Autor Wątek: Zamówiłem Toyotę Aygo X 2022 na podstawie obejrzanych zdjęć w internecie ...  (Przeczytany 39365 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lexziom

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota C-HR 2.0

Offline Sajmonm

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Aygo
Odp: Zamówiłem Toyotę Aygo X 2022 na podstawie obejrzanych zdjęć w internecie ...
« Odpowiedź #106 dnia: 28 Września 2022, 14:57:30 »
Cześć.
Czy na podstawie tych dat i komunikatów można wnioskować, kiedy rozpocznie się produkcja?

28.05.2022 Dziękujemy za aktywację konta Moja Toyota oraz za zamówienie nowej Toyoty. Śledź swoje zamówienie
27.09.2022 Dziękujemy za zamówienie nowej Toyoty. Przetwarzamy Twoje zamówienie. Śledź swoje zamówienie 

Offline Grażyna

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Aygo
Odp: Zamówiłem Toyotę Aygo X 2022 na podstawie obejrzanych zdjęć w internecie ...
« Odpowiedź #107 dnia: 01 Października 2022, 14:13:40 »
Relacja czasowa mojego zamówienia Executive Ginger Beige automat:
27.06 - zamówienie z czasem realizacji 3 miesiące, po czym dluga cisza w aplikacji i informacja pod koniec sierpnia o miesięcznym opóźnieniu;
26.08 - przetwarzamy twoje zamówienie;
25.09 - produkcja rozpoczęła się;
27.09 - auto opuściło fabrykę;
30.09 - auto w drodze do salonu (już z Bytomia)
Mam nadzieję, że w tym tygodniu będę mogła rejestrować.
Marioking głosi teorie o dostawie na koniec roku. Jak widać straszenie nie jest dobre i ja wolę trzymać się swojej wiedzy i informacji od sprzedawcy.

Offline marioking

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: aygo x
« Odpowiedź #108 dnia: 02 Października 2022, 07:47:08 »

27.09 - auto opuściło fabrykę;
30.09 - auto w drodze do salonu (już z Bytomia)
Mam nadzieję, że w tym tygodniu będę mogła rejestrować.
Marioking głosi teorie o dostawie na koniec roku. Jak widać straszenie nie jest dobre i ja wolę trzymać się swojej wiedzy i informacji od sprzedawcy.

To nie wiedza... tylko łut szczęścia że w Twoim przypadku Toyota nie spartoliła... Mnie się już nawet nie chce komentować niekometencji ludzi którzy pracują w Toyocie, bo na każdym etapie polegli i to moja ostatnia Toyota...

Są tu ludzie którzy zamówili miesiąc-dwa wcześniej a nie mieli bryki tak szybko... U mnie auto wyprodukowano 6.07(LIPIEC, tak na początku LIPCA) i było do odbioru dopiero na koniec sierpnia... czyli ponad 1,5 miesiąca od wyprodukowania... Więc jeśli rzeczywiście wciągu tygodnia wyjedziesz tą swoja bryką, to nie dość że w Toyocie pracują niekompetetni ludzie, to na dodatek kłamcy, gdyż twierdzili że to normalne, że tyle się schodzi na transporcie, procedurach celnych/homologacyjnych i każdy tyle czeka... Wiec tylko kolejny koronny argument by nigdy więcej nie kupić następnej toyoty...
« Ostatnia zmiana: 02 Października 2022, 07:51:48 wysłana przez marioking »

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4V Selection
« Odpowiedź #109 dnia: 03 Października 2022, 11:00:47 »
A ja zamówiłem w przedsprzedaży na koniec kwietnia i dopiero 26.09 zmienił się status na przetwarzanie zamowienia, wskoczyła mapka i nazwa fabryki, miasta. ( czyli dopiero 26.09 zamówienie wpłynęło do fabryki) narazie jeszcze nie produkują, diler obiecuje ze do końca miesiąca będzie do odbioru
Rav4 V Selection hybryda FWD i Aygo X Style CVT

Offline Grażyna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 09 Października 2022, 14:20:54 »
Ciąg dalszy losów mojego zamówienia:
8.10 - dostarczenie do dealera.
Faktem jest, że Toyota ma bałagan w przekazie informacji, ponieważ 6.10 aplikacja i strona Toyoty pokazywały, że mój samochód znowu jest w Kolinie  :shock:
Ale już jest  :-) Teraz tylko papierki, pieniążki, ubezpieczenie, rejestracja i ... w drogę  :-)
« Ostatnia zmiana: 09 Października 2022, 14:24:17 wysłana przez Grażyna »

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #111 dnia: 09 Października 2022, 20:53:26 »
To nie wiedza... tylko łut szczęścia że w Twoim przypadku Toyota nie spartoliła... Mnie się już nawet nie chce komentować niekometencji ludzi którzy pracują w Toyocie, bo na każdym etapie polegli i to moja ostatnia Toyota...

Są tu ludzie którzy zamówili miesiąc-dwa wcześniej a nie mieli bryki tak szybko... U mnie auto wyprodukowano 6.07(LIPIEC, tak na początku LIPCA) i było do odbioru dopiero na koniec sierpnia... czyli ponad 1,5 miesiąca od wyprodukowania... Więc jeśli rzeczywiście wciągu tygodnia wyjedziesz tą swoja bryką, to nie dość że w Toyocie pracują niekompetetni ludzie, to na dodatek kłamcy, gdyż twierdzili że to normalne, że tyle się schodzi na transporcie, procedurach celnych/homologacyjnych i każdy tyle czeka... Wiec tylko kolejny koronny argument by nigdy więcej nie kupić następnej toyoty...
ja tam mam inne zdanie bardzo dobrzy i kompetentni ludzie pracują w Toyocie i tak wiedzą duzo ale kto jak kto to tylko niektórzy w salonie inny moze nie muszą wiedzięc bo nowi lub nie wiadomo kto .
mam kolezanke która czeka ponad ROK na Auto KIA XCEED i co ????
nie wiedziałes ze teraz nie ma podzespołow? wiedziałes zamówiłes najwysza wersie pęłna elektroniki?? to GRATULACJE  to teraz czekaj bo na kazdy ekran w aucie trzeba chipa a chipa nie ma !

Jakos mi sie nie pali zamówiłem kiedy przyjdzie nie wiadomo nie sciagałem apke  kiedy przyjedzie i bedzie gotowe to mi zadzwonia z ASO poco mi wiedza bezurzyteczna?????? ale i co z tego są takie czasy a nie inne Toyota szybko realizowała do teraz mowie jeszcze raz do teraz zamówienia bo np w Skoda i W KIA to dajcie spokoj z tego co słysze ........

Ja wiem czemu  kupuje od 20 lat tylko  toyoty i bede dałej kupował jesli nie chces dalej kupowac to kupuj niemieckie smieci !

Offline Grażyna

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 16 Października 2022, 17:49:18 »
Kończąc historię mojego zamówienia:
Od czwartku 13.10. jestem szczęśliwą posiadaczką Toyoty Aygo X.  :-)
Patrząc na kwestię czasową realizacji zamówienia, to tylko ok 1,5 tygodnia poślizgu. Nie jest to jakiś poważny problem. Dealer spisał się super dobrze.
Wszystkie kwestie urzędowe udało mi się załatwić praktycznie w 2 dni   :- :-)
Pierwsze wrażenia z jazdy miejskiej bardzo dobre. Oczywiście muszę się przyzwyczaić, ponieważ 14 lat jeździłam poprzednim Aygo - była to jego pierwsza wersja. Więc dzieli je przepaść wyposażenia: jakbym przeniosła się z XIX do XXI wieku :cheesy:
Cieszę się bardzo, pozdrawiam wszystkich aygusiowych kierowców i życzę wszystkim szerokiej drogi.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #113 dnia: 16 Października 2022, 19:34:58 »
Szerokości :)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Sajmonm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 18 Października 2022, 21:11:34 »
Cześć.
Piszę, aby poinformować, że w końcu coś się ruszyło z moim zamówieniem Aygo X executive, CVT
28.05.2022 zamówienie samochodu
27.09.2022 przetwarzanie zamówienia
18.10.2022 produkcja w toku

Pozdrawiam serdecznie!

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4V Selection
« Odpowiedź #115 dnia: 20 Października 2022, 14:49:09 »
Ja wczoraj odebrałem i żona jest bardzo zadowolona jednak chce zmienić felgi na czarne, dlatego mam pytanie czy nie chciałby ktoś może odkupić felg wraz z oponami letnimi (nie używane bo kupiłem wielosezonowe) od wersji style ( srebrne alufelgi 17 cali) komplet 4000 zł same felgi za 3500 zł
Rav4 V Selection hybryda FWD i Aygo X Style CVT

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #116 dnia: 20 Października 2022, 16:05:03 »
jestem szczęśliwą posiadaczką Toyoty Aygo X
Bardzo sympatyczny maluszek (który w międzyczasie trochę urósł).
Szerokości ;)

Offline Sajmonm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 08 Listopada 2022, 11:25:05 »
Witam!
Podsumowując kwestię zamówienia i oczekiwani:
Aygo X executive, CVT
28.05.2022 zamówienie samochodu
27.09.2022 przetwarzanie zamówienia
18.10.2022 produkcja w toku
20.10.2022 Samochód opuścił fabrykę
4.11.2022 Dostarczenie samochodu do Dilera
10.11.2022 Umówiony odbiór samochodu

Po 5 i pół  miesiąca oczekiwania w końcu będzie można cieszyć się nowym samochodem.
Pozdrawiam

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #118 dnia: 08 Listopada 2022, 11:45:46 »
Szerokości

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Sajmonm

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 08 Listopada 2022, 11:49:18 »
Szerokości

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Dziękuje :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl