Autor Wątek: Od dziś nowa podwyżka Toyoty od 4-10 tys.zł zależy od wersji  (Przeczytany 11854 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
Odp: Od dziś nowa podwyżka Toyoty od 4-10 tys.zł zależy od wersji
« Odpowiedź #45 dnia: 25 Kwietnia 2022, 22:33:37 »
wychodzi 15000 różnicy

pomyliłem się, 12200 podrożało
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #46 dnia: 09 Maja 2022, 18:59:16 »
Dzisiaj pojechałem sobie do jednego z salonów w Warszawie (nie tego u którego zamówiłem autko), by między innymi sprawdzić za jaką kwotę skonfigurowano by mi Corollę dokładnie taką samą, jaką zamówiłem mniej więcej w połowie kwietnia br.
Okazało się, że w tej chwili za takie auto zawarte w mojej umowie figurowała by kwota o 4.700 zł większa z terminem dostawy trzy miesiące później. Wiem, wiem, nie ma w umowie zapisu trwałości/pewności zawartej ceny i terminu dostawy oraz jest to inny salon, ale minęło tylko niecałe cztery tygodnie...
W umowie widnieją tylko dwa punkty dotyczące zmiany (czytaj zwiększenia) ceny samochodu, a mianowicie cyt.
1)"...w związku z ewentualną zmianą przepisów podatkowych obowiązujących w terminie dostawy samochodu mającą wpływ na sposób jej ustalenia..."
i
2)"...gdy kupujący nie jest konsumentem w rozumieniu art. 22 (1) KC gdy opublikowany przez NBP średni kurs Euro...przekroczy 5zł..."
Teoretycznie rzecz biorąc (póki co) w obecnie obowiązujących przepisach podatkowych punkt 1) nie daje im możliwości zwiększenia ceny, a pkt. 2) mnie przynajmniej nie dotyczy.
To tak tytułem dywagacji, a może macie jakieś inne spostrzeżenia w tej kwestii?

Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 09 Maja 2022, 21:58:07 »
Dzisiaj pojechałem sobie do jednego z salonów w Warszawie (nie tego u którego zamówiłem autko), by między innymi sprawdzić za jaką kwotę skonfigurowano by mi Corollę dokładnie taką samą, jaką zamówiłem mniej więcej w połowie kwietnia br.
Nie masz na co tracić czasu? Uwielbiam takie akcje, żeby samemu sobie udowodnić jakiego znakomitego zakupu się dokonało. A co zrobisz jak w innym skonfigurują Ci taniej?

Offline czarmi

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla2.0GR HB
« Odpowiedź #48 dnia: 10 Maja 2022, 10:35:51 »
To chyba ty nie masz co robić, skoro w ten sposób "zabierasz głos" na forum. Nabijasz sobie ilość postów?
Corolla 2.0 HB GR Sport Dynamic, 2RZ, 2023r.

Offline alexh750

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #49 dnia: 11 Maja 2022, 15:45:25 »
Na stronie Toyoty zniknęły cenniki wersji TS Kombi, jakie były dotychczas. Jest jedynie cennik w etykietą "dostępne od ręki" a w nim tylko jedna wersja Comfort z Pakietem Tech  1.8 Hybrid 122 KM e-CVT za 118 600 zł.
Pewnie do czasu przyjmowania zamówień na rok modelowy 2023 cenników nie będzie, no bo i po co, skoro aut nie ma.

Offline DeLGS

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #50 dnia: 11 Maja 2022, 19:15:57 »
Na stronie Toyoty zniknęły cenniki wersji TS Kombi, jakie były dotychczas. Jest jedynie cennik w etykietą "dostępne od ręki" a w nim tylko jedna wersja Comfort z Pakietem Tech  1.8 Hybrid 122 KM e-CVT za 118 600 zł.
Pewnie do czasu przyjmowania zamówień na rok modelowy 2023 cenników nie będzie, no bo i po co, skoro aut nie ma.

Zamówienia normalnie są przyjmowane i cennik jest dostępny w salonach a na stronie nie ma go dlatego bo corolla na rok modelowy 2023 będzie miała sporo zmian do tego facelifting i trzeba poczekać na premierę, żeby były oficjalne ceny i konfigurator na stronie.
Toyota Corolla MY23 TS 2.0 196km Style Oxide Bronze

Offline alexh750

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #51 dnia: 12 Maja 2022, 09:02:10 »

Zamówienia normalnie są przyjmowane i cennik jest dostępny w salonach a na stronie nie ma go dlatego bo corolla na rok modelowy 2023 będzie miała sporo zmian do tego facelifting i trzeba poczekać na premierę, żeby były oficjalne ceny i konfigurator na stronie.

Ale na który rok modelowy zamówienia są przyjmowane? Bo skoro realizacja dzisiejszych zamówień jest za rok, to raczej napewno jest to już model 2023. A skoro tak, to cenniki i konfiguracje muszą istnieć.

Offline trepek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #52 dnia: 12 Maja 2022, 10:16:05 »

Ale na który rok modelowy zamówienia są przyjmowane? Bo skoro realizacja dzisiejszych zamówień jest za rok, to raczej napewno jest to już model 2023. A skoro tak, to cenniki i konfiguracje muszą istnieć.

Na rok modelow 2023. Cenniki i konfiguracje sa, wystarczy wyslac zapytanie do konsultanta i przedstawi oferte zakupowa. Oficjalnej premiery jeszcze nie bylo wiec te cenniki oficjalnie nie wisza na stronie (bo ceny jak i wyposazenie jeszcze moga ulec zmianie). Ale tak, w przyszlym toku maja byc tylko 3 wersje wyposazeniowe. Zniknie Trek i Executive, najwyzsza wersja bedzie GR Sport. Do tego silnik 1.8 ma miec 140KM a 2.0 196KM.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl