacji z androida bądź apple wyświetlanie nie będzie działać. Nie sprawdzałem więc nie mogę potwierdzić. W instrukcji obsługi CC (ale tej ściągniętej ze strony Toyoty) pisze, że wyświetlanie informacji z nawigacji działa tylko w niektórych wersjach CC. Ja mam PE i u mnie akurat wyświetlanie działa. Jutro jak będę w aucie to sprawdzę w opcjach jak się dochodzi do wyświetlania informacji z nawigacji.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2087 dnia: 31 Grudnia 2022, 17:39:25 »
W czasie odbioru auta z salonu handlowiec tak ustawił mi środkowe pole, że widać było elementy nawigacji, ale tylko tej, która jest bazowa w CC. Przy czym było widać raczej wskazówki co do manewrów  i kierunku jazdy. Mówił, że w przypadku zaciągania nawigacji z androida bądź apple wyświetlanie nie będzie działać. Nie sprawdzałem więc nie mogę potwierdzić. W instrukcji obsługi CC (ale tej ściągniętej ze strony Toyoty) pisze, że wyświetlanie informacji z nawigacji działa tylko w niektórych wersjach CC. Ja mam PE i u mnie akurat wyświetlanie działa. Jutro jak będę w aucie to sprawdzę w opcjach jak się dochodzi do wyświetlania informacji z nawigacji.
Dzięki za to info ale to o czym piszesz to są wyskakujące komunikaty i te też mam. (na środku). To o czym piszę ja, jest na tym filmiku w 33 sek. https://www.youtube.com/watch?v=TlTihjxRbqw
Ja reż mam PE i tego typu wyświetlania nie mam napewno

Offline Gilmur

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2088 dnia: 31 Grudnia 2022, 18:08:44 »
Zaciekawiłeś mnie tematem. Spróbuję sprawdzić jeszcze dziś jak dam radę.

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #2089 dnia: 31 Grudnia 2022, 19:20:31 »
tak jakby się dało, to byłoby cacy https://www.youtube.com/watch?v=C7v00DYEEK0

Offline zielenijo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #2090 dnia: 31 Grudnia 2022, 19:47:05 »
Drogi (na miarę posiadacza) samochód już dawno przestał być środkiem do przemieszczania się. Teraz służy także m.in. do manifestowania statusu materialnego posiadacza, może nawet przede wszystkim...
Jest totalnie odwrotnie :D Kiedyś jak somsiad kupił samochód to pierwsze co to się podjeżdżało pod jego okna, myślisz, że skąd powstały memy o wystawianiu pudełka od TV plazmy na klatkę schodową?
Dzisiaj jest znacznie lepiej, większość ludzi ma w dupie czym jeździsz i coraz więcej ludzi ma w dupie co o nich myślisz.
To co napisałeś na końcu, to ja tak mam i pewnie Ty też, ale na ogół sprawa wygląda inaczej. Teraz robi się to subtelniej, niby od niechcenia (chociaż to też nie jest reguła), bo nie o to chodzi, aby zostać wyśmianym. Smomsiada wkur.ia się lajtowo, że niby wkur..ającemu nie zależy i nie przywiązuje do tego uwagi, a jest dokładnie odwrotnie. Finalnie w mentalności nic się nie zmieniło. Jak myślisz inaczej, to dałeś się nabrać i grasz znaczonymi kartami... somsiada albo wkur..ającego.

Ps. Jak każdy, masz prawo do swoich opinii.
Ale że się podjeżdżało pod okna somsiada, to nie wiedziałem. Po co?

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
« Odpowiedź #2091 dnia: 31 Grudnia 2022, 22:24:35 »
https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/8621734,toyota-corolla-cross-cena-hybryda-5-generacji-spalanie-opinie-wady-zalety.html

CC wychwalana jak paczki w tłusty czwartek. Idealne auto.. doskonale. Każdy somsiad będzie zazdrosil czytając opis. Szkoda ze toyota sponsoruje tekst.

Offline EMJOT

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2092 dnia: 31 Grudnia 2022, 22:37:35 »
https://auto.dziennik.pl/aktualnosci/artykuly/8621734,toyota-corolla-cross-cena-hybryda-5-generacji-spalanie-opinie-wady-zalety.html

CC wychwalana jak paczki w tłusty czwartek. Idealne auto.. doskonale. Każdy somsiad będzie zazdrosil czytając opis. Szkoda ze toyota sponsoruje tekst.
Nie bądźmy dziećmi i to do tego bładzącymi we mgle. 90% artykułów jest sponsorowane a ponad połowa kanałów na YT ustawiana. A tu potem zażarta dyskusja bo ktoś coś pochwalił a inny skrytykował. Po cholere da idiotyczna dyskusja. Zamiast rozmawiac o samochodzie o użytkowaniu, plusach i minusach są jakieś szarpania bezsensowne. Toyota cały VAG , Cytryny, Peugeoty, Fiaty, Fordy Seaty czy ubrane w CUprę, czy Abarta, czy DS to średnia półka i tyle. NIc tego nie zmieni i w każdej z tych fabryczek rządza księgowi i oszczędzają na czym się da. Cena 150-200 to niestety teraz doposażonego samochodu ze sredniej półki i tyle. To, ze krajowa klientelę nie stać. To już nie jest pole do dyskusji na tym forum. Po co się napinać. Samochody poremium to jest i inna cenna i inna marka i nie wiadomo jakbyście nie próbowali czarowac to VW nigdy nie bezie premium (próbowali kiedyś taką poczwarką Phaeton bodajże, ) RAV$ i CAMRY nigdy nie będa premium i Skoda KOdiaq też nie choćby kosztowała 250 tys. Nie cena stanowi o premium.
Ni ebedzie premium VOLVO C40 ani mercedes A czy B czy nawet C. Ktoś nawbijał sobie do głowy że jak ma Betę 3 to ma samochód premium. No nie ma. Ma co najwyżej górną klasę średnią bo ktoś tez promował długo taki idiotyczny zwrocik.
Chyba nie temu służy to forum. CC ma zalety i ma wady. To poprawny średniak i tyle i nic tego nie zmieni ani do góry ani do dołu.

Offline pawelll

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2093 dnia: 01 Stycznia 2023, 21:14:11 »
EMJOT zgadzam sie z Twoim zdaniem. Jako użytkownik Skody przeżyłem na stosownym forum kilka wznowień dyskusji i pomysłów o tym, że Skoda jest "juz prawie" premium.  :-)

A co do CC - koleżanka w pracy niebawem odbiera służbowy więc będę miał możliwość szerszej oceny osobistej.
Corolla TS HEV 2.0 Executive

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #2094 dnia: 02 Stycznia 2023, 00:18:50 »
Skoda jest "juz prawie" premium.  :-)
  prawie robi wielka różnicę, aczkolwiek Superb z wersji L&K jest spoko.

(próbowali kiedyś taką poczwarką Phaeton bodajże, )
a drugi atak przystąpili Passatem B7 i też niestety do segmentu premium nie udało im się wejść. Największym problemem jest przede wszystkim ..............nazwa. Auto dla ludu nie może być samochodem klasy premium. Ktoś, kto jeździł Audi A8, BMW 7, czy Mercedesem S nie przesiądzie się do Phaetona mimo iz na dany czas miał udane silniki o imponujących osiągach i zaawansowane na ów czas wyposażenie.

« Ostatnia zmiana: 02 Stycznia 2023, 00:27:50 wysłana przez witek1965 »

Offline topoll

• Toyot Spamer
Corolla Cross
« Odpowiedź #2095 dnia: 02 Stycznia 2023, 01:55:31 »

Nie bądźmy dziećmi i to do tego bładzącymi we mgle. 90% artykułów jest sponsorowane a ponad połowa kanałów na YT ustawiana. A tu potem zażarta dyskusja bo ktoś coś pochwalił a inny skrytykował. Po cholere da idiotyczna dyskusja. Zamiast rozmawiac o samochodzie o użytkowaniu, plusach i minusach są jakieś szarpania bezsensowne. Toyota cały VAG , Cytryny, Peugeoty, Fiaty, Fordy Seaty czy ubrane w CUprę, czy Abarta, czy DS to średnia półka i tyle. NIc tego nie zmieni i w każdej z tych fabryczek rządza księgowi i oszczędzają na czym się da. Cena 150-200 to niestety teraz doposażonego samochodu ze sredniej półki i tyle. To, ze krajowa klientelę nie stać. To już nie jest pole do dyskusji na tym forum. Po co się napinać. Samochody poremium to jest i inna cenna i inna marka i nie wiadomo jakbyście nie próbowali czarowac to VW nigdy nie bezie premium (próbowali kiedyś taką poczwarką Phaeton bodajże, ) RAV$ i CAMRY nigdy nie będa premium i Skoda KOdiaq też nie choćby kosztowała 250 tys. Nie cena stanowi o premium.
Ni ebedzie premium VOLVO C40 ani mercedes A czy B czy nawet C. Ktoś nawbijał sobie do głowy że jak ma Betę 3 to ma samochód premium. No nie ma. Ma co najwyżej górną klasę średnią bo ktoś tez promował długo taki idiotyczny zwrocik.
Chyba nie temu służy to forum. CC ma zalety i ma wady. To poprawny średniak i tyle i nic tego nie zmieni ani do góry ani do dołu.

Chyba mylisz marki premium z klasą wyższą/luksusową. Premium to w obrębie danej klasy występuje. I tak Mercedes klasy A to model marki premium klasy samochodów miejskich, może kompaktowych. Klasy C razem z Volvo C40 i BMW 3 to  modele marek premium klasy średniej itd. Marka premium to są marki produkujące prestiżowe, bogato konfigurowalne i przy tym zazwyczaj najdroższe modele w różnych klasach. Mini, miejskie, kompakty, niższa średnia, wyższa średnia, wyższa, luksusowa, sportowe i terenowe. To jest najczęściej stosowany podział na klasy. W każdej występują trzy grupy: budżetowe/ekonomiczne/tanie, premium i pomiędzy. Ten drugi podział opiera się na podziale marek właśnie na marki premium (jak tradycyjnie MB, BMW, Audi ale i Bentley, RR czy Lexus albo Infiniti), tanie jak Dacia, škoda czy Lada i pozostałe. Toyota należy do tej trzeciej grupy. Od dawna nie jest budżetowa a do premium nie aspiruje bo po to stworzyli Lexusa.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
« Ostatnia zmiana: 02 Stycznia 2023, 02:13:48 wysłana przez topoll »
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2096 dnia: 02 Stycznia 2023, 08:58:27 »
zielenijo napisał :
"Ps. Mam nadzieję, że jesteś po pracy, tak żeby ci "rechot" nie przeszkadzał"

O poziomie Twoich wypowiedzi już napisałem . Teraz dodam że pisałem że nie mogą się zająć sie  pracą (czyli jestem w pracy) wiec po co piszesz "Mam nadzieję, że jesteś po pracy" . Za porady w sprawie zabezpieczenia czy wygłuszenia  bardzo dziękuję. Alertu żadnego nie mam i nie  wiem czy można go ustawić. Nie. Twoje wypowiedzi nie działają na mnie jak czerwona płachta. Pisze z pracy. Miłego dnia i to koniec mojej dyskusji z Toba, po co zaśmiecać forum

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2097 dnia: 02 Stycznia 2023, 09:05:36 »
Mówił, że w przypadku zaciągania nawigacji z androida bądź apple wyświetlanie nie będzie działać.
"Mówił, że w przypadku zaciągania nawigacji z androida bądź apple wyświetlanie nie będzie działać."
Może działać ja ustawiłem sobie z boku (nie wiem z pamięci jak to się nazywało).  Jak nie mam podłączonego telefonu po kablu (czyli nie działa Android Auto) jest tam kompas  który zamienia sie we wskazówki z AA. A fabryczna nawigacja czy raczej  wskazówki wyskakuje na środku jako komunikaty

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2098 dnia: 02 Stycznia 2023, 09:48:42 »
Pytanko do tych, którzy juz uzytkuja a nie tylko oceniają :P Jestem świeżo po obejrzeniu szczegółowego firlmu o Systemie multimedualnycm nowej Corolli (z salonu z NIemiec) Z filmu nie wynika, czy jest to C2023 czy CC tym niemniej system jest praktycznie w kazdym detalu identyczny za wyjątkiem 2 szczegółów. Pierwszy nieistotny, w aplikacjach jest przeglądarka www. Drugi wg mnie bardzo fajny i przydatny tj w wersji zegarów bez tarcz na środku wswietla się mapa przeniesiona z nawigacji (oczywiście mniejsza :P )  Tej pozycji menu w CC nie ma przynajmniej u mnie. Ja mam 4 pozycje na środkowym menu : puste, ustawienia, tempomat i komunikaty. Piątej pozycji brak. Jak to jest u Was?
Poleciałem do samochodu i sprawdziłem. Ustawiłem styl bez zegarów i opcji jak na filmiku u mnie również nie ma. Może wersję interface trzeba zmienić na angielski, nie wiem nie sprawdzałem. W Nissanie kiedyś tak miałem że w w różnych językach delikatnie to sie różniło

Online Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2099 dnia: 02 Stycznia 2023, 09:53:54 »
Zakładam, że włączyłeś NAVI  z ustawionym celem, bo w rav4 tylko wtedy wyświetla wskazówki, więc u Cirbie może analogicznie.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl