Autor Wątek: RAV4 2023..  (Przeczytany 280404 razy)

Offline topoll

• Toyot Spamer
Odp: RAV4 2023..
« Odpowiedź #480 dnia: 10 Stycznia 2023, 18:28:55 »
Nie ma, o ile mi wiadomo.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #481 dnia: 10 Stycznia 2023, 19:27:55 »
Ciekawy jestem czy oswietlenie schowka, dodatkowe bagaznika oraz 4 drzwi które mam na umowie zawartej w dniu zakupu czyli w grudniu 2021r (Cena 1080 zl) wersja executive bedzie jeszcze aktualne. Czy powiedzą z powodu braku półprzewodników musimy usunąć ta opcje z zamówienia. Dywaniki gumowe oryginalne za wczasu kupilem na OLX używane przez rok po aucie z leasing bo słyszałem że też ich nie ma. Chociaż mój dealer twierdzi że sa dostępne ale z drugiej strony tez twierdził że jbl tez będzie a się okazało że jednak trzeba było zrezygnować:)

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #482 dnia: 10 Stycznia 2023, 20:43:14 »
Dołoży się samemu kupując na dziale części stosowne Ledy i będzie jak oryginał :)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #483 dnia: 10 Stycznia 2023, 20:48:25 »
Jest to jakiś pomysł ;)

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #484 dnia: 11 Stycznia 2023, 00:09:58 »
Pierwsze wrażenie, ale i kilka pytań po obcowaniu z my23:

1. Nagłośnienie bez JBL odziwo nie razi, nie ma tragedii - powiem więcej: jest ok!
2. Multimedia i zegary nie będę ukrywał przy pierwszym zapoznaniu się z nimi łatwo nie jest. Mnogość opcji daje popalić. Myślę, że potrzeba czasu.
Nie wiem w końcu jak miało być, ale Android Auto działa tylko po kablu. Testowane na dwóch telefonach z wyższej półki. Zawuażam też że nie za każdym razem łączy się BT po odpaleniu auta.
3. Ogólne wrażenie są jak najbardziej pozytywne. |
Z minusów:
4.  - brak schowków i to wszędzie. Ja nie wiem o co chodzi tym japończykom :).
5. Dostajesz starą instrukcję do wersji ze starymi multimediami. Może to się zmieni.
6. Czujnik otwarcia klapy z buta po montażu haka działa trochę jak chce. Myślę, że lepiej się tego nie da zrobić aczkolwiek poprawiali przed wydaniem. Zmienili moduł na nowy i ułożyli lepiej jakiś kabel.
7. Jeżeli ktoś jeździł wcześniej autem z innego segmentu to trzeba się przestawić na bryłę Ravki. Masywny przód, tył budzi obawy przy parkowaniu. Jest schizowo :)

To chyba tyle tak na szybko.
Mam jeszcze pytanie - śruby zabezpieczające. W pudełku dostajemy przejściówkę na śruby z zabezpieczeniem i 4 zwykłe śruby. Jedna wnęka jest pusta. Serwis zabiera zapasowy klucz?

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #485 dnia: 11 Stycznia 2023, 00:55:31 »
śruby zabezpieczające. W pudełku dostajemy przejściówkę na śruby z zabezpieczeniem i 4 zwykłe śruby. Jedna wnęka jest pusta. Serwis zabiera zapasowy klucz?
W pudełku masz te zwykłe śruby zdjęte z kół w ASO, te zabezpieczone powinny być po 1szt na każdym kole, u mnie chyba też jest jedno wolne miejsce w pudełku - musze zerknąć.
... i gratki z okazji nowej bryczki oraz szerokości ;)

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #486 dnia: 11 Stycznia 2023, 01:09:26 »
śruby zabezpieczające. W pudełku dostajemy przejściówkę na śruby z zabezpieczeniem i 4 zwykłe śruby. Jedna wnęka jest pusta. Serwis zabiera zapasowy klucz?
W pudełku masz te zwykłe śruby zdjęte z kół w ASO, te zabezpieczone powinny być po 1szt na każdym kole, u mnie chyba też jest jedno wolne miejsce w pudełku - musze zerknąć.
... i gratki z okazji nowej bryczki oraz szerokości ;)
tak tak, zgadza się. Są 4 klasyczne zdjęte z kół, jedna przejściówka i puste miejsce :)

Dzięki dzięki Markid! :)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #487 dnia: 11 Stycznia 2023, 06:16:26 »
Klucz jest jeden chyba zawsze, przynajmniej do tej pory w wielu autach tak miałem.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #488 dnia: 11 Stycznia 2023, 07:19:08 »
Pierwsze wrażenie, ale i kilka pytań po obcowaniu z my23:

1. Nagłośnienie bez JBL odziwo nie razi, nie ma tragedii - powiem więcej: jest ok!
2. Multimedia i zegary nie będę ukrywał przy pierwszym zapoznaniu się z nimi łatwo nie jest. Mnogość opcji daje popalić. Myślę, że potrzeba czasu.
Nie wiem w końcu jak miało być, ale Android Auto działa tylko po kablu. Testowane na dwóch telefonach z wyższej półki. Zawuażam też że nie za każdym razem łączy się BT po odpaleniu auta.
3. Ogólne wrażenie są jak najbardziej pozytywne. |
Z minusów:
4.  - brak schowków i to wszędzie. Ja nie wiem o co chodzi tym japończykom :).
5. Dostajesz starą instrukcję do wersji ze starymi multimediami. Może to się zmieni.
6. Czujnik otwarcia klapy z buta po montażu haka działa trochę jak chce. Myślę, że lepiej się tego nie da zrobić aczkolwiek poprawiali przed wydaniem. Zmienili moduł na nowy i ułożyli lepiej jakiś kabel.
7. Jeżeli ktoś jeździł wcześniej autem z innego segmentu to trzeba się przestawić na bryłę Ravki. Masywny przód, tył budzi obawy przy parkowaniu. Jest schizowo :)

To chyba tyle tak na szybko.
Mam jeszcze pytanie - śruby zabezpieczające. W pudełku dostajemy przejściówkę na śruby z zabezpieczeniem i 4 zwykłe śruby. Jedna wnęka jest pusta. Serwis zabiera zapasowy klucz?
AA miał być po kablu, CP bezprzewodowy.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #489 dnia: 11 Stycznia 2023, 08:59:50 »
Dzięki za info!

A może mi ktoś wytłumaczyć zasadę jakichkolwiek połączeń ze światem tych multimediów?
Nawigacja widzę pokazuje natężenie ruchu, budowy itd. multimedia mają możliwość połączenia się z wifi.
Jak to się wszystko łączy ze światem?
Czy to łączy się przez tą kartę od ecalla?
Czy wystarczy telefon na BT (nie AA) i ciągnie z telefonu pakiety danych internetowych?
Kiedy warto połączyć przez wifi a kiedy inaczej.
Totalnie nie rozumiem a jak pisałem instrukcji nie ma. Salon też jest zielony. Nie wiedzieli nawet że jest ustawienie autozamykania drzwi po ruszeniu auta :)

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
RAV4 2023..
« Odpowiedź #490 dnia: 11 Stycznia 2023, 09:04:53 »
W Yaris Cross żony wszystko co dotyczy auta jest po karcie samochodu. U Ciebie chyba tak samo. Telefon swoje dane, samochód swoje dane pobiera. Mamy chyba 4 lata (może 3?) nawigacji gratis itp. Nie potrzeba telefonu np do aktualizacji systemu (już mieliśmy chyba 2x). przez ok pół roku nie mieliśmy połączonego żadnego telefonu (żona nie chciała) i wszystko działało i się aktualizowało. A po zainstalowaniu MyT wszystkie stare dane (trasy, spalania itp) ściagnęły się na apkę.
« Ostatnia zmiana: 11 Stycznia 2023, 09:09:25 wysłana przez grubar »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #491 dnia: 11 Stycznia 2023, 09:10:37 »
Dzięki za info!

A może mi ktoś wytłumaczyć zasadę jakichkolwiek połączeń ze światem tych multimediów?
Nawigacja widzę pokazuje natężenie ruchu, budowy itd. multimedia mają możliwość połączenia się z wifi.
Jak to się wszystko łączy ze światem?
Czy to łączy się przez tą kartę od ecalla?
Czy wystarczy telefon na BT (nie AA) i ciągnie z telefonu pakiety danych internetowych?
Kiedy warto połączyć przez wifi a kiedy inaczej.
Totalnie nie rozumiem a jak pisałem instrukcji nie ma. Salon też jest zielony. Nie wiedzieli nawet że jest ustawienie autozamykania drzwi po ruszeniu auta :)
Masz 4 lata usług online w cenie samochodu. Potem trzeba będzie wykupić abonament na kolejne lata.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #492 dnia: 11 Stycznia 2023, 09:17:54 »
wszystkie dane telemetryczne o aucie a także dane do nawigacji idą przez e-call i własną kartę SIM przyporządkowaną do VINu pojazdu
nawigacja działa w chmurze, aktualizacje są na bieżąco.

po 4 latach navi oraz punkty POI - będziesz musiał zabulić za przedłużenie
to samo tyczy się funkcji myT (otwieranie/zamykanie/klima).

wi-fi się przyda do CP
jeśli masz opcję z przeglądarką internetową to wi-fi się przyda

Salon też jest zielony.

nic nowego, chociaż to przestaje być smieszne
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #493 dnia: 11 Stycznia 2023, 09:18:31 »
Ok. Czyli połączenie BT potrzebne do obsługi telefonu, ew strumieniowania muzyki.
AA - wiadome apki.
A wifi w radiu? Kiedy to się przyda?
Dziękuję Wam .
Colin dzięki. Wysłałem po Twojej odpowiedzi ;)
Jest jasność.
Ile się buli?
« Ostatnia zmiana: 11 Stycznia 2023, 09:20:10 wysłana przez Axel99 »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #494 dnia: 11 Stycznia 2023, 09:20:59 »
Ok. Czyli połączenie BT potrzebne do obsługi telefonu, ew strumieniowania muzyki.
AA - wiadome apki.
A wifi w radiu? Kiedy to się przyda?
Dziękuję Wam
Chłopie, kompendium wiedzy masz u siebie, nazywa się instrukcja obsługi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl