Autor Wątek: Co znajduje się w bagażniku na wyposażeniu rav4 executive z panorama model 2022  (Przeczytany 28515 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
Tam mam wyszczególnione co zamówiłem oraz co dostałem gratis czyli np 1 przegląd, Nakładki na progi oraz dozbrojenie 2 kompletu kluczy w dodatkowe zabezpieczenie oraz Nakrętki antykradzieżowe.
Spore te gratisy... Z ciekawości: sama cenę sporo zbijes, czy została gdzieś w okolicach katalogowej (oczywiście po ekobonusie)?

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
Executive po lifcie 2022 hybryd AWD oczywiscie. Kolor gray panorama plus jbl, dodatkowo dywaniki gumowe, nakładki na progi 4 szt, oświetlenie 4 drzwi,schowka oraz  bagaznika, Nakrętki antykradzieżowe, dodatkowy Alarm plus uzbrojeniem w niego dodatkowego kluczyka, 1 szy przegląd w cenie, Hak holowniczy wpinany, oraz wymiana zwykłych żarówek na LED w lusterkach zewnętrznych. Po odliczeniu ekobonusu, rabatów i gratisów oraz punktów z toyota more wyszło 203 tys  PLN. Jeszcze będę próbował wywalczyć rabat na.kola zimowe czarne od selection 19 cali.Zaraz po odbiorze jestem umówiony na powłokę ceramiczna plus folie ppf lampy przód, lusterka,maska oraz 2 słupki przy tylnych drzwiach piano black łączna kwota 4800 zl.

Offline dudi__

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Exe
Szkoda tylko że nie ma kola dojazdowego w standardzie.
Ja mam koło, chociaż w specyfikacji nie było. Ale nie brałem JBL.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
U mnie dealer powiedział że jak jest  panorama to nie ma mozliwosc kola dojazdowego. Na szczęście na allegro oraz dojazdowe.pl są kola zapasowe.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
A ja zobaczę, jak ta wnęka wygląda po usunięciu tego wypełniacza ze styropianu i jak zmieści się pełnowymiarowe koło. to takie kupię i włożę. Widziałem gdzieś na YouTube, że wchodzi, tylko potem nie można już opuścić podłogi.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
A ja zobaczę, jak ta wnęka wygląda po usunięciu tego wypełniacza ze styropianu i jak zmieści się pełnowymiarowe koło. to takie kupię i włożę. Widziałem gdzieś na YouTube, że wchodzi, tylko potem nie można już opuścić podłogi.
Ja zastosowałem patent z włożeniem jednego koła z drugiego kompletu. Auto odbierałem w styczniu na zimówkach i pod podłogą wylądowało letnie koło 19". Trochę mnie boli wożenie cały czas takiego ciężaru ale trudno. Oczywiście trzeba dokupic podnośnik (min 40cm), klucz do kół i śrubkę do zamocowania.
Problem pojawił sie po zmianie kół. Felgi "zimowe", też 19", mają taki kształt że ich  część bliżej środka wystaje ok 1,5 cm  szerzej niż opona. Z tego powodu koło włożone do wnęki nie lezy na oponie tylko na feldze więc trzeba coś podłożyć żeby się nie porysowała. To powoduje że podłoga jest minimlanie uniesiona.
Da się z tym żyć ale nie podoba mi się i chyba dokupię jednak dojazdówkę. Mniejszy ciężar, możliwość opuszczenia podłogi no i nie boję się że felga zimówki się porysuje.

BTW ta niemożność dodania dojazdówki przy skyview czy w exe wynika chyba własnie z przekroczenia jakiejś masy z homologacji, a nie z powodu miejsca we wnęce. SKyview ewidentnie podnosi masę auta (i to jeszcze w złym miejscu bo wysoko ;) ) natomiast nie wiem czy w exe koła 19" też tego nie powodują.

Aaaa, zauważyłem że w MC22 na 19" sa opony 235 a nie 225 jak u mnie. Czyli o 1cm wyżej trochę szerzej i większa o 11mm średnica. To może by c faktycznie ciasno z upchnięciem koła w tej wnęce - zwłaszcza jak felga bedzie taka wystająca jak u mnie.   
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
W MY22 z salonu opona letnia jest 235 a zimowa 225.
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
W MY22 z salonu opona letnia jest 235 a zimowa 225
To samochody przychodzą do dealera na zimówkach?

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
To samochody przychodzą do dealera na zimówkach?
IMHO nie. Ja komplet felg 19" z oponami zimowymi dostałem od dealera za 4000 - oczywiście nie wahałem się bo cena dobra. Są to felgi które były widoczne na stronie toyoty jako opcja (czarno srebrne). Oczywiście sprzedawca mówił ze to felgi toyoty. Po ściagnięciu od spodu jest napis Made in Poland a producent to Ronal. Kapselki oczywiście Toyota :)
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
A to oszuści :cheesy:
Zamówiłem te same ale za 5800
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy

Dokładnie tak jest, pełnowymiarowe koło mieści się bez problemu, ale podłogi nie można opuścić. Plusem braku możliwości opuszczania podłogi jest to, że sama się nie zapadnie... Bo lekko większym ciężarem się zapadają. Osobiście mam włożony organizer, który poza "organizowaniem" podtrzymuje podłogę, aby się nie zapadała.
Z autem dostałem dojazdówkę.

Do SkyWiev nie dają dojazdówki bo jest za ciężka - taka legenda krąży, że wtedy były formalny problem z homologacją. Ale to legenda, może jest tam trochę prawdy...

Auta z fabryki zawsze wyjeżdżają na letnich oponach.

Offline Kiełek

• Toyot Chodzacy
Cytat: Kiełek w Wczoraj o 16:09:37

Mario85, odbierzesz swoje auto z JBL, daj znać, czy masz schowek.
    Jest spora szansa, że będziesz mieć, bo Toyota go przeprojektowała dodając podświetlenie i być może przy okazji zmieniła lokalizacje głośnika od eCall.
    Oczywiście możesz powiedzieć, że gadam głupoty, ale to na razie nie u Ciebie, a u mnie w garażu stoi auto i ja je rozbierałem wymieniając nagłośnienie, wyjmowałem głośnika od eCall, więc wiem o czym piszę.

Witaj
Nagłośnienie zmieniałeś JBL czy te Toyoty?

Zmieniałem ze standardu na Audison. JBL ma większe gwizdki i nie mieści się eCall. Można o tym poczytać na forach za oceanem - oni nie maja eCall i mogą sobie stawiać co chcą. Zresztą my też możemy, tylko trzeba gdzieś przenieść głośnik eCall.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
A to oszuści :cheesy:
Zamówiłem te same ale za 5800
No, trochę niefajnie ale tak czy inaczej taniej. W moim wypadku felgi "Toyoty" to Ronal R57 Trend. - kosztują 834 za sztukę na oponeo. Nokiany 841 / szt. to już jest 6700 - no i jeszcze czujniki za nie wiem ile ale na pewno w sklepie ten zestaw wychodzi powyżej 7000.

Mi się ten zestaw podoba aczkolwiek felga mogłaby być bardzoej płaska i nie wystawać szerzej od opony. Za 4000 nie marudziłem.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
Executive po lifcie 2022 hybryd AWD oczywiscie....

Czyli widzę, że cena w zasadzie cennikowe, tylko poszedłeś w gratisy. Ja negocjowałem raczej w drugą stronę i ostatecznie dałem 177.500 za JBL Black z hakiem (cennikowo zdaje się kosztowała 187 oczywiście bez haka), ale za to skasowali mnie przy odbiorze nawet za wymianę opon i oświetlenia:-D

Offline gilal

• Toyot Chodzacy
Cytat: Kiełek w Wczoraj o 16:09:37

Mario85, odbierzesz swoje auto z JBL, daj znać, czy masz schowek.
    Jest spora szansa, że będziesz mieć, bo Toyota go przeprojektowała dodając podświetlenie i być może przy okazji zmieniła lokalizacje głośnika od eCall.
    Oczywiście możesz powiedzieć, że gadam głupoty, ale to na razie nie u Ciebie, a u mnie w garażu stoi auto i ja je rozbierałem wymieniając nagłośnienie, wyjmowałem głośnika od eCall, więc wiem o czym piszę.

Witaj
Nagłośnienie zmieniałeś JBL czy te Toyoty?

Zmieniałem ze standardu na Audison. JBL ma większe gwizdki i nie mieści się eCall. Można o tym poczytać na forach za oceanem - oni nie maja eCall i mogą sobie stawiać co chcą. Zresztą my też możemy, tylko trzeba gdzieś przenieść głośnik eCall.

Dzięki za odpowiedź.
Tak pytam bo właśnie widziałem, że wymieniają oryginalne, a nie widziałem, że wymieniają JBL. I jak te JBLele wyglądają. Bo trochę tak mi mało i tak myślę zmienić :)
Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl