U nas już po pierwszej wymianie oleju. Dobrze że przeczytałem ten wątek kilka miesięcy po zakupie, bo nie wiedziałbym jaki mam kiepski samochód

Nie wiem czym wcześniej jeździli komentujący, ja mam taką zasadę, że kupuję nowe i nie gorsze niż poprzednik. Miałem Verso na tyle dobrze wyposażone, że teraz w grę wchodziło tylko Premiere E., wzięliśmy egzemplarz, który stał w salonie więc ominęły mnie atrakcje związane ze śledzeniem drogi samochodu.
W sumie, to nie mam do czego się przyczepić, jeżdziliśmy już wcześniej trochę hybrydą więc tu nie ma zaskoczenia, jest cicho, tanio i szybko. Nadal nie wiem co mieli na myśli piszący o wyjącej skrzyni biegów, owszem, przy mocnymwduszeniu gazu słychać silnik, ale ani to wycie, ani nieprzyjemne, czuć za to te prawie 200 KM, nie muszę wcześniej planować wyprzedzania, po prostu wciskam gaz i przeskakuję. Pali do 5l w mieście, na autostradzie więcej, byliśmy we Francji, przez Niemcy przekroczyłem 8l ale to i tak nic w porównaniu ze 150KM 1,8 z Verso, że nie wspomnę o takiej samej mocy fordowskim 1,8, który potrafił i 14l spalić + trochę oleju. W Niemczech odkryłem ogranicznik prędkości, na liczniku było 189, na GPS 180 km/h, ciągnął równo do samego końca a potem jakby ktoś zablokował prędkościomierz

Wada, to trochę mniejszy w porównaniu z Verso bagażnik i brak miejsca na dojazdówkę i brak czarnych felg w standardzie