mam nadzieję że się jednak mylisz i taka "logika biznesowa" pozostanie domeną europejskich producentów, którzy w dupie maja swojego klienta
Nie wiem dlaczego myślisz, że Toyota postępuje inaczej? Każdy koncern ma zarabiać jak najwięcej, a samochód ma być w miarę bezawaryjny tylko do końca gwarancji. Przy obecnej globalizacji i tych samych dostawcach, wypadkowa jakości samochodów jest podobna.
od trzydziestu lat żyje z naprawy sterowników dla szerokiego spektrum odbiorców. każdy producent miewał wpadki, niemniej różnice w jakości samych sterowników, miejsc ich montażu, jakosci uszczelnien, sposobu prowadzenia wiązek oraz innych drobiazgów są kolosalne, bardzo wpływają na niezawodność i świadczą na korzyść aut zaprojektowanych i wprodukowanych w japonii. starczy rozebrać głupi pilot zdalnego sterowania by się przekonać który producent dba o swojego klienta. taki marketingowy bełkot jak powyżej do mnie nie przemawia, choć mój punkt widzenia jest subiektywny, bo oceniam wyłącznie technikę. w każdym razie, gdyby denso wsadził swoje produkty do wszystkich aut, musiałbym zmienić zawód..