Czy instrukcja wymiany jest to nie wiem, w nowej pompie pudełku nic nie było. Nie robiłem tego osobiście, ale byłem przy tym i widziałem. Zwalili pasek, wcześniej zluzowali mocowanie altka, góra i dół. Warto zaznaczyć gdzieś na mocowaniu altka, gdzie była nakrętka, tak na wszelki. Śrub jest pięć, najlepiej je gdzieś odłożyć, tak by było wiadomo która gdzie była, bo jedna jest dłuższa. Wkładając nową trzeba uważać na uszczelkę i śruby nie za mocno dokręcać. Przy dokręcaniu przyjęli jakiś system krzyża, nie dokręcali po kolei. Potrzebny jest płyn na dolewkę, nie wiem ile ubyło, bo ja wymieniałem przy okazji cały płyn. Ponownie pasek założyć, ustawić altka i tyle.
Na pompę nie ma się co kosztować. Bo jakieś inne marki niby to pakowacze i pewnie w większości w środku i tak będzie Aisin. Ja kupiłem Aisin i najlepsze na pompie były nie do końca zlikwidowane oznaczenia Toyoty. Wiadomo, pierwsze fabryczne Aisin nie są super, ale firma to już po takim czasie poprawiła. Nowa pompa ma dodatkowo otwory w kole, przez które widać, czy w specjalnym miejscu pojawia się płyn czy nie. To jest taki otworek pod ośką, ma za zadanie zapobiegania rozchlapywania płynu.