Pytanie do właścicieli Aygo X z automatem.
Czy podczas postoju np. na światłach jest jakiś układ podtrzymujący ciśnienie w układzie hamulcowym tam aby można było zdjąć nogę z pedału hamulca? W Yarisie (hybryda) mam przycisk HOLD i po każdym zatrzymaniu autko stoi. Oczywiście wiem że mogę zmienić położenie dźwigni zmiany biegów na P.
Niestety, też mnie to boli.... mimo że Aygo X ma wiele nowatorskich i postępowych rozwiązań ostateczna satysfakcje odbierają takie różne pierdoły... I Toyota straciła u mnie całą reputacje przez takie śmieszne zagrania... w sensie by samochód nie był "za dobry" z racji na najniższą półkę cenową... byle tylko posiadacze droższych braci mogli być usatysfakcjonowani, że nie wydali na darmo większej kasy... Mnie to na pewno nie zachęci by wydać u nich juz cokolwiek więcej. A szczególnie po tej akcji że nie pokusili sie poinformować że jeżdze przez zimę z potencjalnie wadliwym układem hamulcowym... Może i nie są prawnie zobowiązani po ogłoszeniu UOKIK ale moralnie dla mnie to są dnem i toną mułu!!!
A bo to inne marki kierują się moralnością zamiast chęcią maksymalizacji zysku?
Co do wyposażenia natomiast, a raczej jego braku...
Podziękuj "masowemu klientowi", który kupując auto patrzy czy są:
- jak największe alufelusie
- sekwencyjne ledy
- musi być SUV/krosołwer
...a reszta kogo obchodzi (poza Tobą)
Sama idea auta miejskiego jak Aygo z podwyższonym zawieszeniem to kuriozum. Po co komu w mieście wysoki prześwit? Ale wszyscy chcą to jest...