Autor Wątek: Alpine czy Pioneer??? (F)  (Przeczytany 11076 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Odp: Alpine czy Pioneer??? (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 14 Maja 2008, 08:19:02 »
userEU, tak jak pisalem na PW....

elektroda naprawde fajna sprawa, ale jak potrzebuje cos sobie zlutowac, bo jesli chodzi o tematyke CA to ludzie pisza tam takie glupoty ze szkoda gadac...

sam fakt iz po czytaniu tego forum masz ochote cokolwiek zasilac lanzarem mowi juz wszystko... (jedyny normalny lanzar, to stara, bardzo stara seria opti w cenie po kilka tysi klocek.... - obecne 'sprzety' beda akurat na poziomie posiadanego przez Ciebie pionka....)

pzdr
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

userEU

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 17 Maja 2008, 16:43:56 »
Dzięki za info Red_Point. Mam inne zdanie - nie oczekuję od audio tego czego Ty wymagasz, dlatego pisałem na PW i w tym wątku o elektrodzie bo wiele osób oczekuje poprostu poprawy audio a nie HI - END. Co mi polecicie w takim razie, Chcę mocnego bassu - nie jestem audiofillem więc nie potrzebuję wypasionego sprzętu. Skoro nie Lanzar to czym zasilić skrzynię? myślałem nad max 12 do tego CarPower hpb 602 i dalej jestem za tą wersją ponieważ nie usłyszałem żadnej propozycji tylko krytykę.
W planach mam jeszcze radio Alpine serię CDA alo to musi poczekać bo mam teraz pilniejsze wydatki.
Dodam, że słucham różnej muzy głównie rap i techno hehe :grin: ale do Camery zdecyduję się chyba na szybkie bity.
Pozdro

Offline radmik

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 17 Maja 2008, 21:26:03 »
Witam!!!
Moge potwierdzic ze 9812 bardzo dobre radyjko. Tutaj na forum mnie na nie nakierowali fakt nie bylo tanie ale nie zaluje wydanej kaski.

Pozdrawiam
Rav 4 2.0

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #33 dnia: 17 Maja 2008, 21:50:40 »
userUE troszke sie nie rozumiemy...
elektroda to b. dobre forum ELEKTRONICZNE...
niestety nikt tam nie doradzi Ci ani w sprzecie Hi-End (jak napisales), ani w sprzecie 'basowym'... dB...
najodpowiedniejsze do zarowno da max poprawnego grania jak i do max basowania jest jednak forum strikte tematyczne....

po za tym jesli tak lubisz bas to czemu alpine? alpine jest radiem strike do dobrego grania... jelsi tak zalezy ci na basie to pionek jest idealny, bo barwi dol chyba najbardziej ze wszystkich sprzetow.... (nie mowie o ajwyzszych seriach....)

jak chcesz MOCNEGO basu to kup em-phasera impulse 12s3 w pand-pasie i do tego wzmaka groud zero (monobloka za jakies 600 zl) o moge Ci ZAGWARANtOWAC ze po kilku tygodniach grania masz auto do skrecania.... - biorac pod uwgae ze to sedan reoznansow sie nie pozbedziesz i bedziesz smigal po miescie jak typowy posadac e36 z drzacym calym bagaznikiem (cos wiem na ten temat od momentu jak przesiadlem sie do ave!:/)...
przy takim zestawie sa tez spore szanse ze zamek od bagaznika za dlugo nie wytrzyma....

prosiles o porade, nie o krytyke wiec prosze....

userEU

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 17 Maja 2008, 23:10:28 »
Red_Point jeszcze sie nie rozumiemy :grin: wiem, że elektronika stoi na elektrodzie na wysokim poziomie a audio jak  to napisał oko na nisko budzetowym mi chodzi o to, że nie każdy szuka sprzętu z najwyższej półki tak jak np Ty co szanuję i rozumiem (w domu mam sprzęt naprawdę porządny nie audiofilski ale wysoka półka - ONKYO + jamo na dole, a na górze kenwood + technics + jamo) i uwierz, że naprawdę rozumiem co znaczy chęć posiadania sprzętu, który nie ubarwia jak np pionek ale oddaje to co autor chciał przekazać.
Wiem, że masz dużo większe pojęcie o CA i jeżeli mówisz, że elektroda to lipa to ja Ci wierzę tylko podaj mi linka do dobrej strony - jak pisałem wcześniej nie zależy mi na wypasionym sprzęcie w mojej CAMERZE tylko na poprawieniu bassu. Chciałbym osiągnąć mocny bass ale nie taki, który zagłusza tony wysokie i średnie, tylko zdecydowanie przebija Nie wiem czy słyszałeś (pewnie tak :laugh:) audio np w a6 firmy bosse moim zdaniem bardzo ładnie gra no może troche mało bassu :-) chciałbym wzmocnić bass w seryjnym CA CAMRY ale tak żeby to miało ręce i nogi dodam, że mam amerykę więc jak czytałem pewnie mam głośniki 6 ohm'owe, (jeżeli to nie odpowiednie miejsce na tą debatę to mogę zacząć nowy wątek)
Podsumowując szanuję Twoj punkt widzenia ale Ty uszanuj mój  :-)
Pozdro

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Maja 2008, 11:43:56 »
http://www.audiocar.pl/forum/index.php
to jest fajne forum CA
pozdro

userEU

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Maja 2008, 12:46:43 »
Dziekówa Oko, bardzo fajna strona się zapowiada :grin:
Pozdro

Offline Oko

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #37 dnia: 18 Maja 2008, 13:53:35 »
Cytuj (zaznaczone)
Dziekówa Oko, bardzo fajna strona się zapowiada grin
Pozdro
spoko tylko jak będziesz coś pisał to nie wyskakuj nigdy z linkami z allegro bo bana można bardzo szybko złapać:D
pozdro

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #38 dnia: 19 Maja 2008, 08:56:08 »
http://tuningforum.pl/viewforum.php?f=8
tutaj znajdziesz napewno informacje na temat tego czego szukasz...
nie musisz nawet zakladac nowego watku, wystarczy przejrzec archiwum...

userEU ja naprawde nie krytykuje Twojego punktu widzenia i sposobu tworzenia audio, tylko pisze iz elektroda nie jest wcale 'taka fajna' jak Ty to opisujesz... (nawet jesli ktos chce miec budzetowe audio....)

PS
ja w weekend odkopalem swoje altusy 110... - to jest sprzecik... ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl