Autor Wątek: Do Gdańszczan!!  (Przeczytany 3569 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

czklott

• Gość
Do Gdańszczan!!
« dnia: 08 Lipca 2005, 11:40:08 »
Witam,

czy w Gdansku, ewentualnie 3miescie posiada ktoś CorollęE-8 1,8D? Celem nauczenia mnie czegoś ;)
Proszęo kontakt <czklott@yahoo.com>

Pozdrawiam
Czeslaw
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:21:59 wysłana przez Janmor »

Madzia83

• Gość
Do Gdaùszczan!!
« Odpowiedź #1 dnia: 08 Lipca 2005, 14:39:56 »
A o co chodzi?? Bo to autko nie ma "bajerów". Pamietaj tylko, żeby przy uruchamianiu diesla poczakać aż sięświece nagrzeją i dopiero przekręcić kluczyk do końca:) i żeby zawsze lać ON ;)
Przycisków tam jest kilka:

Jeśli mogęjakoś pomóc??

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Do Gdaùszczan!!
« Odpowiedź #2 dnia: 08 Lipca 2005, 17:50:58 »
Cytat: czklott
Celem nauczenia mnie czegoś

Czytaj forum, a dużo sięnauczysz :-)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

czklott

• Gość
Do Gdaùszczan!!
« Odpowiedź #3 dnia: 10 Lipca 2005, 22:21:29 »
W autku FABRYCZNYM wykonaniu to macie racje. Moj model byl kilkukrotnie przerabiany, w efekcie przy jakims
polozeniu dodatkowych przyciskow silnik nie daje sie wcale zapalic, albo pracuje mimo wyjecia kluczyka ze stacyjki ...

Pzdr
Czeslaw

czklott

• Gość
Do Gdaùszczan!!
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Lipca 2005, 22:26:53 »
Cytat: Madzia83
A o co chodzi?? Bo to autko nie ma "bajerów". Pamietaj tylko, żeby przy uruchamianiu diesla poczakać aż sięświece nagrzeją i dopiero przekręcić kluczyk do końca:) i żeby zawsze lać ON ;)
Przycisków tam jest kilka:

Jeśli mogęjakoś pomóc??

Czy to, ze silnik pali Z KLUCZYKA to norma, czy przypadek. U mnie pali tylko za 1 razem po zimnej nocy.
Na cieply silnik jest taki dodatkowy przycisk ...

Pzdr
Czeslaw

Madzia83

• Gość
Do Gdaùszczan!!
« Odpowiedź #5 dnia: 11 Lipca 2005, 08:50:39 »
Czy to, ze silnik pali Z KLUCZYKA to norma, czy przypadek. U mnie pali tylko za 1 razem po zimnej nocy.

z kluczyka norma ale po co dodatkowy przycisk??

czklott

• Gość
Do Gdaùszczan!!
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Lipca 2005, 12:04:33 »

z kluczyka norma ale po co dodatkowy przycisk??

Moze po to aby trudniej bylo ukrasc, moze taniej wychodzilo dorobic jakis dodatkowy przycisk niz wizyta w ASO  ...

Pzdr
Czeslaw

Madzia83

• Gość
Do Gdaùszczan!!
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Lipca 2005, 12:13:56 »
Moze po to aby trudniej bylo ukrasc, moze taniej wychodzilo dorobic jakis dodatkowy przycisk niz wizyta w ASO

to napewno  :lol:  Hmm ale odcięcie zapłonu z reguły jest gdześ ukryte...no i dlaczego tylko na ciepłym silniku  :?

Pigletto

• Gość
Do Gdaùszczan!!
« Odpowiedź #8 dnia: 11 Lipca 2005, 12:31:54 »
Jakis dziwny przycisk... a sprawdzales czy bez jego naciskania zapala? Moze cie ktos w balona zrobil?

Z tego co pamietam to w E8 jest dodatkowy przycisk przy stacyjce (zaraz przy kluczyku z tyłu) ktory naciska sie aby wyjac kluczyk ze stacyjki... moze to u ciebie nie dziala i tylko sam guzik został jako "odciecie zaplonu" ;)

czklott

• Gość
Do Gdaùszczan!!
« Odpowiedź #9 dnia: 11 Lipca 2005, 13:11:46 »
Cytat: Pigletto
Jakis dziwny przycisk... a sprawdzales czy bez jego naciskania zapala? Moze cie ktos w balona zrobil?

Z klucza zapala 1 raz/dzien. Potem to juz tylko przycisk po lewej stronie kierownicy, raczej nisko ... (na Madzi zdjeciu,
to taka cieniutka biala kreska nad sprzeglem)

Pzdr
Czeslaw

Madzia83

• Gość
Do Gdaùszczan!!
« Odpowiedź #10 dnia: 11 Lipca 2005, 14:25:26 »
to taka cieniutka biala kreska nad sprzeglem

eeee do otwierania maski?? jesli o ta biała kreske chodzi.

czklott

• Gość
Do Gdaùszczan!!
« Odpowiedź #11 dnia: 11 Lipca 2005, 15:46:03 »
to taka cieniutka biala kreska nad sprzeglem

eeee do otwierania maski?? jesli o ta biała kreske chodzi.

No, a nad tym jest taki prostokatny maly przycisk...  :cwalbrush  

Pzdr
Czeslaw

Madzia83

• Gość
Do Gdaùszczan!!
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Lipca 2005, 20:51:02 »
No, a nad tym jest taki prostokatny maly przycisk...

Ha u mnie tam nic nie było tz. można sobie tam było zrobić przycisk do czegoś tam ale ja nic nie miałam.
albo pracuje mimo wyjecia kluczyka ze stacyjki ...

coś mi sięprzypomniało - miałam tak samo w pierwszym aucie w Diahatsu Charade ale to była porazka tatalna - przy kluczyku był normalny WŁĄCZNIK jak do lampy i auto nie zgasło dopuki nie "cyknąłeś" na przełączniku  :lol:  to była masakra. A pisze o tym dlatego, że Charada tez była dieslem. Ten kto wpadł na ten pomysł powinien dostać medal małego majsterkowicza...

Toyo69

• Gość
Do Gdaùszczan!!
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Lipca 2005, 11:01:18 »
:chmmm    :chmmm    :chmmm   Tak se myśle ze jak to diezel to może ten przycisk jest po to żeby w czasie mrozow można było wyjąc kluczyk do zamknięcia autka a silniczek niech sobie pyrka jak gdzieś na chwilkęidziemy   :chmmm  Nic innego nie wykumałem  :wink:  Może to jakaś skandynawska wersja, miałem taką skandynawską Audi-ce, która miała grzałkęna 220V w misce olejowej i 5m. kabla pozwijanego pod maską na blotniku z standartową wtyczką  :wink:    :wink:  i wiele innych udogodniej związanych z wielkimi mrozami   :wink:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl