Autor Wątek: Korozja przewodu do napędu tylnego hybrydy  (Przeczytany 229622 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Wokul

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V hybryda
Odp: Korozja przewodu do napędu tylnego hybrydy
« Odpowiedź #750 dnia: 19 Listopada 2023, 16:22:16 »
Gwarancja relax którą możesz mieć na 10 w porywach 11 lat obejmuje wtyczkę.
Ty chyba jesteś pracownikiem Toyoty, że proponujesz takie rzeczy. Trzeba mieć nie pokolei w głowie, żeby płacić za gwarancję, w dodatku obwarowaną setką warunków. Przecież to jest płacenie z góry za ewentualne naprawy, skalkulowane tak przez producenta, że prawdopodobieństwo zyskania na tym jest takie jak zysk na grze w totolotka.
Nie rozumiem dlaczego mam tracić czas i dzwonić do oddziału europejskiego Toyoty.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #751 dnia: 19 Listopada 2023, 16:23:52 »

"Niestety nie miałem czasu  jeździć do ASO (myślałem, że w Toyocie nic poważnego nie padnie)...
No to trochę lipa, chyba nie czytałeś tego forum, bo było o tym dużo i w efekcie serwisowane auta obejmuje gwarancja na ten kabel.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #752 dnia: 19 Listopada 2023, 16:24:16 »

Gwarancja nie działa wstecz i dopiero ma swoją moc 30 dni po wykonaniu rozszerzonego przeglądu
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #753 dnia: 19 Listopada 2023, 16:26:08 »
Ty chyba jesteś pracownikiem Toyoty, że proponujesz takie rzeczy. Trzeba mieć nie pokolei w głowie, żeby płacić za gwarancję, w dodatku obwarowaną setką warunków. Przecież to jest płacenie z góry za ewentualne naprawy, skalkulowane tak przez producenta, że prawdopodobieństwo zyskania na tym jest takie jak zysk na grze w totolotka.
Nie rozumiem dlaczego mam tracić czas i dzwonić do oddziału europejskiego Toyoty.
Nie ja pisałem o gwarancji.
Ja pisałem o Toyota Central Europe, które z Warszawy nadzoruje rynki Europy centralnej a nie o Toyota Motor Europe czyli o europejskim oddziale Toyoty.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Wokul

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #754 dnia: 19 Listopada 2023, 16:38:46 »
No to trochę lipa, chyba nie czytałeś tego forum, bo było o tym dużo i w efekcie serwisowane auta obejmuje gwarancja na ten kabel.
Również po 3 latach?

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #755 dnia: 19 Listopada 2023, 16:41:39 »
Wyświetla komunikat - usterka hybrydowego

Witamy na forum.
Masz 100% pewności, że kod błędu dotyczy silnika tylnej osi czy szukasz po omacku?
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #756 dnia: 19 Listopada 2023, 16:47:30 »
Również po 3 latach?
Po tylu co Ci napisalem. Doplacasz troche do przegladu, nie wiem ile dokladnie ale masz gwarancje na ten kabel. Wbileś na forum i od razu piszesz kpiąco, to trochę niegrzeczne. Jak wychodzisz z założenia, że wiesz lepiej i sam zadbasz o auto to idź i dbaj. Napisałem Ci co wiem, jakie rozwiązanie napisali mi z toyoty (zamiennik). Rozszerzony przegląd nie kosztuje dużo. Twój wybór czy zrobisz czy nie. Nie bronię toyoty, bo zawalili ze złączem.

Gwarancja nie działa wstecz i dopiero ma swoją moc 30 dni po wykonaniu rozszerzonego przeglądu
Zgadza się. To było podane jako regularne wydłużanie gwarancji na ten element, czyli spokój na 10 lat.
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2023, 16:49:20 wysłana przez kenny »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #757 dnia: 19 Listopada 2023, 17:10:56 »
Cytat:  link=topic=52581.msg799220#msg799220 date=1700407456
Również po 3 latach?
Oczywiście że tak, trzeci przegląd rozszerzony (ok.200zl więcej) i spokój na czwarty rok.
Ale po co to piszę, przecież Ty nie masz " nie pokolei w głowie".
Wpadasz bez przywitania, sygnalizujesz problrm, a na próbę   pomocy od kilku osób, dajesz popis arogancji.
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2023, 17:12:39 wysłana przez Krisman »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #758 dnia: 19 Listopada 2023, 17:17:06 »
Szczreze to wszedłe

Za to wpadasz jak do obory a jak ktoś próbuje coś Ci podpowiedzieć to próbujesz go obrazić.  To chcesz się pochwalić się czy poskarżyć że masz kłopot a my mamy  Cię "ojojać" i po głowie pogłaskać jaka ta Toyota niedodobra ale na szczęście nie masz "nie po kolei w głowie"?
Co najmniej było to nieeleganckie.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #759 dnia: 19 Listopada 2023, 17:37:43 »
Oczywiście że tak, trzeci przegląd rozszerzony (ok.200zl więcej) i spokój na czwarty rok.

Piszesz o tym, czy coś przegapiłem?

Cytuj (zaznaczone)
Nawet do 10 lat gwarancji na akumulator hybrydowy (1)
Cytuj (zaznaczone)
(1) Przedłużona gwarancja na akumulator hybrydowy jest przeznaczona dla właścicieli samochodów marki Toyota z napędem hybrydowym.
Podstawą do przedłużenia gwarancji jest wykonywanie regularnych testów akumulatora w Autoryzowanej Stacji Dilerskiej Toyoty.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline Wokul

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #760 dnia: 19 Listopada 2023, 18:08:20 »
Witamy na forum.
Masz 100% pewności, że kod błędu dotyczy silnika tylnej osi czy szukasz po omacku?
Dzień dobry, jeśli to robi jakąś różnice. Ja preferuje fora gdzie są tylko informacje na dany temat, a nie pogaduszki i wymiana uprzejmości.
Nigdzie nie napisałem, że czegoś szukam. Przecież napisałem, że w tym tygodniu jadę do serwisu toyoty, żeby zdiagnozowali, czy jeszcze z czymś nie ma problemu.
Z tego co czytałem na tym forum, to koszt tej gwarancji Relax to jakieś 1300 zł na rok. Nie interesują mnie żadne rozszerzone płatne gwarancje i sorry topoll, ale dla mnie to co napisałeś brzmiało jak kiepskie PR pracownika Toyoty. Poza tym co to za rady, skoro ta gwarancja, jak kżadna inna, nie działa wstecz, jak już napisał Colin.
Ja się tylko z niedowuerzaniem pytałem, czy standardowa 5 letnia gwarancja na układ hybrydowy, obejmuje nieszczęsny kabel. Wg książki gwarancyjnej, i z tego co się dowiedziałem w rozmowie tel. z serwisem Toyoty, nie jest. Przeglady w ASO nie są w ogóle konieczne do zachowania gwarancji.
Tak, jestem WŚCIEKŁY na Toyotę i będę kpił ze zdań, że Toyota pracuje nad problemem i zastosowała nowe rozwiązanie pokazane na tym forum.
TOYTA powinna już dawno zorganizować akcję przywoławczą i wymienić na nowe szczelne i niekorodujące wtyczki, a nienarażać klientów na unieruchomienie auta i niewiadomo jakie wydatki z powodu banalnej wtyczki!

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #761 dnia: 19 Listopada 2023, 18:09:27 »
@OBI...
Coś przegapiłeś ;)
Piszę o slynnym złączu i silniku tylnym.
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2023, 18:11:31 wysłana przez Krisman »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #762 dnia: 19 Listopada 2023, 18:24:01 »
Witamy na forum.
Dzień dobry, jeśli to robi jakąś różnice. Ja preferuje fora gdzie są tylko informacje na dany temat, a nie pogaduszki i wymiana uprzejmości.
Nigdzie nie napisałem, że czegoś szukam. Przecież napisałem, że w tym tygodniu jadę do serwisu toyoty, żeby zdiagnozowali, czy jeszcze z czymś nie ma problemu.
Z tego co czytałem na tym forum, to koszt tej gwarancji Relax to jakieś 1300 zł na rok. Nie interesują mnie żadne rozszerzone płatne gwarancje i sorry topoll, ale dla mnie to co napisałeś brzmiało jak kiepskie PR pracownika Toyoty. Poza tym co to za rady, skoro ta gwarancja, jak kżadna inna, nie działa wstecz, jak już napisał Colin.
Ja się tylko z niedowuerzaniem pytałem, czy standardowa 5 letnia gwarancja na układ hybrydowy, obejmuje nieszczęsny kabel. Wg książki gwarancyjnej, i z tego co się dowiedziałem w rozmowie tel. z serwisem Toyoty, nie jest. Przeglady w ASO nie są w ogóle konieczne do zachowania gwarancji.
Tak, jestem WŚCIEKŁY na Toyotę i będę kpił ze zdań, że Toyota pracuje nad problemem i zastosowała nowe rozwiązanie pokazane na tym forum.
TOYTA powinna już dawno zorganizować akcję przywoławczą i wymienić na nowe szczelne i niekorodujące wtyczki, a nienarażać klientów na unieruchomienie auta i niewiadomo jakie wydatki z powodu banalnej wtyczki!
A ja Ci napisałem jak krowie na rowie, że ja nic o gwarancji nie pisałem. Napisałem Ci tylko co to jest TCE i potem że nie jest to europejski oddział Toyoty tylko zajmuje się rynkiem Europy Centralnej i jest to najniższy poziom przedstawicielstwa toyoty bezpośrednio zajmujący się między innymi rynkiem polskim. I jest całkiem pomocny.
Colin zadał Ci merytoryczne pytanie, krótkie i treściwe ale okazuje się że Ty nie szukasz informacji, tylko w takim razie... właściwie czego oczekujesz od tego forum?
"Ja preferuje fora gdzie są tylko informacje na dany temat," w takim razie doprecyzuj dla słabszych, na jaki temat szukasz, skoro potem piszesz, że nie szukasz...

Proponuję pójdź się przejdź z psem na spacer albo co innego i ochłoń, bo coś Ciebie złe emocje ponoszą...
« Ostatnia zmiana: 19 Listopada 2023, 18:28:41 wysłana przez topoll »

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #763 dnia: 19 Listopada 2023, 18:30:12 »
5 lat i 100000 km jest gwarancji na układ hybrydowy także jeżeli przeglądy były zgodnie z wytycznymi Toyoty (przedstawisz im stosowne dokum) gwarancja obowiązuje - to i kompa zapiac powinni

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #764 dnia: 19 Listopada 2023, 18:33:23 »
5 lat i 100000 km jest gwarancji na układ hybrydowy także jeżeli przeglądy były zgodnie z wytycznymi Toyoty (przedstawisz im stosowne dokum) gwarancja obowiązuje - to i kompa zapiac powinni
Podejrzewam serwis u Józka w 'Barn-service", przecież nie ma "nie po kolei w głowie" by płacić za fachowy serwis (niekoniecznie w ASO).

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl