w poprzedniej mialem włączony tylko sygnał ostrzegawczy gdy przekroczyłem pas ruchu, nie lubie gdy szarpie mi kierownicą. w nowej jest tak, ze mimo wyłączenia korekcji toru jazdy to i tak delikatnie naprowadza na pas gdy przekroczę linie. póki co mi to nie przeszkadza, jednak jest jakaś regulacja czułości tego systemu.
zdalnego ogrzewania kabiny nie używam, mam ogrzewany garaż.
nie bardzo rozumiem co znaczy mapa z kompasem. w styczniu zrobiłem dwie dłuższe traski z wbudowana nawigacja i nie mam zastrzeżeń. poprowadziła dopiero co oddana obwodnica trójmiasta, w czasie rzeczywistym wskazuje korki, powiększa skrzyżowania, itp. jestem przyzwyczajony do map apple, jednak nie czuje potrzeby włączenia CarPlay. zwłaszcza ze ten przełącza ekran w niższa rozdzielczość przy przychodzącym połączeniu..
dwukrotnie zdarzyło się, ze w czasie jazdy telefon utracił połączenie z autem, w czwórce nigdy nie miało to miejsca. pojawił się stosowny komunikat, system nie odebrał połączeń przychodzących. po chwili się połączył ponownie, myślę ze to jest do poprawy i coś z tym zrobią..