No i super. Ciekaw jestem, czy Wariant Relax = +200% koszt przeglądu, bo wtedy to nie będzie miało sensu.
Jak czytam listę rzeczy objętych warunkami gwarancji to jest tego naprawdę dużo.
...
Są tłoki, cyllindry, jest uszczelka pod głowicą
Jest pompa wody! (w USA osoby, które zrobiły dużo kkm mają przeważnie wymienianą przy >100-150 kkm)
jest turbosprężarka (idealnie się nam przyda ;P)
jest zapis przewody z wyłączeniem wiązek elektrycznych, więc niestety przy silniku całe okablowanie nie podlega gwarancji - szkoda. Przewody pewnie znaczy biegnące do świec zapłonowych. Wszystko poza tym nie obejmuje, a szkoda.
Wtryskiwacze są objęte, gdyby coś lało, można skorzystać.
Widzę, że chłodnica jest objęta, ale co z tego jak kamień w chłodnice nie podlega gwarancji :(,
termostat jest objęty, do 10 rż auta może zaniemoże to się będzie wymieniać?
łożyska kół też objęte, do 185 kkm,
Co do hamulców - ciekaw jestem, czy któryś zapis obejmuje hamulec postojowy? Mój wyjący ręczny przy zaciąganiu po ostatnim przeglądzie przestał prawie hałasować, więc nie mam co zgłaszać, ale na stacjach benzynowych czasami słyszę wycie ręcznego w innym aucie, a tu patrze Rav, corolla, itd

.
Jest wentylator układu ogrzewania - fajnie, bo mój hałasuje od początku, ale rozwiązania nie ma, gdyby się pogorszyło - zawsze można skorzystać.
Wskaźniki: zegary, prędkościomierz - pewnie kłopot byłby gdyby elektronika padła w zegarach, tu gwarancja obejmuje
widzę, że NIE są objęte siłowniki tylnej klapy, jedynie gazowe na tyle :(. Szkoda.
Jak jest objęty inwerter i konwerter to cała główna elektronika hybrydy jest dzięki temu w gwarancji. Ta poprzednia gwaranacja na hybrydę chyba nie miała (ta roszerzana za 200 zł co roku po 5 roku) nie obejmowała chyba falownika..., może się mylę.
i na sam koniec jeśli zapis elektryczny układ napędowy pasuje do naszego, to objęte są silnik w eCVT, ale może się łudzę.
Widzę, że system multimedialny jest wykluczony

. Jak się sypnie to Teyes wskoczy taniej

.
I tyle z warunków.