Autor Wątek: RAV4 2023..  (Przeczytany 280295 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: RAV4 2023..
« Odpowiedź #600 dnia: 16 Stycznia 2023, 13:24:35 »
Nie ma możliwości źle ustawić na SKP jeśli sprzęt jest sprawny, reflektor "da się ustawić"( nie jest uszkodzony itp), a diagnosta jest trzeźwy ;)

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #601 dnia: 16 Stycznia 2023, 13:48:18 »
Nie ma możliwości źle ustawić na SKP jeśli sprzęt jest sprawny, reflektor "da się ustawić"( nie jest uszkodzony itp), a diagnosta jest trzeźwy ;)

Raczej chodzi o to, że diagności po prostu robią to na odwal się, to znaczy, że jak nie świeci ponad linię, to znaczy, że jest dobrze. A czy światło jest dobrze wycentrowane, albo jest za nisko, to już nikogo nie obchodzi.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #602 dnia: 16 Stycznia 2023, 16:29:58 »
no nie, jeżdżę wieloma autami codzień: światła w piątej generacji są mniej jasne niż w czwartej, w dodatku wyposażone w te śmieszne spryskiwacze. natomiast nowe multimedia są tak sprawne, ze wyłączyłem CarPlay. naprawdę poważnie do tego podeszli..

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #603 dnia: 16 Stycznia 2023, 16:41:26 »
ASO nie sprawdza świateł przed wydaniem?
Ja nawet nie wiem co to znaczy czy dobrze świeca czy źle. Słup światła to słup. Może tak ma być.

Jak komuś ASO coś gezebalo przy zegarach przed wydaniem np instalacja czegoś to sprawdźcie je pod światło. Pełna paluchów i nawet minimalne rysy. Słabe to.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #604 dnia: 16 Stycznia 2023, 16:47:58 »
odczytywanie wiadomości, polecenia głosowe po polsku, muza z telefonu, wszystko działa jak marzenie. dźwięk jest neutralny, natomiast nie wyświetlają się załączniki mms. CarPlay tez jest dobrze zintegrowany, jednak zaburza system toyoty z powodu braku siri po polsku. dopóki mam ten czteroletni abonament, wyłączyłem. nowy wyświetlacz jest bardzo fajny. można włączyć tryb ciemny na stale..
« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2023, 16:52:18 wysłana przez compucar »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #605 dnia: 16 Stycznia 2023, 17:56:55 »
Raczej chodzi o to, że diagności po prostu robią to na odwal się, to znaczy, że jak nie świeci ponad linię, to znaczy, że jest dobrze.
Zmień SKP... Ja sobie stanąłem koło tego przyrządu do ustawiania świateł (to ma jakąś nazwę? ), a diagnosta mi wyjaśnił jak na to patrzeć i kiedy będzie dobrze

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #606 dnia: 19 Stycznia 2023, 16:40:55 »
Ktoś wspominał o opcji ściszania automatycznego radia podczas cofania. Nie mogę tego znaleźć.
Pomoże ktoś?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #607 dnia: 19 Stycznia 2023, 16:53:40 »
Ktoś wspominał o opcji ściszania automatycznego radia podczas cofania. Nie mogę tego znaleźć.
Pomoże ktoś?
Pisaliśmy, że nie ma tej funkcji

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka

Offline Bartek79

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #608 dnia: 19 Stycznia 2023, 17:59:19 »
Akurat jest w Chińskim   Android  :-P

Offline Krisman

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #609 dnia: 19 Stycznia 2023, 18:12:44 »
... widać lepszy rynek z którym się trzeba liczyć.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #610 dnia: 19 Stycznia 2023, 21:20:34 »

I pisaliśmy też że skoro jej nie ma to można ją dołożyć w godzinke :)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #611 dnia: 19 Stycznia 2023, 21:58:56 »
Pomoże ktoś?

Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
dziękuję!
Brakuje mi też czujników parkowania na środkowym ekranie, ale wiem, że tego też nie mozna zrobić :(

A jest jakaś apka którą warto zainstalować taka która daje jakieś informacje dodatkowe etc? Nie wiem jak to dokładnie nazwać  :roll:

Offline tomekwu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #612 dnia: 04 Lutego 2023, 16:21:54 »
Pytanka  do użytkowników MY23:
Czy udało Wam się ustawić domyślny stan asystenta pasa ruchu na „wyłączony”? U mnie przy  każdej nowej jeździe asystent jest aktywny.
Zdalne włączanie podgrzewania kabiny raz działa raz nie działa - czy to tylko mój egzemplarz?
Nawigacja w trybie „mapa z kompasem” nie wyświetla podkładu mapy - czy to tylko u mnie?

Przy okazji mogę potwierdzić, że standardowe audio jest dużo lepsze niż w mojej poprzedniej ravce ( V gen, MY19) gdzie jakość zniechęcała do słuchania muzyki.

Było też gdzieś pytanie o zmianę koloru foteli - tapicerka w wersji C+S MY23 jest ciemniejsza (odcień wpada w grafit/czerń, poprzednio był szaro-nijaki) ale jakość wykonania jest taka sama i materiał na krawędzi fotela kierowcy deformuje się dokładnie tak jak w MY19.

Poza kilkoma drobiazgami do poprawy w oprogramowaniu stacji (błędne tłumaczenia, tu i ówdzie zabrakło w domyślnym zestawie znaków literki Ę) i trochę przekombinowaną logiką obsługi wielu kierowców nowa stacja bardzo na plus.
Zastanawiam się trochę jak z obsługą poradzą sobie starsi użytkownicy bo nie wszystko jest super intuicyjne (przynajmniej w porównaniu z CarPlay czy AA) ale może to ja nie jestem na czasie

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #613 dnia: 04 Lutego 2023, 16:57:48 »
w poprzedniej mialem włączony tylko sygnał ostrzegawczy gdy przekroczyłem pas ruchu, nie lubie gdy szarpie mi kierownicą. w nowej jest tak, ze mimo wyłączenia korekcji toru jazdy to i tak delikatnie naprowadza na pas gdy przekroczę linie. póki co mi to nie przeszkadza, jednak jest jakaś regulacja czułości tego systemu.

zdalnego ogrzewania kabiny nie używam, mam ogrzewany garaż.

nie bardzo rozumiem co znaczy mapa z kompasem. w styczniu zrobiłem dwie dłuższe traski z wbudowana nawigacja i nie mam zastrzeżeń. poprowadziła dopiero co oddana obwodnica trójmiasta, w czasie rzeczywistym wskazuje korki, powiększa skrzyżowania, itp. jestem przyzwyczajony do map apple, jednak nie czuje potrzeby włączenia CarPlay. zwłaszcza ze ten przełącza ekran w niższa rozdzielczość przy przychodzącym połączeniu..

dwukrotnie zdarzyło się, ze w czasie jazdy telefon utracił połączenie z autem, w czwórce nigdy nie miało to miejsca. pojawił się stosowny komunikat, system nie odebrał połączeń przychodzących. po chwili się połączył ponownie, myślę ze to jest do poprawy i coś z tym zrobią..

« Ostatnia zmiana: 04 Lutego 2023, 17:03:47 wysłana przez compucar »

Offline tomekwu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #614 dnia: 04 Lutego 2023, 18:02:54 »
W  rav4 przed my23 LTA można było wyłączyć jednym krótkim kliknięciem. Tutaj kluknięcie przełącza LTA między trybami (asystent pasa i asystent z centrowaniem w pasie ruchu). Wyłączenie wymaga przetrzymania guzika 2-3s. Też na początku miałem wrażenie że trzyma pas mimo wyłączonego systemu ale okazało się, że zmieniałem tylko tryby.

W opcjach nawigacji możesz wybrać typ mapy i jedna z opcji to mapa z kompasem. Póki co, chyba nie do końca działa.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl