Autor Wątek: Co znajduje się w bagażniku na wyposażeniu rav4 executive z panorama model 2022  (Przeczytany 28528 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline krzysp3

• Toyot Pełzający
  • **
Nie, odbierałem i widziałem reakcje przed odbiorem plus sprzedawca mi mówił że jest zaskoczony tym kolorem na plus bardzo
Czekam na swoją RAV4 Adventure w tym samym kolorze Urban khaki / Lunar rock tylko z jasnym dachem. Kolor wybrałem w ciemno bo w salonach nie mogli mi nawet jego próbki pokazać twierdząc, że nikt takiego nie zamawiał. Pierwszy raz będę miał samochód w zwykłym, nie metalizowanym kolorze. Jak znalazł do lasu i na wieś.

Offline dudi__

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Exe
Co do innych zmian w porównaniu do poprzednich roczników, to nie wiem, nie mam porównania.
Czy mógłbyś potwierdzić jakie kierunkowskazy ma nowa wersja? W cenniku nie jest wyszczególnione, czy kierunkowskazy Led tyczą się świateł przednich, tylnich czy może tylko tych w lusterkach (chociaż widziałem, że w USA mają LEDowe kierunkowskazy z przodu).
Jak wrócę do kraju to sprawdzę, o ile nie zapomnę. Na pewno jest LED w przednich, co do reszty nie mam pewności, ale o ile mnie pamięć nie myli, wszytko miało być już LED w tym roczniku.

A w ogóle to właśnie zobaczyłem, że foty z wroclawia :grin: :grin:
Kiedy będziesz przezdzal koło sądu jeszcze raz? Często tam bywam
Koło sądu mniej więcej co tydzień w piątek przed 17 ;)

[mention]krzysp3 [/mention] będziesz z koloru zadowolony

Offline dudi__

• Toyot Leżący
  • *
Jak wrócę do kraju to sprawdzę, o ile nie zapomnę. Na pewno jest LED w przednich, co do reszty nie mam pewności, ale o ile mnie pamięć nie myli, wszytko miało być już LED w tym roczniku.

No i sprawdziłem i wychodzi na to, że tylne kierunki dalej są zwykłe, żarówkowe. Z przodu już wszystko LED. Albo coś mnie zmyla ciągle...

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
Ledy tylne są od Selection w górę.

Offline dudi__

• Toyot Leżący
  • *
Ledy tylne są od Selection w górę.

Kierunkowskazy też? Mi to wygląda na zwykłą żarówkę, a mam Executive.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
Tyl są zwykle zarowki. Wstecznego tez jest zwykła zarowka. Osobiście zaraz po odbiorze swiatlo Wstecznego od razu wymieniam ta bialo żarówkę led.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
o i sprawdziłem i wychodzi na to, że tylne kierunki dalej są zwykłe, żarówkowe. Z przodu już wszystko LED. Albo coś mnie zmyla ciągle...
A jak wygląda sprawa z żarówkami podświetlającymi podłoże w lusterkach? Nadal są zwykle żarówki?

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
Tak nadal są zwykłem zarowki są w lusterkach. W serwisie powiedzieli mi 200 zł za wymianę jak dam im Ledy.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
Nie żebym się czepiał, ale naprawdę to jest takie ważne, że dwie czy trzy żarówki nie są ledowe? Wymienicie jak się przepalą.

Offline dudi__

• Toyot Leżący
  • *
Nie żebym się czepiał, ale naprawdę to jest takie ważne, że dwie czy trzy żarówki nie są ledowe? Wymienicie jak się przepalą.

Zupełnie nie jest to ważne, ale trochę mnie dziwi, że mamy rok 2022, a Toyota dopiero ogarnęła oświetlenie LED we wnętrzu, a kierunki z tyłu dalej żarówkowe, gdzie nawet skoda ma progresywne ledy (nie, żebym był fanem tych pływających, bo nie jestem, ale po prostu mnie to dziwi).

Offline memonic1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V iAWD Sel
A w specyfikacji zamówienia jak było? Bo coś kojarzę "tylne światła w technologii Led" bez żadnego dodatkowego opisu ;)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
A w specyfikacji zamówienia jak było? Bo coś kojarzę "tylne światła w technologii Led" bez żadnego dodatkowego opisu
W specyfikacji jest to w kilku pozycjach: 1. Bezpieczeństwo i technologie- Kierunkowskaz(LED), Trzecie światło stopu w technologii LED, Tylne światła stopu w technologii LED. 2. Komfort i funkcjonalność- Lusterka zewnętrzne z funkcją oświetlenia przestrzeni wokół pojazdu( nie piszą LED więc pewnie nie LED), Podświetlenie w osłonie przeciwsłonecznej kierowcy (zwykłe), Podświetlenie w osłonie przeciwsłonecznej pasażera (zwykłe), System oświetlenia wnętrza w technologii LED, 3. Oświetlenie: Światła do jazdy dziennej w technologii LED, Światła mijania typu Bi-LED, Światła przeciwmgielne LED, Światłowód w technologii LED w lampach przednich, Tylne światła pozycyjne i stopu w technologii LED, Tylne światła w technologii LED, 4. Wygląd wnętrza: Oświetlenie przednich uchwytów na napoje, Podświetlany schowek w konsoli centralnej, Podświetlenie bagażnika w technologii LED. Oczywiście moja specyfikacja dotyczy Executive. 

Offline memonic1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V iAWD Sel
Właśnie sprawdziłem swoją specyfikację zamówienia na Selection i oprócz tzw. rozbicia gówna na atomy w sprawie  świateł led jest też osobna pozycja "tylne światła w technologii Led" wiec zapytam  przy odbiorze co autor miał na myśli.
« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2022, 21:01:21 wysłana przez memonic1 »

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
Oczywiście, że ważne, oświetlenie led daje więcej światła, pobiera mniej energii i wygląda o wiele lepiej. Niestety, Toyota kuleje pod względem technologii (poza układem hybrydowym), oświetlenie led wnętrza wprowadzili 10-12 lat po europejskiej konkurencji, systemy bezpieczeństwa, też są jakieś 6-7 lat do tyłu (mówię o tej samej klasie pojazdu), a nawigacja i ekran przed kierowcą to już totalny oldschool. Niestety dla mnie rav4, to krok wstecz o 5-10 lat jeśli chodzi o technologię, a przesiadam się z tak zaawansowanych marek jak Renault i Seat, ale jakoś jestem w stanie to zaakceptować. Nie rozumiem kompletnie dlaczego Toyota ma takie dziwne podejście do tego, ja wiem, że ponad połowa nabywców, to ludzie starsi niż młodsi, ale bycie kompletnie na bakier im nie pomaga. Natomiast najdziwniejsza decyzja o jakiej słyszałem, to światła matrycowe, które można dostać tylko w Europie (i to nie we wszystkich krajach, a w USA jest to zabronione) i tylko w pakiecie dostępnym tylko w najwyższej wersji Corolli hatchback i kombi (ale nie gr sport). W skrócie, kupa kasy poszła na opracowanie tej technologii, oczywiście sam projekt czy software to pikuś, pod to trzeba stworzyć odpowiednią wiązkę i całą linię produkcyjną, a to wszystko tylko po to, żeby było to dostępne w 0.1% sprzedanych aut?

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
Projekt i sw to nie jest pikuś, kwalifikacja i badanie to nie jest pikuś - to są lata. Puszczenie tego na produkcję - to jest pikuś ;).

Lubię Toyotę za bycie dziadkową, wiem, że nie ma się co psuć. Takie ekrany, które teraz widzę przez pół kokpitu - 10 lat to nie ma szans, by to wytrzymało, a tak w T, po 10 latach jest szansa, że zegary będą działać, a jak padną to nie będą kosztowały 10k.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl