Nie żebym się czepiał, ale naprawdę to jest takie ważne, że dwie czy trzy żarówki nie są ledowe? Wymienicie jak się przepalą.
Oczywiście, że ważne, oświetlenie led daje więcej światła, pobiera mniej energii i wygląda o wiele lepiej. Niestety, Toyota kuleje pod względem technologii (poza układem hybrydowym), oświetlenie led wnętrza wprowadzili 10-12 lat po europejskiej konkurencji, systemy bezpieczeństwa, też są jakieś 6-7 lat do tyłu (mówię o tej samej klasie pojazdu), a nawigacja i ekran przed kierowcą to już totalny oldschool. Niestety dla mnie rav4, to krok wstecz o 5-10 lat jeśli chodzi o technologię, a przesiadam się z tak zaawansowanych marek jak Renault i Seat, ale jakoś jestem w stanie to zaakceptować. Nie rozumiem kompletnie dlaczego Toyota ma takie dziwne podejście do tego, ja wiem, że ponad połowa nabywców, to ludzie starsi niż młodsi, ale bycie kompletnie na bakier im nie pomaga. Natomiast najdziwniejsza decyzja o jakiej słyszałem, to światła matrycowe, które można dostać tylko w Europie (i to nie we wszystkich krajach, a w USA jest to zabronione) i tylko w pakiecie dostępnym tylko w najwyższej wersji Corolli hatchback i kombi (ale nie gr sport). W skrócie, kupa kasy poszła na opracowanie tej technologii, oczywiście sam projekt czy software to pikuś, pod to trzeba stworzyć odpowiednią wiązkę i całą linię produkcyjną, a to wszystko tylko po to, żeby było to dostępne w 0.1% sprzedanych aut?