Autor Wątek: RAV4 2023..  (Przeczytany 280485 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
Odp: RAV4 2023..
« Odpowiedź #270 dnia: 20 Października 2022, 10:57:55 »
A na tym zdjęciu GR Sport

widać nowy przycisk TRIP po lewej stronie kierownicy  :-P (pomiędzy podgrzewaniem kierownicy a otwieraniem bagażnika).

Offline hardtmuth

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #271 dnia: 20 Października 2022, 11:04:59 »
Przeniesienie patyczka w rejon kolana, no nie pochwalam :D.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #272 dnia: 20 Października 2022, 11:40:11 »
W zasadzie jedyna zmiana uprawniająca do znaczka GR Sport to zmienione zawieszenie - twardsze sprężyny i amortyzatory, reszta to estetyka.
Bo np. taki Yaris GR Sport znacznie różni się od standardowej wersji.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #273 dnia: 20 Października 2022, 12:15:00 »
https://motofakty.pl/toyota-rav4-gr-sport-jakie-wyposazenie-naped-tylko-hybrydowy/ar/c4-16973239
Felgi wzorem mocno przypominają te z wersji Adventure. Szału nie robią.
Wyposażenie klasyfikuje ten model koło EXE. Obawiam się jednak że ceną wyprzedzi nawet Exe.
Bo to chyba nareszcie jest wersja z czarnym dachem i lakierowanymi nadkolami, która ma komplet wyposażenia z EXE. Mnie dużo bardziej podoba się z zewnątrz Selection i Adventure, ale chciałem lepsze wyposażenie, którego w tych wersjach brakuje, gdybym mógł dopłacić (ale max z 10k) za wersję z wyposażeniem executive i wyglądem jak ten gr sport, to szedłbym w ciemno.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #274 dnia: 20 Października 2022, 13:46:13 »
gdybym mógł dopłacić (ale max z 10k) za wersję z wyposażeniem executive i wyglądem jak ten gr sport, to szedłbym w ciemno.
Ja też. Wziąłem EXE ze względu na fotele, kamery, koła 19 czy systemy wspomagające. Nie podobają mi się srebrne felgi, klamki i biały dach, a właściwie boki dachu i spojler, bo mam skyview.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #275 dnia: 20 Października 2022, 15:07:29 »
https://motofakty.pl/toyota-rav4-gr-sport-jakie-wyposazenie-naped-tylko-hybrydowy/ar/c4-16973239
Felgi wzorem mocno przypominają te z wersji Adventure. Szału nie robią.
Wyposażenie klasyfikuje ten model koło EXE. Obawiam się jednak że ceną wyprzedzi nawet Exe.
Bo to chyba nareszcie jest wersja z czarnym dachem i lakierowanymi nadkolami, która ma komplet wyposażenia z EXE. Mnie dużo bardziej podoba się z zewnątrz Selection i Adventure, ale chciałem lepsze wyposażenie, którego w tych wersjach brakuje, gdybym mógł dopłacić (ale max z 10k) za wersję z wyposażeniem executive i wyglądem jak ten gr sport, to szedłbym w ciemno.
O ile znam Twoja historię to Ty tak jak ja jesteś wygrany tym że za drobną opłatą czekamy na my23. Już kilkanaście jak nie więcej tysi do przodu. To raz.
Ta wersja wejdzie dopiero do sprzedaży. Stawiam czas oczekiwania do 2024 roku. To jakaś abstrakcja już dla mnie.
Przyznaje że ładnie wygląda ten sport. Zakładam że nie będzie miał jednak wszystkiego co Exe.
Mi Exe jeżeli chodzi o wygląd nie podchodzi. Emeryt style. Selection w my23 wygląda super zwłaszcza jak dodali czarne felgi 19.
Braki w wyposażeniu przeboleje. Dla mnie po kilkunastoletnim aucie to i tak będzie zacnie.
Także uważam że w naszym przypadku nie ma co dyskutować czy coś by się dopłacilo czy jest czego żałować. Nie ma tematu.
Ja to już myślałem że zobaczymy totalnie nowa wersję a widzę że Toyota dzielnie podtrzymuje ten model.
Z tego co mi wiadomo to zawieszenie w Rav i tak fajnie pracuje na każdej nawierzchni więc jakaś manualna inegerencja będzie po prostu bajerem a nie rewolucja.
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2022, 15:09:25 wysłana przez CiapekTor »

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #276 dnia: 20 Października 2022, 15:18:22 »
Ja też. Wziąłem EXE ze względu na fotele, kamery, koła 19 czy systemy wspomagające. Nie podobają mi się srebrne felgi, klamki i biały dach, a właściwie boki dachu i spojler, bo mam skyview.

Czy planujesz może oklejenie boków dachu i spojlera czarną folią ?

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #277 dnia: 20 Października 2022, 15:23:12 »
Tylko pamiętajcie, że wszystko co "modne" szybko się starzeje. Takie dwukolorowe malowania nadwozi mogą być śmieszne za kilka lat. Tak jak na przykład czarno-srebrne felgi już dziś tracą myszką. Dla mnie też najładnejsza jest Adventure, ale Exe wygrało u mnie na systemy. W exe największy koszmar to te chromowame nakładki na klamki. Zgodzę się że jest chyba najbardziej nijaki styl. Na pewno szkoda, że nie można wziąć dowolnego malowania do dowolnego typu, ale widomo że przecież o to chodzi marketingowo.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #278 dnia: 20 Października 2022, 16:23:58 »
A mi te nakładki tak się podobały,  że dokupiłem do style
Gusty...każda potwora znajdzie swojego amatora

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
« Ostatnia zmiana: 20 Października 2022, 16:26:45 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #279 dnia: 20 Października 2022, 16:48:40 »
Czy planujesz może oklejenie boków dachu i spojlera czarną folią ?
Chciałem, ale już mi przeszło. Miałoby to sens, żeby felgi też były czarne i osłony nadkoli oraz listwy błyszczące. Klamki nie wiem, czy można odkleić te sreberka. Za dużo zachodu i kasy, chyba się przyzwyczaiłem.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #280 dnia: 20 Października 2022, 19:40:16 »
O ile znam Twoja historię to Ty tak jak ja jesteś wygrany tym że za drobną opłatą czekamy na my23. Już kilkanaście jak nie więcej tysi do przodu. To raz.
Przecież oczywiste, że chłodziło, gdybym wybierał jeszcze raz.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #281 dnia: 20 Października 2022, 19:40:40 »
Takie dwukolorowe malowania nadwozi mogą być śmieszne za kilka lat
Zły przykład. To nie jest żadna nowość.

Dalej. Kto powiedział że chrom na klamkach czy srebrne felgi są śmieszne?
Powiem więcej. Przecież to ładnie wygląda i wszystko jest kwestią gustu. To że mamy w dzisiejszych czasach wybór to nie znaczy że coś co jest na pozór mniej atrakcyjne jest śmieszne.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #282 dnia: 20 Października 2022, 20:12:26 »
Ja uważam, że najładniejsza możliwa wersja to ta, którą wybrałem, czyli JBL Black:P
Adventure z kolei w ogóle mi się nie podoba przez przedni zderzak - wygląda jak krzywy uśmiech

Ale oczywiście kwestia gustu - nikogo nie będę przekonywał.

Offline AdamHub

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav 4
« Odpowiedź #283 dnia: 20 Października 2022, 20:16:20 »
Witam,
Przymierzam się do zakupu Rav4 2.5 Hybrid Comfort + style wersja 2023r odbiór w lipcu i zacząłem się zastanawiać czy w połowie 23r nie wejdzie całkowicie nowy model Rav4 na youtube są filmiki przedstawiające jak by mógł wyglądać nowy model, może ktoś coś wie na ten temat ?

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #284 dnia: 20 Października 2022, 20:21:20 »
Witam,
Przymierzam się do zakupu Rav4 2.5 Hybrid Comfort + style wersja 2023r odbiór w lipcu i zacząłem się zastanawiać czy w połowie 23r nie wejdzie całkowicie nowy model Rav4 na youtube są filmiki przedstawiające jak by mógł wyglądać nowy model, może ktoś coś wie na ten temat ?
To fejki dopiero co był lifting w 2022, najpierw nowe światła, teraz multimedia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl