Jeżeli korekty krótkie są na ostrym minus to długie zmienią się też na np: -12 i potem krótkie mogą być -+ 6, ale czasami sięgać -25 co jest coś nie tak. Ja nie mam gazu i 1,8 benzyna walczę z dławieniem na podjazdach pod wniesienie i mocniej wciśniętym gazem.
Co najpierw zauważyłem po skasowaniu korek na biegu jałowym krótkie korekty od razu na minus przy jeździe po mieście nawet czasami -25 krótkie co powoduje, że korekty długie spadały -3,-6,-8 do -10 nawet i auto nie jedzie dobrze i te dławienie. Serwis twierdzi, że niby są jakieś mapy krótko dystansowe i zaleca wykasowanie korekt i jazdę przez kilka dni do tygodnia na max. 3 biegu i niby to pomoże, dziwna sprawa.
Ja czyściłem masy, wyjmowałem i wkładałem bezpieczniki i styki różnych czujników czyściłem oraz wlałem preparat do czyszczenia wtrysków przegoniłem auto i niby lepiej długie -6. Przejechałem 12 kilometrów na max 2 biegu i korekta długa -4 potem -2. Na trasie korekty ładne długie bliskie 0 4,5,6 bieg ale tam zawsze były ok. potem długie -1,5 do +1,5 praktycznie na wszystkich biegach i na jałowym i podczas jazdy. krótkie też ładnie. I jak to wytłumaczyć choć przydławienie jeszcze czasami występuje to korekty naglę super. Czy muszę jeździć kilka dni na max 3 biegu i kręcić obroty, bo Toyota sobie jakąś eko mamę zastosowała gdy jeździ się spokojnie po mieści i jak chcesz potem przyspieszyć to się auto muli i dławi?