Autor Wątek: Co znajduje się w bagażniku na wyposażeniu rav4 executive z panorama model 2022  (Przeczytany 28444 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
o odliczeniu ekobonusu, rabatów i gratisów oraz punktów z toyota more wyszło 203 tys  PLN.
To wyszło Ci to co każdemu, u mnie kwota na fakturze 196k brutto, z tym, za ten sam konfig, tylko biała perla i bez sky view, czyli katalogowo jest 5400zł różnicy. Oczywiście ja nie mam tych gratisów, ale też nie miałem nic punktów z toyota more, chyba że mówimy o tych już po zakupie auta.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
Zauważyłem, że wiele osób obawia się jeździć bez koła dojazdowego. Uważam, że ta obawa jest niepotrzebna.
Od blisko 20-tu lat jeżdżę z marketowym zestawem naprawczym czyli pianka i kompresorek. W miejscu koła butla na lpg. Jeden raz rozerwałem oponę na szczęce tira i nie dało się zalepić pianką ale na szczęście w pobliżu była wulkanizacja. Pianki nie użyłem ani raz a po przebiciu opony gwoździem i napompowaniu opony kompresorkiem spokojnie można jeździć kilka godzin.
Po cóż obciążać hybrydkę. Ja jeszcze wyrzucę tą łopoczącą roletę :)
Zdrówka
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
Zauważyłem, że wiele osób obawia się jeździć bez koła dojazdowego. Uważam, że ta obawa jest niepotrzebna.
Od blisko 20-tu lat jeżdżę z marketowym zestawem naprawczym czyli pianka i kompresorek. W miejscu koła butla na lpg. Jeden raz rozerwałem oponę na szczęce tira i nie dało się zalepić pianką ale na szczęście w pobliżu była wulkanizacja. Pianki nie użyłem ani raz a po przebiciu opony gwoździem i napompowaniu opony kompresorkiem spokojnie można jeździć kilka godzin.
Po cóż obciążać hybrydkę. Ja jeszcze wyrzucę tą łopoczącą roletę :)
Zdrówka
Bo wielu wulkanizatorów nagadało, że po piance to opona do wyrzucenia, bo nikt tego nie doczyści. Nie wiem jaki mają interes, u mnie "na wsi" u wulkanizatora bez problemu zdejmują koło i myją, łatają (o ile się da) i można nadal jeździć.

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
Ktoś może mi powiedzieć jak wstawia się zdjęcia? Widzę tutaj emotki ale gdzie jest opcja dodaj zdjęcie hmm ?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Z Tapatalk'a łatwo - po prostu wstawiasz i już (jak tylko Tapatalk działa ;) bo to nie zawsze tak jest).
A z przeglądarki na PC trochę więcej zabawy - jest taki watek gdzie masz wskazówki jak to zrobić: https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php/topic,51517.0.html

Offline Markid

• Toyot Spamer
O proszę: tak to wygląda z Tapatalk'a

Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
Dzięki wielkie.

Offline Markid

• Toyot Spamer
Proszę. Miłego wstawiania. ;)

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
Od blisko 20-tu lat jeżdżę z marketowym zestawem naprawczym czyli pianka i kompresorek. W miejscu koła butla na lpg. Jeden raz rozerwałem oponę na szczęce tira i nie dało się zalepić pianką
Ja też rozerwałem raz w życiu. Było już dość późno, ciemno, ulewa jak rzadko i małe dziecko na pokładzie... Wolałbym nie być skazany w tych okolicznościach na zestaw naprawczy (=czekanie na lawetę)

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
Na dojazdowe.pl są kola dojazdowe w rozmiarze 18 cali plus lewarek, śruba mocujaca, klucz do odkręcania. Są tam całe zestawy.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
Ani jednego zestawu 19" do Ravki tam nie znalazłem :-(

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
A po co Ci 19" dojazdowe?
Przecież różnicę robi profil opony. W mojej są fabrycznie 18" koła i też fabryczne 17" dojazdowe.
Liczy się średnica koła, a nie wielkość felgi :)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2022, 10:51:03 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
Aaaa, jeśli tak to okej. Gdy zamawiałem Ravke to chciałem zimówki 18" ale powiedziano mi, że nie można bo homologacja jest na 19". Myślałem, że z dojazdówką jest podobnie, jak 19 to 19  :cheesy:
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2022, 10:54:48 wysłana przez EliotNes »

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
To była taka ściema mi też dealer powiedział że skoro mam letnie 19" to zimowe tez musze mieć 19" hmm skoro tak jest to dlaczego w katalogu z tego roku letnie są 19 a na zime proponują 18".

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
Mario85, też to zauważyłem. Ale są Ravki z rocznika '21, które są na 18-tkach i dla nich te 18-tki.
Rocznik '22 jest na 19-tkach i dla nich są 19-tki.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl