Autor Wątek: Problem z wrzucaniem drugiego biegu  (Przeczytany 14856 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline synkopa

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Problem z wrzucaniem drugiego biegu
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Stycznia 2022, 17:41:27 »
Potwierdzam, trzeba było odbić trochę w prawo na luzie, żeby potem weszła dwójka. Stan będzie się tylko pogarszał. Skrzynia do remontu. W tych autach skrzynie maja taki feler.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #16 dnia: 28 Stycznia 2022, 18:13:57 »
Synkopa,
pogubiłem się w jakiej kolejności i co właściwie było remontowane u Ciebie.

Dzwoniłem do Obzun w Łodzi. Pan powiedział, że nie spotkał się z czymś takim, choć była sytuacja z Avensisem, gdzie nie chciał wchodzić drugi bieg, nie opłacało się wymieniać elementów "dwójki" i wstawiono całą skrzynię - problemem była wspomniana przez Mech z toyoty piasta.

Gdyby ktoś znał kogoś obeznanego, kto mógłby zdiagnozować "organoleptycznie" problem, w Skierniewicach, Żyrardowie, Grodzisku Mazowieckim, to byłbym wdzięczny za info.

W Zduńskiej Woli jest dobry fachowiec od Toyot, mogę dać Ci namiary. Jak coś się dzieję typowo usterkowego dla tej marki uderzam do niego. W Łodzi w Obzunie dobre chłopaki Pan Krzysiek nie raz mi pomógł ale naprawa skrzyni to raczej nie u nich... jak napisałeś sam historię a avensisie>> metoda kupna drugiej i wymiany to typowe dla większości warsztatów.
Skrzynię trzeba rozebrać i wiedzieć co się zużyło, czyli najlepiej w tym siedzieć. Bo tak można wszystko po kolei wymieniać i nie trafić.. Przerabiałem to kiedyś w Suzuki tam skrzynie to pięta Achillesowa tej marki. 60 tys i problemy..
Pogadaj z Mechem z Toyoty to chyba jego konik.... jak masz za daleko do Wrocławia to w Siedlcach jest dobry fachowiec od skrzyń. Wiem od znajomych co corolle E12 tak naprawiali. Jak coś też mogę podać namiary na p.w. Pozdrawiam

Offline synkopa

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Stycznia 2022, 20:03:54 »
Ja zawierzyłem MS Trade Krzysztof Czekalski Dąbrowa Górnicza Tel: +48 513 236 884
Email: biuro@gearbox-toyota.pl Zadzwoń i przegadaj sprawę. Dowiesz się, wszystkiego czego będziesz potrzebował. Bardzo komunikatywny człowiek.

Offline kar78787878

• Moderator
  • Toyot Leżący
  • Samochód:: Urban Cruiser
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Lutego 2022, 12:12:12 »
Po opisywanym problemie pojawił się jeszcze problem z wrzuceniem 4 i 5.
W skrzyni zostały wymienione piasty 1/2, 3/4 oraz 5/6. Naprawa ekspresowa - trwała pół dnia.

Polecam:
GEARBOX-SERVICE
Fabryczna 12, 05-840 Brwinów
791 784 732

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 19 Lutego 2022, 18:29:39 »

W skrzyni zostały wymienione piasty 1/2, 3/4 oraz 5/6. Naprawa ekspresowa - trwała pół dnia.

Tak z ciekawości, w jakiej kwocie zamknęła się?
Olej też wymienili na właściwy? Czy zlali i wlali stary?

Pytam bo  miałem takiego speca od wtrysków że po wymianie na nowe nawet nie pofatygował się żeby wymienić filtr paliwa, albo zasygnalizować że jest taka konieczność...

Offline kar78787878

• Moderator
  • Toyot Leżący
  • Samochód:: Urban Cruiser
« Odpowiedź #20 dnia: 19 Lutego 2022, 18:36:23 »
Wysłałem PW.
Jak dla mnie cena przystępna.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl