Autor Wątek: Zamówiłem Toyotę Aygo X 2022 na podstawie obejrzanych zdjęć w internecie ...  (Przeczytany 39370 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marioking

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: aygo x
Z tym zadowoleniem to tak cięzko, bardziej jak samochód będzie do odbioru ;). Raczej wciąż jestem zadowolony, udało mi sie prawie 2k  znegocjować od wyjściowej ceny przy podpisywaniu umowy, czuli de facto wzgledem obecnych cen jestem prawie 10k do przodu. Samochodzik relatywnie wydaje się całkiem udany, i to jedyny miejski samochód z "dobrym" automatem... Inne podobne mikrusy mają te skrzynie raczej gorsze, a ceny nie niższe... Osobiście poczekam.

Chociaż ta koncepcja ze Ci zaliczka przepada jak zrezygnujesz, nie wiem czy to jest zgdoen z definicja zaliczki... zadatek przepada. Ciekawe czy mozna zrobić cesje umowy, to pewnie byś zarobił ze 2-4k niż stracił :D

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
Dzięki za odpowiedz, jesteście zadowoleni z wyboru? Bo ja już się zastanawiam nad zmiana na używanego Yarisa skoro mam tak długo czekać. Stary samochód żony już sprzedałem bo niby na 100% miał być już do odbioru i teraz mam suszenie głowy ze nie ma czym jeździć

My zamówiliśmy Style/manual w kolorze ginger (beżowo/złoty), z czarnym dachem wygląda super. Poprzednio była yaris II, a więc wrażenia pozytywne na korzyść aygo. Osobiście mam rav4, ale po przejechaniu aygo X czułem się całkiem dobrze. Tak jak pisałem, z przodu jest OK (mam wzrost 186 cm), z tyłu kiepsko, ale będziemy woziły tam powietrze. Duży plus to że autko jest wysokie, super wygodnie wsiadanie (znacznie wygodniejsze niż w nowym yaris), no i elektronika/dodatki jak na tą klasę to jednak duży plus. Wyżej ktoś bardziej szczegółowo opisywał swoje wrażenia.

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: SUV DSG
Wczoraj kupiona nowa Aygo X od ręki. Można? Można :)

Offline wonski

• Toyot Chodzacy
Ilu osobowa jest AygoX? Zdjęcia sugerują 4, w ogłoszeniach pojawia się różnie 4 albo 5.
Statystyki mówią,
że podobno na jedną nieszczęśliwą starą pannę
przypada jeden szczęśliwy stary kawaler :)

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
4

Offline marioking

• Toyot Leżący
  • *
A nie dwuosobowe :P

Offline Taryfa

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Aygo X
Wrócę na moment do nieszczęsnych opon do X,na początku czerwca pisałem że przymierzam się do kupna wielosezonowych opon Goodyeara,i właśnie parę dni temu mam klikać zakup owych opon a tu widzę ,że podrożały z 2,5 tys do 3,5 tyś za komplet w przeciągu półtora miesiąca,czy one są może ze złota ?
W tej sytuacji zmieniłem cele zakupowe i wchodzę w zimowe opony Continentala za 2,4 tyś zł.Myślę że ma to większy sens bo trzeba pamiętać,ze przy zakupie wielosezonowych gum,nasze prawie nowe opony z auta są praktycznie nie sprzedawalne w tym rozmiarze.
Yaris Cross Hybryda Comfort Tech Style

Offline marioking

• Toyot Leżący
  • *
Z ciekawostek o oponach, np. do 18" nie ma w ogole całorocznych... ale przy tej cenie 17" to faktycznie na rok-dwa lepiej sie pobawić ze zmiana na zimówki bo aktualne ceny zniechecają by przepłacać za całoroczne a letnie de facto wyrzucic... oby sytuacja z czasem sie poprawiła.

Pytał się ktoś wogole ile same alusy do aygo?? bo cenikowy komplet alusów z zimówkami Alpina 6 za ~7k to lekka przesada chyba. 

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
Wrócę na moment do nieszczęsnych opon do X,na początku czerwca pisałem że przymierzam się do kupna wielosezonowych opon Goodyeara,i właśnie parę dni temu mam klikać zakup owych opon a tu widzę ,że podrożały z 2,5 tys do 3,5 tyś za komplet w przeciągu półtora miesiąca,czy one są może ze złota ?
W tej sytuacji zmieniłem cele zakupowe i wchodzę w zimowe opony Continentala za 2,4 tyś zł.Myślę że ma to większy sens bo trzeba pamiętać,ze przy zakupie wielosezonowych gum,nasze prawie nowe opony z auta są praktycznie nie sprzedawalne w tym rozmiarze.

No cóż, w dzisiejszych czasach nie trzeba czekać, tak jak wyżej pisałem kupiłem w czerwcu wielosezonowe Semperit 17-ki (w zasadzie to Continental) za 1.5tys. Kilka dni po zakupie ich cena wzrosła do 4tys (wydaje się te ceny nie są prawdziwe, a ustawione zaporowo). W salonie założono te opony i jestem zadowolony. Na 5-6 lat mogę zapomnieć o oponach i letnio-zimowych zmianach;)

Zdjęte letnie opony (nadal są nowe) pójdą na sprzedaż, nie w tym roku, to w następnym. Jeżeli znajdę ładne czarne alusy 17-ki to założe te letnie opony i będę zmieniać na zimę koła na wielosezonowych, wtedy na 8 lat można będzie zapomnieć o oponach jeżeli autko nie zmieni właścicielkę;) 
« Ostatnia zmiana: 14 Sierpnia 2022, 15:53:38 wysłana przez doswiadczony »

Offline Taryfa

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Aygo X
No chyba najlepsza opcja to dokupienie tych felg do zdjętych opon i robić podmiany,bo raczej nikt nie kupi tych gum,bo to jest rozmiar tylko do Aygo X,a wiadomo że wszyscy mają nowe kółka.
Tak jeszcze z innej beczki,mianowicie w temacie spalania.Żona pokonując odcinek Poznań-Płock-Poznań to jest około 460 km uzyskała średnie spalanie na poziomie 3,6 L/100 km przy średniej prędkości 58 km\h.Przejazd przebiegał drogami krajowymi,absolutnie cały czas zgodnie z przepisami i bez stosowania jakoś szczególnie zasad eco drivingu.
Yaris Cross Hybryda Comfort Tech Style

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4V Selection
Wczoraj kupiona nowa Aygo X od ręki. Można? Można :)

Jaka wersja? Ja mogłem kupić od ręki już w maju ale były tylko manualne. Do miejskiego wozidelka nikt mi nie wmówi, że manual jest lepszy bo sprawia więcej frajdy.
Rav4 V Selection hybryda FWD i Aygo X Style CVT

Offline marioking

• Toyot Leżący
  • *
Ja własnie po 3 miesiacach od zamowienia dostałem info ze samochód jest juz w granicach PL i moge finalizowac transakcje... cena zgodna z ustaleniami umownymi.

Offline marioking

• Toyot Leżący
  • *
Też tak mieliście że kazali wam czekać prawie 10 dni na odbiór swojej Aygo X??? Bo mam opłacony/zarejestrowany samochód/ubezpieczony... blachy u mnie lezą... a samochód gdzieś w Polsce stoi..... Ponoć z racji na jakieś homologacje/instalacje zabezpieczeń które można ponoć zrobić dopiero "po rejestracji" i tranzyt do salonu odbiorczego?

Dla mnie to pierwszy salonowy wozik, ale przyznam się szczerze trochę to dziwne... Inni znajomi jak rejestrowali brykę to praktycznie następnego dnia wyjeźdzali już z salonu i wogole przed mogli sobie ją obczaić na zywo... co prawda nie toyota... i też nie ostatnio...

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
Co prawda nie Aygo, ale Yaris. Po przyjeździe do salonu następnego dnia był zarejestrowany i mogłem odebrać.
Nikomu nie zależało na trzymaniu go w salonie, bo to tylko kłopot i zajęte miejsce.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
W Toyocie tak jest, też czekałem aż po zarejestrowaniu (w pandemii na to czekałem miesiąc, by rav4 zarejestrować w Szczecinie) dopiero dokładają alarmy. Navi itp. Co kto zamówił i można odebrać.  U mnie kilka dni.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 20 Sierpnia 2022, 18:09:24 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl