Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479695 razy)

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Cross corolla
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #2370 dnia: 24 Lutego 2023, 16:55:14 »
Skierowałeś do mnie posta ze będę miał pole do popisu więc odpisałem Ci ze żadna z twoich teorii się nie sprawdza. Miałem elektryka i byłem zadowolony. Elektryk jako drugie auto na miasto powinien być obowiązkowy w każdym domu. Takie jest moje zdanie.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2371 dnia: 24 Lutego 2023, 17:14:24 »
...słowo klucz, domu (z fotowoltaniką i ladowarką), a ilu w mieście ma domy?
Masa ludzi marzy o miejscu do parkowania.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 24 Lutego 2023, 17:16:12 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2372 dnia: 24 Lutego 2023, 17:25:50 »
Wystarczy ciężko pracować. A pozniej kupić miejsce parkingowe to problem się rozwiąże;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2373 dnia: 24 Lutego 2023, 17:48:33 »
Ciężką pracą możesz w większości przypadków możesz się dorobić VW Garbus, ale na plecach.
Tego typu złote myśli, to ja pamiętam z plakatów za PRL.
Chętni zresztą są i na garaże i na miejsca, tylko tych brak. Demagogia i tyle w temacie.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Offline Crosscorolla

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2374 dnia: 24 Lutego 2023, 18:35:31 »
To skąd masz ~ 180 k na CC. Ukradłeś!!! ??

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2375 dnia: 24 Lutego 2023, 19:02:39 »
Chętni zresztą są i na garaże
Ale za darmo. W Warszawie pełno wolnych miejsc w płatnych garażach, a chętnych brak. Lepiej za darmo pod klatką schodową zostawić.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #2376 dnia: 24 Lutego 2023, 20:26:03 »
To skąd masz ~ 180 k na CC. Ukradłeś!!! ??
CC nawet kijem nie dotknąłem, a Co do kasy, nie twój interes. Ciężko ci odejść, mimo szumnego pożegnania, To tak samo jak z zakupem CC, najpierw heppy, a teraz shit. :cool:
« Ostatnia zmiana: 24 Lutego 2023, 20:27:35 wysłana przez Krisman »

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #2377 dnia: 26 Lutego 2023, 19:46:26 »
Pytanko z czystej ciekawości, jak to jest jak się nie odbiera zamówionego samochodu. Traci się zaliczkę czy coś więcej? a może nawet zaliczkę można odzyskać? Przypominam sobie chyba ze dwie osoby, które nie odebrały CC, proszę o info.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #2378 dnia: 27 Lutego 2023, 05:38:39 »
Pytanko z czystej ciekawości, jak to jest jak się nie odbiera zamówionego samochodu. Traci się zaliczkę czy coś więcej? a może nawet zaliczkę można odzyskać? Przypominam sobie chyba ze dwie osoby, które nie odebrały CC, proszę o info.
Nie odebrałem takiej co dopłynęła do Europy. Zaliczkę przeniosłem na Rav4, nic nie przepadło. Lexziom przeniósł na CH-R ale chyba byli i tacy co zrezygnowali po prostu i zaliczkę odzyskali. Dealer i tak na tym zyska, bo ceny poszły w górę a on sobie auto sprzeda. Mi od razu mowili, ze jak sie nie spodoba auto po jezdzie testowej to mogę zrezygnować a zarezerwowac umową lepiej bo nim dojadą testówki to podniesie sie cena i bede dluzej czekal. No i to byla decyzja ok z podpisaniem, zrobilem to 31 sierpjia a 1 wrzesnia juz 2k drozsze auto bylo ;)

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #2379 dnia: 27 Lutego 2023, 11:45:07 »
W najnowszym (papierowym) czasopiśmie Motor 9/2023 porównanie trzech kompaktowych suwów Hyandai Tucson, Nissan Qashqai i Corolla Cross. Można poczytać jak ktoś się nie boi ze artykuł sponsorowany (ja tego nie umiem ocenić). Najlepiej jest oceniony Hyundai  ale Toyota tez wypada dobrze. Jest też o tym mitycznym hałasie (nie wiem kto mierzył nie napisali) wypada jak w innych tu porównywanych samochodach - chociaż uczciwie trzeba przyznać, że w Toyocie najsłabiej. Można poczytać tak z ciekawości

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #2380 dnia: 27 Lutego 2023, 21:25:36 »
Motor i Auto Świat to „przedruk” niemieckich gazet. Nawet zdjęcia aut na niemieckich tablicach.
Szkoda na czytanie tej propagandy :).

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #2381 dnia: 27 Lutego 2023, 22:28:59 »
Motor i Auto Świat to „przedruk” niemieckich gazet. Nawet zdjęcia aut na niemieckich tablicach.
Szkoda na czytanie tej propagandy :).
Trza czytać japońskie gazety ;) Tylko jak to czytać :roll:

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2382 dnia: 27 Lutego 2023, 22:34:35 »
Trza czytać japońskie gazety  Tylko jak to czytać
Tylko w Japońskich publikacjach może być coś strasznego  :-)
Pochwały dla CC   :-)

Offline witek1965

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Avensis
« Odpowiedź #2383 dnia: 28 Lutego 2023, 01:15:37 »
VW tiguan 4486mm
nie, żebym się kłócił, ale producent podaje 4509 mm długość, 1 839 mm  szerokość i 1675 wysokość, a cena w podstawie gołej to 141 600 w kolorze bez dopłaty, szary urano
Wystarczy ciężko pracować.
znam takich co to twierdzili, że wystarczy nie kraść.
A jak chcesz pokazać swoje zadowolenie, to kulnij się elektrykiem ze Zgorzelca do Rzeszowa. Czas start - dasz radę w dobie się zmieścić ? Pewnie tak, bo jak na razie to sa tak nieliczne samochody, że da się załapać na jakąś łądowarke, ale niech akurat się ktoś w tym samym czasie podepnie, to przymusowy postój,
Ciężką pracą możesz w większości przypadków możesz się dorobić VW Garbus, ale na plecach.
tak jak napisałeś.
...słowo klucz, domu (z fotowoltaniką i ladowarką), a ilu w mieście ma domy?
ja mam, ale chyba należałoby podkreślić dom na zabitej dechami prowincji, jak u mnie i dom w dużym mieście, gdzie cena idzie x2, x5 i x 5 w zależności od miejsca.
 Co do fotowoltaiki, kolego Crosscorolla, to nie jest to tak słodziutko i to już kiedyś to napisałem - to samo się nie montuje, trzeba najpierw wybulić sporo siana, żeby potem ładować autko. Przy moim zapotrzebowaniu to wychodzi jakieś  5MWh, czyli dwa razy tle co obecnie mam założone. Przy tak gwałtownie rosnących cenach, liczę, że zwróci się w okolicy 7 lat. Po tych siedmiu latach dopiero można mówić o darmowej energii. To samo dotyczy więc samochodów elektrycznych. Dodam, że domowa ładowarka to max 7kW, więc przy baterii ok 78 kW, jak w KIA EV6 ładowanie zajmie 11 godzin. Zapotrzebowanie na prąd przy prędkości ok 120 km/h to 22-25 kW, maksymalny zasięg wić wyniesie 350 km maks. Dodam, że przy plusowych temperaturach na zewnątrz i bez ogrzewania. Czas ładowania równie jest uzależniony od temperatury, aczkolwiek niektóre samochody posiadają podgrzewanie akumulatorów. Przygotowanie do ładowania uruchamia się, jeśli temperatura akumulatora spadnie poniżej 21 stopni Celsjusza, a stan naładowania wynosi 24 proc. lub więcej.Czyli 1/4 baterii już jest niedostępna, albo będziemy ładować bardzo długo, nawet jak będzie dostępna bardzo szybka ładowarka 800V i baardzo drogo, bo bez abonamentu nawet ponad 3 zł za 1 kWh. I gdzie tu oszczędność w takim razie ? No bo o ekologii nawet nie ma co wspominać, mamy energie oparta na wunglu. O r óżnicy w cenie nawet nie chce wspominać między autem elektrycznym a tradycyjnym, czy hybrydą.
« Ostatnia zmiana: 28 Lutego 2023, 01:20:55 wysłana przez witek1965 »

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2384 dnia: 28 Lutego 2023, 01:36:28 »
VW tiguan 4486mm
nie, żebym się kłócił, ale producent podaje 4509 mm długość, 1 839 mm  szerokość i 1675 wysokość, a cena w podstawie gołej to 141 600 w kolorze bez dopłaty, szary urano

A widzisz nie zweryfikowałem ze stroną producenta - poszedłem na skróty i do znalezienia konkurencji skorzystałem z aplikacji samar AutoKatalog - która to skupia wszystkie marki ceny i dane w jednym miejscu (najwyraźniej przypadku tego auta mają złe dane)

Ale co do ceny to wybrałem najtańszą wersje z automatem rownież z tej aplikacji - i rownież nie weryfikowałem ze stroną producenta :) ale te wspomniane 140k to pewnie manual

Jeżeli dane wziąłeś ze strony producenta to
Zapewne masz racje i podałem
Błędne dane - na swoje usprawiedliwienie powiem tylko że cały post był napisany na podstawie danych z tej aplikacji :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl