Witajcie!
To mój pierwszy wpis. Pozwoliłem zarejestrować się na Waszym forum, ponieważ od jakiegoś czasu zostałem użytkownikiem Corolli e16 i ogólnie trzeba pochwalić, że całkiem fajne , wygodne autko.
Wszystko pięknie prócz jednej dolegliwości, a mianowicie z transferem kontaktów ze smartfona.
Dodam, że radio zwykłe bez dotyku, bez kamer i tego rodzaju udogodnień, lecz na płyty CD + USB. Próbowałem już z róznymi telefonami (sam osobiście mam aktualnie s20) i sytuacja wygląda tak, że radio łączy się z telefonem, obsługuje połączenia telefoniczne przyciskiem z kierownicy jak i można odtwarzać pliki z telefonu w głośnikach samochodu . Tutaj jest ok.
Problem jedynie taki, że nie pobiera kontaktów i za każdy razem pojawia się komunikat transfer failed.
Obecnie bluetooth jest ustawiony na automatyczny więc jak tylko wsiadam do samochodu, to najpierw wykrywa telefon, łączy się z nim bez problemu, ale gdy chwilę później przymierza się do pobierania kontaktów, to jest wspomniana informacja transfer failed.
Doradźcie proszę jak temu zaradzić. Dodam jedynie, że dokładnie tak samo miała moja bratanica w nowej toyocie yaris i choć obecnie w końcu zastartowało jej i ma pobrane kontakty, to mówiła, że długi czas miała taki sam problem jak u mnie i sama nie wie, w jaki sposób ostatecznie te kontakty zostały pobrane.
Proszę o porady jeśli ktoś miał taką sytuację i wie jak pomóc.
Jeśli chodzi o mój smartfon, to zresetowałem w nim wszystkie ustawienia do fabrycznych, myśląc,że może tutaj jest jakaś przeszkoda, jednak gdy próbowałem z innymi tel., to z żadnego tel.transfer kontaktów nie wystartował.
Pozdrawiam