Autor Wątek: Yaris HSD 2016 - spryskiwacz przedniej szyby  (Przeczytany 592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maciej Loret

• Toyot Chodzacy
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret Przyłęki k/Bydgoszczy
Yaris HSD 2016 - spryskiwacz przedniej szyby
« dnia: 19 Grudnia 2021, 10:46:52 »
Witam,

czy to normalne, że leje niemal poziomo? Powiedzmy jakieś 15 stopni w górę?
We wszystkich dotychczasowych autach spryskiwacze tryskały mniej więcej pionowo w górę a tu leci tuż nad wycieraczkę w kierunku prawego przedniego słupka...
Corolla CVT 2016
Yaris HSD 2016

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 AWD-i 2020
Odp: Yaris HSD 2016 - spryskiwacz przedniej szyby
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Grudnia 2021, 19:17:50 »
A to ja się dołączę, mam spryskiwacz w mojej HSD w piórze i mnie denerwuje że jest on przy lewej krawędzi i w porywie sięgnie "wytryskiem" do połowy przez co o ile szyba przed kierowcą powiedzmy jest czysta to już od połowy w górę i praktycznie cała pasażera jest pomazana bo płyn tam nie dociera. Dzisiaj dało się to szczególnie we znaki, jakoś w wolnej chwili postaram się to spróbować nakierować nieco lepiej. Idealnie to mam w Kii Rio, tam z dwóch dysz pryska płynem rozproszonym na mniej więcej całą szybę i wystarczą stosunkowo znikome ilości żeby przy dobrych piórach wyczyścić szybę. Na 4L zimowego płynu byłem w stanie przejechać pół zimy, całe lato i kolejne pół zimy.

Offline Elmo1985

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Yaris HSD 2016 - spryskiwacz przedniej szyby
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Stycznia 2022, 07:47:12 »
Spryskiwacz w Yarisie to dramat. Nie wiem kto to wymyślił i po co. Wężyk idzie przez całą długość maski więc czemu nie ma klasycznych sprysków ?
Może ktoś z was to przerabiał?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl