Autor Wątek: Diagnostyka w ASO - skrzynia MMT  (Przeczytany 1297 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szajba

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Verso
Diagnostyka w ASO - skrzynia MMT
« dnia: 14 Marca 2022, 06:55:25 »
Zwracam się z uprzejmą prośbą o pomoc, radę. Jestem nowym właścicielem Toyoty Corolli Verso, silnik 1.8 129 km ze skrzynią MMT. Pojechałem do ASO aby sprawdzili co jest przyczyną jakby wyrzucania bieg 4 na wolnych obrotach. Poprosiłem o diagnostykę która miała kosztować 250 zł. Co do ewentualnych napraw czy kalibraci której koszt miał wynosic coś około 700 zł. mieli się ze mną kontaktować. Co się okazało, zadzwonili w piątek, że samochód został wypchnięty ponieważ nie przeszedł kalibracji. Pytam się ich na jakiej podstawie zrobili oprócz diagnostyki, kalibrację, skoro to jest dodatkowo płatne. Usłyszałem, że to etap diagnostyki. Poprosiłem o rozmowę z kierownikiem, oczywiście usłyszałem to samo plus, że są zamontowane jakieś nieoryginalne części, nieoryginalny komputer i dlatego samochod nie przeszedł kalibracji. Zasłaniali się nieoryginalnymi częściami. Teraz, najgorsze, że samochód kosztował 14 tys, a ASO, chce żeby wymienić według ich standardów po zniżkach 9 tyś. Proszę o pomoc, czy mają rację? Że zrobili kalibrację bez mojej wiedzy, czy jest ona częścią diagnostyki?
Jeśli chodzi o poprzedniego właściciela, zostały już podjęte pewnie kroki.

Pozdrawiam i proszę o informację co mogę z tym zrobić

Offline mech z toyoty

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Diagnostyka w ASO - skrzynia MMT
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Marca 2022, 21:25:17 »
zabieraj to auto bo nie mają o tym pojecia ,zadzwoń na 668411657 i nic nie płać bo niby za co pozdr

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl