Autor Wątek: Yaris II 1.33 brak mocy, szarpanie, granie zaworów???  (Przeczytany 8501 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawelo99

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 Yaris II
Odp: Yaris II 1.33 brak mocy, szarpanie, granie zaworów???
« Odpowiedź #15 dnia: 12 Maja 2022, 20:57:21 »
Odstawiłem samochód do toyoty na serwis, drugi dzień minął i , nie wiedza o co chodzi.....jak uda im się naprawić ten dziwny przypadek to dam znać, dzięki i pozdrawiam.

chyba w akcie desperacji ta decyzja z ASO:))
Może naprawią ale jak się podejmą to możesz być pewny że pieniążki jak policzyć wiedzą:)
Daj znać czy naprawa zmieści się w 10 000 PLN:)
Pozdrawiam

Ok więc już wszystko wiem, dziś miałem telefon...spokojnie to kolega z Lexusa dzwonił a yariska była naprawiana w lexusie....długo to trwało bo samochód był poza kolejnością zleceń i z doskoku sprawdzany.
Generalnie wszystkie czujniki zostały sprawdzone, ciśnienie sprężania, cała elektryka, elektronika i jest OK...padł uwaga katalizator, był prawie całkowicie zapchany, samochód dusił się i stracił niemalże całą moc, ledwo jechał. po odkręceniu kata yariska odzyskała wigor i śmiga jak szalona. Z uwagi że mam znajomego w lexusie załatwił mi nowiutki kat oryginał za 1.600 zł. Także jestem mega zadowolony...mam też wpis do historii serwisowej o wymianie kata:)....Cena regularna oryginalnego kata to Yarisa II 1.33 to 2.300zł.

Offline piotr_the

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: E12 1,6 T27 1,8
« Odpowiedź #16 dnia: 12 Maja 2022, 21:47:42 »
No to dobrze, że tak się skończylo jak pisałem by zacząć od katalizatora bo taki błąd wywalało.
Corolla E12 1,6 vvti 2005r, Avensis T27 Kombi 1,8 Valvematic 2012r przed lift

Offline janza

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: yaris
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Lipca 2024, 17:23:45 »
Edit : sorry nie widziałem ze są posty na drugiej stronie…

U mnie sprawdzali katalizator i niby działa dobrze i jest Ok , a problem identyczny jak opisany przez autora. Nie pokazuje sie żaden błąd
« Ostatnia zmiana: 25 Lipca 2024, 17:30:19 wysłana przez janza »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl