Autor Wątek: Zamówiłem Toyotę Aygo X 2022 na podstawie obejrzanych zdjęć w internecie ...  (Przeczytany 39377 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Taryfa

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Aygo X
Odp: Zamówiłem Toyotę Aygo X 2022 na podstawie obejrzanych zdjęć w internecie ...
« Odpowiedź #120 dnia: 27 Listopada 2022, 14:20:49 »
Nie wiem z czego to wynika,ale od około dwóch tygodni nie ma możliwości zrobienia na stronie Toyoty konfiguracji Aygo X,dziwne to coś dla mnie.
Yaris Cross Hybryda Comfort Tech Style

Offline doswiadczony

• Toyot Pełzający
  • **
Ponownie ceny Aygo X (obecnego rocznika) w górę. W porównaniu z naszym zamówieniem z marca cena style jest +7 tyś. zł.

Offline Taryfa

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Aygo X
Ja zamawiałem w lutym 22r też Style + tech,to różnicy jest równe 9 tyś zł.
Yaris Cross Hybryda Comfort Tech Style

Offline Kicaj

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris IV AygoX

Pytanie do właścicieli Aygo X z automatem.

Czy podczas postoju np. na światłach jest jakiś układ podtrzymujący ciśnienie w układzie hamulcowym tam aby można było zdjąć nogę z pedału hamulca? W Yarisie (hybryda) mam przycisk HOLD i po każdym zatrzymaniu autko stoi. Oczywiście wiem że mogę zmienić położenie dźwigni zmiany biegów na P.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Brak
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Pawe�

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Aygo X
Nie ma.

Offline marioking

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: aygo x

Czy podczas postoju np. na światłach jest jakiś układ podtrzymujący ciśnienie w układzie hamulcowym tam aby można było zdjąć nogę z pedału hamulca? W Yarisie (hybryda) mam przycisk HOLD i po każdym zatrzymaniu autko stoi. Oczywiście wiem że mogę zmienić położenie dźwigni zmiany biegów na P.

Niestety, też mnie to boli.... mimo że Aygo X ma wiele nowatorskich i postępowych rozwiązań  ostateczna satysfakcje odbierają takie różne pierdoły... I Toyota straciła u mnie całą reputacje przez takie śmieszne zagrania... w sensie by samochód nie był "za dobry" z racji na najniższą półkę cenową... byle tylko posiadacze droższych braci mogli być usatysfakcjonowani, że nie wydali na darmo większej kasy... Mnie to na pewno nie zachęci by wydać u nich juz cokolwiek więcej. A szczególnie po tej akcji że nie pokusili sie poinformować że jeżdze przez zimę z potencjalnie wadliwym układem hamulcowym... Może i nie są prawnie zobowiązani po ogłoszeniu UOKIK ale moralnie dla mnie to są dnem i toną mułu!!! Dla przykładu podam ze matka bedąc drugą właścielka pewnej innej marki w 9 letnim samochodzie dostała wiadomość o potencjalej wadzie samochodu z zaproszeniem na bezpłatną weryfikacje...
« Ostatnia zmiana: 08 Stycznia 2023, 20:30:38 wysłana przez marioking »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Ty też dostaniesz ( chyba że sam zgłosisz się wcześniej). To nie jest tak, że natychmiast wszystkich informują (w każdej marce!) Robią to sukcesywnie. Np. na akcji z wadliwą poduszką w nissanie, powiadomienie dostałem po 14mc, a wadliwy przekaźnik...2 lata od ogloszrnia. (nie wiedziałem o akcji)

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
Może i nie są prawnie zobowiązani po ogłoszeniu UOKIK ale moralnie dla mnie to są dnem i toną mułu!!! Dla przykładu podam ze matka bedąc drugą właścielka pewnej innej marki w 9 letnim samochodzie dostała wiadomość o potencjalej wadzie samochodu z zaproszeniem na bezpłatną weryfikacje...

Ale o co Ci chodzi toyota wysyła takie same zaproszenia .

Teraz dostałem kolejny liścik do Yarisa z 2006r.były też liściki w sprawie innych Toyot.

Do tego nie wiem co jest większym dnem informowanie po kilku miesiącach czy po 9latach.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Jak mają do wysłania przykładowo 40 000 listów (bo ilość aut to nie tylko Twoje Aygo X, są też inne kampanie np. na PROACE hahahaha ) to nie idzie tego ogarnąć w dwa tygodnie.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline marioking

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: aygo x
Ty też dostaniesz ( chyba że sam zgłosisz się wcześniej). To nie jest tak, że natychmiast wszystkich informują (w każdej marce!) Robią to sukcesywnie. Np. na akcji z wadliwą poduszką w nissanie, powiadomienie dostałem po 14mc, a wadliwy przekaźnik...2 lata od ogloszrnia. (nie wiedziałem o akcji)

Jeśli nie widzisz różnicy w fakcie ze nie działa Ci poduszka( w sumie słabe względem Ciebie)  a faktem ze po drogach jeździ ponad 500 pocisków balistycznych z wadliwym układem hamulcowym...a producent "ma czas" by to ignorować, to nic nie poradze... osobiscie uważam że prokuratura powinna sie tym zainteresować.
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2023, 15:44:34 wysłana przez marioking »

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Widać usterka nie jest tak straszna, jak ją malujesz.
A poduszka mogła poranić a nawet zabić, także nie widzę różnicy. Poczytaj
https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/wadliwe-poduszki-powietrzne-zabijaja-ludzi-firma-prowadzi-najwieksza-akcje-serwisowa/036l7v9

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 09 Stycznia 2023, 17:05:08 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Piotr Jacek

• Toyot Pełzający
  • **

Niestety, też mnie to boli.... mimo że Aygo X ma wiele nowatorskich i postępowych rozwiązań  ostateczna satysfakcje odbierają takie różne pierdoły... I Toyota straciła u mnie całą reputacje przez takie śmieszne zagrania... w sensie by samochód nie był "za dobry" z racji na najniższą półkę cenową... byle tylko posiadacze droższych braci mogli być usatysfakcjonowani, że nie wydali na darmo większej kasy... Mnie to na pewno nie zachęci by wydać u nich juz cokolwiek więcej. A szczególnie po tej akcji że nie pokusili sie poinformować że jeżdze przez zimę z potencjalnie wadliwym układem hamulcowym... Może i nie są prawnie zobowiązani po ogłoszeniu UOKIK ale moralnie dla mnie to są dnem i toną mułu!!!

A bo to inne marki kierują się moralnością  zamiast chęcią maksymalizacji zysku?

Co do wyposażenia natomiast, a raczej jego braku...
Podziękuj "masowemu klientowi", który kupując auto patrzy czy są:
- jak największe alufelusie
- sekwencyjne ledy
- musi być SUV/krosołwer
...a reszta kogo obchodzi (poza Tobą)

Sama idea auta miejskiego jak Aygo z podwyższonym zawieszeniem to kuriozum. Po co komu w mieście wysoki prześwit? Ale wszyscy chcą to jest...

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Po co komu w mieście wysoki prześwit?
Krawężniki może wtedy niestraszne ?

Offline Meett

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: SUV DSG
Taka głupia moda :) zwykłym Aygo też wszedzie można zaparkować a jak krawężnik za wysoki to poszukać innego miejsca, dla kilku razy w roku wydawać sporo tysięcy zlotych :P Poza tym z racji kioskowatej budowy crossovery więcej spalają, części z reguły droższe itp ... same zyski dla lobby paliwowego i koncernów moto :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl