Autor Wątek: Kinto  (Przeczytany 51278 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline K23

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
Kinto
« dnia: 29 Grudnia 2021, 17:14:53 »
Witam wszystkich serdecznie. Chciałbym spytać o finansowanie Corolli w Kinto. Czy ktoś się na nie zdecydował? Czy również nie otrzymaliście odpowiedzi na pytanie „co potem?”? Opcje są mi znane ale zero informacji jaka będzie możliwość dalszego leasingowania po 3 latach Kinto? Albo jaki będzie benefit przy wymianie auta?

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Odp: Kinto
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Grudnia 2021, 17:30:48 »
Podlaczam sie pod pytanie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline K23

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Grudnia 2021, 17:35:25 »
Przy Kinto (na 3 lata) dokładam prawie 25% do ceny auta, przy pierwszej wycenie radycyjnego leasingu (na 4 lata) w salonie 17%, to jednak spora różnica. Oczywiście to dwa kompletnie inne rozwiązania i w Kinto płacimy za jeżdżenie, a nie zakładamy, że odkupimy samochód, ale jednak te kilkanaście tyś zł wygląda powiedziałbym "imponująco".

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Grudnia 2021, 19:26:03 »
Ja miałem odpowiednik kinto one. To zwykły najem. Płacisz ratę wstępną (im wyższa, tym rata najmu miesięcznie niższa). Potem przez okres, na który masz zawartą umowę płacisz stałą ratę. Na początku umowy masz podaną kwotę wykupu, gdybyś po okresie najmu chciał wykupić auto na własność. Z reguły wychodzi to tak, że rata wstępna + rata wykupu = mniej więcej cenie jaką dali ci w ofercie (np. auto za 100 tys., rata wstępna 20 tys., rata wykupu 80 tys.). To co płacisz miesięcznie, to za najem. Masz kilka opcji potem: oddajesz wynajmowane auto i tyle cię to obchodzi, oddajesz auto i bierzesz kolejne, na takich samych zasadach, wykupujesz wynajmowane auto po podanej w umowie cenie lub kontynuujesz najem (o tej opcji dowiedziałem się u dealera). Ja auto wykupiłem (bo miałem umowę jeszcze na warunkach ze starych czasów i kwota za auto nie była wydumana). Na mój plus rata serwisowa kosztowała mnie 0 zł, więc przeglądy miałem rzeczywiście gratis i nie zapłaciłem faktury za ubezpieczenie auta poza leasingiem (250 zł netto), bo nikt mi takowej FV nie wystawił. Może bajzel mieli, nie upominałem się. Teraz będę kupował rav4 i na najem się nie zdecyduje. Wolę już zwykły leasing, albo zapłacić wszystko od razu. Taniej wyjdzie.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline K23

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 02 Stycznia 2022, 16:06:56 »
Kinto zostało przeze mnie absolutnie wykluczone, więc z tematu uciekam. :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl