Autor Wątek: Corolla Cross  (Przeczytany 479022 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
Odp: Corolla Cross
« Odpowiedź #2520 dnia: 15 Lipca 2023, 06:37:29 »
Na filmie który podrzucałem wcześniej z nowego lexusa jest możliwość wyłączenia ale trzeba to robić każdorazowo wsiadając do auta.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2521 dnia: 15 Lipca 2023, 08:08:35 »
W większości samochodów, wystarczy musnąć pedał gazu i wtedy samochód nie zwalnia.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #2522 dnia: 15 Lipca 2023, 16:11:14 »
"... ISA będzie rejestrować informacje o dezaktywacji systemu i stylu jazdy kierowcy. Trafią one do producenta i wybranych organów w Unii Europejskiej" - i ciekawe do czego będą wykorzystywane ;)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #2523 dnia: 15 Lipca 2023, 16:55:59 »
Na początek proponowałbym producentom ogarnąć system rozpoznawania znaków.
Bo inaczej po niektórych mostach/wiaduktach, będziemy jeździć 20 km/h :).
U mnie 2t, na zegarach wyświetla 20.

Offline MaciekS

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2524 dnia: 17 Lipca 2023, 14:41:13 »
Mam pytanie do użytkowników CC . Ile km można przejechać na silniku elektrycznym ,jadąc oczywiście delikatnie i po płaskim. U mnie w CHR teraz mogę około 3-4 km ?
I czy siedzenie kierowcy jest wyżej nad drogą ?
CH-R z bateryjką-wściekła biel. Teraz Corolla Cross.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #2525 dnia: 17 Lipca 2023, 15:31:12 »
Mam pytanie do użytkowników CC . Ile km można przejechać na silniku elektrycznym ,jadąc oczywiście delikatnie i po płaskim. U mnie w CHR teraz mogę około 3-4 km ?
I czy siedzenie kierowcy jest wyżej nad drogą ?
Wyżej to pojęcie względne. 580 mm czyli tak jak w oplu corsie. A jeśli pytasz czy wyżej niż w CH-R to nie, w CH-R jest 630 mm.

Offline pwip

• Prawie Toyot
  • Samochód:: brak
« Odpowiedź #2526 dnia: 14 Września 2023, 12:38:12 »
Chyba poprawili z tą rurą :

https://youtu.be/clHcUmk6uCw?t=1593

Offline pwip

• Prawie Toyot
  • Samochód:: brak
« Odpowiedź #2527 dnia: 14 Września 2023, 12:46:15 »

Offline Vito-drakula

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Audi, TCC
« Odpowiedź #2528 dnia: 27 Października 2023, 12:27:44 »
Jak tu cisza się zrobiła. A tymczasem ja już 6000 km przejechałem CC i powiem szczerze, że polubiłem ten samochód. Jak na razie bezawaryjny, bardzo ekonomiczny, zwrotny w mieście, posiadający rewelacyjne zawieszenie, podkreślam rewelacyjne. Układ kierowniczy dopasowany do samochodu, jeździ się w miarę przyjemnie.
Oczywiście ma też swoje ułomności opisywane dużo wcześniej typu niechlujnie zamontowana odstająca rura, przetpotopowe przyciski, częściowo wstawione w niektórych miejscach gorsze materiały itp, ale one wcale nie przeszkadzają. Osobiście bałem się najbardziej nadmiernego dźwięku przenoszonego z silnika lecz występuje on tylko przy gwałtownym przyśpieszaniu i wdepnięciu pedału w podłogę. Przy normalnej ekonomicznej eksploatacji (do takiej jazdy to auto jest zaprojektowane) samochód cichy i bardzo przyjemny.
Polecam ten samochód chociaż przed zakupem miałem wiele wątpliwości.

Offline T.Wojtek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C. Cross PE
« Odpowiedź #2529 dnia: 31 Października 2023, 15:36:54 »
U nas już po pierwszej wymianie oleju. Dobrze że przeczytałem ten wątek kilka miesięcy po zakupie, bo nie wiedziałbym jaki mam kiepski samochód ;) Nie wiem czym wcześniej jeździli komentujący, ja mam taką zasadę, że kupuję nowe i nie gorsze niż poprzednik. Miałem Verso na tyle dobrze wyposażone, że teraz w grę wchodziło tylko Premiere E., wzięliśmy egzemplarz, który stał w salonie więc ominęły mnie atrakcje związane ze śledzeniem drogi samochodu.
W sumie, to nie mam do czego się przyczepić, jeżdziliśmy już wcześniej trochę hybrydą więc tu nie ma zaskoczenia, jest cicho, tanio i szybko. Nadal nie wiem co mieli na myśli piszący o wyjącej skrzyni biegów, owszem, przy mocnymwduszeniu gazu słychać silnik, ale ani to wycie, ani nieprzyjemne, czuć za to te prawie 200 KM, nie muszę wcześniej planować wyprzedzania, po prostu wciskam gaz i przeskakuję. Pali do 5l w mieście, na autostradzie więcej, byliśmy we Francji, przez Niemcy przekroczyłem 8l ale to i tak nic w porównaniu ze 150KM 1,8 z Verso, że nie wspomnę o takiej samej mocy fordowskim 1,8, który potrafił i 14l spalić + trochę oleju. W Niemczech odkryłem ogranicznik prędkości, na liczniku było 189, na GPS 180 km/h, ciągnął równo do samego końca a potem jakby ktoś zablokował prędkościomierz ;)
Wada, to trochę mniejszy w porównaniu z Verso bagażnik i brak miejsca na dojazdówkę i brak czarnych felg w standardzie ;)

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
« Odpowiedź #2530 dnia: 31 Października 2023, 22:43:17 »
A jak ocieniacie ilość miejsca na nogi na tylnej kanapie i łatwość wsiadania i wysiadania z Corolli Cross ? Jakaś różnica na plus czy na minus względem zwykłej Corolli HB ?
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #2531 dnia: 04 Listopada 2023, 08:16:24 »
Takie info dla kupujących.
Obecna CC jest dużo lepiej wyciszona od pierwszych wypustów.
Nie wiem kiedy nastąpiła zmiana ale te z początku 2023 jeszcze nie miały tyłu wygluszen co obecna.
Dotyczy to między innymi demowek w salonach.

Jest oczywiście kilka elementów do poprawy ale nie ma już takiej tragedii jak na początku- głównie chodzi o tył auta.

Offline marmazzaa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2532 dnia: 07 Listopada 2023, 19:37:02 »
Jak sprawdzić czy ma się wersję z "poprawionym" wygłuszeniem?

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2533 dnia: 07 Listopada 2023, 20:12:36 »
Zobaczyć czy jest wygłuszenie?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #2534 dnia: 08 Listopada 2023, 13:54:03 »
Jak sprawdzić czy ma się wersję z "poprawionym" wygłuszeniem?

Jak za przednim kołem widzisz gołą blachę to nie masz wygłuszenia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl