Autor Wątek: RAV4 2023..  (Przeczytany 280246 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4

Offline anyone

• Toyot Chodzacy
Odp: RAV4 2023..
« Odpowiedź #46 dnia: 28 Kwietnia 2022, 16:45:11 »
bylem dzis w serwisie, wiec mogę dopisać ze zmiany które opisałem dotyczą egzemplarzy wyprodukowanych od października. szacowany termin odbioru to przełom roku, ze wskazaniam na styczeń. zapomniałem wspomnieć o asystencie głosowym wbudowanym w te nowe multimedia. hardware prawdopodobnie z nowego nx, software nie-wiadomo-jaki. mogą sie zmienić detale w postaci wzoru felg lub wzoru tapicerki. kluczowe elementy auta pozostaną niezmienione.
ps: nie mam pliku pdf specyfikacji, mam jego zdjęcie. nie mogę udostępnić, niemniej nic poza tym co opisałem tam nie ma..

a w nowym lexusie są takie małe ekrany? jakoś nie wydaje mi się, że toyota przeprojektuje pół deski rozdzielczej, żeby upchnąć system z nowego NXa
poza tym - pół roku temu, przy zamówionych toyotach MY22, dealerzy nie wiedzieli co będzie w MY22 a już wiedzą co będzie w MY23, której produkcja nie ruszyła jeszcze? ciekawe

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 03 Maja 2022, 15:56:04 »
z tego co zauważyłem, w nowym nx jest właśnie ekran 10.5 cala, który zmieści się w dotychczasowej ramce. bardziej interesuje mnie poziom oraz skuteczność nowej autonomii. martwią proponowane opony: bridgestone atenza w żaden sposób nie przekonują i nikt nie chce gadać o zastąpieniu ich czymś sensownym..

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #48 dnia: 03 Maja 2022, 16:55:27 »
z tego co zauważyłem, w nowym nx jest właśnie ekran 10.5 cala, który zmieści się w dotychczasowej ramce. bardziej interesuje mnie poziom oraz skuteczność nowej autonomii. martwią proponowane opony: bridgestone atenza w żaden sposób nie przekonują i nikt nie chce gadać o zastąpieniu ich czymś sensownym..

Miałem do czynienia Bridgestone Atenza w CRV 3gen. to są naprawdę [cenzura] fajne opony.  Niewiem jak to zachowuje w ravce

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #49 dnia: 03 Maja 2022, 17:27:58 »
w tak spokojnym aucie chciałbym porządne całoroczne, zwłaszcza że przewidywany termin odbioru to połowa zimy. słabo, to mało powiedziane..
« Ostatnia zmiana: 03 Maja 2022, 17:29:30 wysłana przez compucar »

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #50 dnia: 03 Maja 2022, 21:22:53 »
Dealer mi zamówił opony całoroczne, za darmo przełożył, a nowe (5-10km przebiegu) opony, na których przejechał włożył do bagażnika - akurat 4 opony idealnie wchodzą do niego.
Opony sprzedałem... za 50% ceny nowych...

Można tak.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #51 dnia: 04 Maja 2022, 07:11:30 »
Opony można dostarczyć samemu i dogadać się właśnie w powyższy sposób co do wymiany.
Polecam Micheline Crossclimate 2 SUV.

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #52 dnia: 04 Maja 2022, 08:59:39 »
Opony w ASO dostałem w cenie jak z "allegro", więc nie trzeba było dostarczać samemu :-).

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #53 dnia: 04 Maja 2022, 09:16:57 »
Opony w ASO dostałem w cenie jak z "allegro", więc nie trzeba było dostarczać samemu :-).

nie mów tego głośno, bo teraz to ponoć nawet dywaników nie dostaniesz :D 
Ja sie 1,5 roku temu też 'wstrzeliłem' w termin, bo akuart przy odbiorze w listopadzie też mi od razu przełożyli (za free) zimówki (które za free dostałem). O całorocznych nawet nie myślałem - bo wole osobne lato/zima. Południe PL + wyjazdy góry, no to wiadomo..

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #54 dnia: 04 Maja 2022, 09:45:45 »
Jakie Ci zaproponowali?

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #55 dnia: 04 Maja 2022, 12:10:05 »
Dostałem te co chciałem, czyli Michelin CC SUV coś tam. Miałem takie w poprzednim aucie (bez SUV), więc dalej utrzymałem je :).

A co do mówienia głośno, mam już zaraz 2 lata auto, czasy się zmieniły :). Wtedy było bardzo miło i wszystko na rękę, wyszedłem bardzo zadowolony :).

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #56 dnia: 04 Maja 2022, 16:31:30 »
no więc właśnie tez chciałbym crossclimate, bo mieszkam prawie na północy, jeżdżę jeszcze bardziej na północ i śniegu u nas jak nie było, tak nie ma. w obecnej ravce sprawdzają się znakomicie, oraz wiem już jak się nimi posługiwać w różnych warunkach. niestety, opór Japończyków jest w wielu kwestiach nieprzejednany..

Offline crystian09

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: byłaSelection
« Odpowiedź #57 dnia: 04 Maja 2022, 16:52:18 »
kilka tygodni temu zamówiłem ravke z terminem odbioru w grudniu. poinformowano mnie że cena wzrosła o cztery tysie; w zamian dostanę cyfrowy kokpit, nowe dziesięciocalowe multimedia hd z bezprzewodowym CarPlay oraz nowy system safety. ktoś zna szczegóły tego wyposażenia?

aa tak z ciekawości - czemu wybrales teraz Ravke ? Ogladales coś innego ?

Offline maciej_ca

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4 Hyb Exe`23
« Odpowiedź #58 dnia: 05 Maja 2022, 07:47:42 »
kilka tygodni temu zamówiłem ravke z terminem odbioru w grudniu. poinformowano mnie że cena wzrosła o cztery tysie; w zamian dostanę cyfrowy kokpit, nowe dziesięciocalowe multimedia hd z bezprzewodowym CarPlay oraz nowy system safety. ktoś zna szczegóły tego wyposażenia

Na szczegóły trzeba czekać do czerwca. Moje zamówienie zrobione na podstawie dostępnego modelu + dopisek MY23. Odbiór XII.2022/I.2023. Oczywiście z dopłatą 4k.

Offline thomas25

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 05 Maja 2022, 08:07:19 »
aa tak z ciekawości - czemu wybrales teraz Ravke ? Ogladales coś innego ?
Też mnie to zastanawia. Ostatnio rzuciłem okiem na konkurencję (Mazda, koreańskie), to też się zastanawiam, co skłania ku kupnie Ravki w 2022 (jak to w "internetach" piszą).
Ja tym jeżdżę, bo to służbowóz i nie było za bardzo innego wyboru, ale jak miałbym wydawać swoje pieniądze, to nie wiem, czy bym poszedł do salonu Toyoty :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl