Autor Wątek: RAV4 2023..  (Przeczytany 280085 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

pireus

• Gość
Odp: RAV4 2023..
« Odpowiedź #930 dnia: 23 Kwietnia 2023, 12:53:29 »
Panowie (wiadomo kto drugi) bardzo sprawnie kuglują techniką słówek wyrwanych z kontekstu bazując na głównej zasadzie for czyli nie czytamy starych postów żeby chwycić ogólny kontekst danej wypowiedzi.
Zawsze podziwiałem przenikliwość kierowców firm świadczących usługi transportu samochodów po wypadku. Zanim nastąpiło to nieprzyjemne zdarzenie, oni byli już we właściwym miejscu. To i na kuglowanie się nie nabiorą  :shock:

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #931 dnia: 23 Kwietnia 2023, 13:35:57 »
Zawsze podziwiałem przenikliwość kierowców firm świadczących usługi transportu samochodów po wypadku. Zanim nastąpiło to nieprzyjemne zdarzenie, oni byli już we właściwym miejscu. To i na kuglowanie się nie nabiorą� 
Szkoda gadać. Nie wiem do czego nawiązujesz no ale jest jak jest  :-) Więc ustalmy bo widzę że szybko zgubiłeś wątek: nikt tu na nikogo nie donosi tylko byłeś zbanowany za Twój skrajny brak kultury wypowiedzi.
A Twoje zdanie wyżej tylko potwierdza jak mocno jesteś przywiązany do tego co było napisane dwa posty wcześniej przez innego forumowicza.
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2023, 13:50:01 wysłana przez ledziu »

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #932 dnia: 23 Kwietnia 2023, 14:33:11 »
Rav 4 jest kompaktowym suvem, w którym jest mniej przestrzeni wewnątrz samochodu dla 4 osób niż w GLA. Chyba, że wymiary wnętrza i rozstaw osi kłamią.
https://www.carsized.com/en/cars/compare/mercedes-benz-gla-2020-suv-amg-vs-toyota-rav4-2019-suv-swb/
Tak, a świstak siedzi i zawija sreberka. I nie podawaj danych - wystarczy mieć oczy.
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #933 dnia: 23 Kwietnia 2023, 14:38:32 »
Ja tam trochę go rozumiem, bo byłem na duuużej ilości forów różnych marek i takie lizanie jajec jak tutaj to widziałem tylko na forum Alfy Romeo.
A gdzie ma się odbywać to "lizanie jajec"? Na forum Toyoty czy może MB lub Fiata?
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #934 dnia: 23 Kwietnia 2023, 14:47:55 »
O - zabolało. Ale jak kilka dni temu pisałeś, że ludzie tu twierdzą, że rav4 jest lepsza od Lexusa (przykład pierwszy z brzegu - możnaby takie mnożyć), to wszystko było ok.
Co miało niby zaboleć? Lexus jest lepszy od RAV4, i to nie podlega dyskusji. A to, że właściciel RAV mówi, że jest odwrotnie , wcale mnie to nie dziwi. Wynika to z wielu czynników, np. finansowych.

I właśnie tu jest problem: żaden właściciel RAV4 nie napisał, że jest lepsza od Lexusa. To jest coś, co ty sobie ubzdurales - albo celowo manipulując albo przez kompletny brak zrozumienia słowa pisanego - jakkolwiek by nie było, jest to strasznie słabe
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2023, 14:49:27 wysłana przez firek »

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #935 dnia: 23 Kwietnia 2023, 15:04:09 »
Rav 4 jest kompaktowym suvem, w którym jest mniej przestrzeni wewnątrz samochodu dla 4 osób niż w GLA. Chyba, że wymiary wnętrza i rozstaw osi kłamią.
https://www.carsized.com/en/cars/compare/mercedes-benz-gla-2020-suv-amg-vs-toyota-rav4-2019-suv-swb/
Tak, a świstak siedzi i zawija sreberka. I nie podawaj danych - wystarczy mieć oczy.
Ale on pisał o wymiarach wnętrza.

Offline mleni

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Selection 4x4
« Odpowiedź #936 dnia: 23 Kwietnia 2023, 18:37:24 »

No niech będzie o wymiarach wnętrzach a co z bagażnikeim?  :grin:  Byłem w szoku taki malutki MB?  :grin:

O - zabolało. Ale jak kilka dni temu pisałeś, że ludzie tu twierdzą, że rav4 jest lepsza od Lexusa (przykład pierwszy z brzegu - możnaby takie mnożyć), to wszystko było ok.
Co miało niby zaboleć? Lexus jest lepszy od RAV4, i to nie podlega dyskusji. A to, że właściciel RAV mówi, że jest odwrotnie , wcale mnie to nie dziwi. Wynika to z wielu czynników, np. finansowych.

No to ci powiem bardzo grubo mylisz o finansach, bo niektórzy nie potrzebują chyba że chcesz pochwalić to twoja sprawa. Także wszyscy którzy są na forum już jest jasna sprawa i niech pisze , bo tylko siedzenie na kompie poświęca niż z jazdą  :grin: Pozdrawiam prawdziwych fanów Ravki!

Offline boniu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #937 dnia: 23 Kwietnia 2023, 19:50:41 »
Bardzo fajny wątek o RAV4 polecam. Sprzedam opla.
Toyota Rav4 2.5 Exe AWDi 8X8 Elite Blue MY23

Toyota Corolla 2.0 TS Exe + Vip + JBL
Zamówienie: 7.12.2021 -> Anulowanie zamówienia przez Toyote: 10.10.2022

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #938 dnia: 23 Kwietnia 2023, 20:07:45 »
Wiem, ale wystarczy mieć oczy. Wymiary wnętrza - GLA lepszy, miejsce z przodu - lepsza "pięćsetka" Fiata.

Nie wiem jak oni to liczą, ale jaki koń jest - każdy widzi.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #939 dnia: 23 Kwietnia 2023, 21:08:13 »

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Goja

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 plug-in
« Odpowiedź #940 dnia: 23 Kwietnia 2023, 21:19:11 »
Bardzo fajny wątek o RAV4 polecam. Sprzedam opla.

Popieram.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #941 dnia: 23 Kwietnia 2023, 21:44:20 »
Tylko że ja pisałem o wymiarach wnętrza, a nie o wymiarach zewnętrznych
No niech będzie o wymiarach wnętrzach a co z bagażnikeim?  :grin:  Byłem w szoku taki malutki MB? 
Większy bagażnik nie jest mi potrzebny, bo wtedy bym kupił GLB 35 AMG , był droższy tylko o 9 tys. a można kupić nawet wersję 7 osobową.
No to ci powiem bardzo grubo mylisz o finansach, bo niektórzy nie potrzebują chyba że chcesz pochwalić to twoja sprawa. Także wszyscy którzy są na forum już jest jasna sprawa i niech pisze , bo tylko siedzenie na kompie poświęca niż z jazdą
Tego zdania niestety nie zrozumiałem. Może mam jakieś deficyty intelektualne, albo masz kłopoty z pisaniem po polsku.
Nie wiem jak oni to liczą, ale jaki koń jest - każdy widzi
Myślę , że lepiej zająć miejsce w samochodzie i sprawdzić empirycznie, bo wzrok potrafi zawieść.
« Ostatnia zmiana: 23 Kwietnia 2023, 21:50:19 wysłana przez pireus »

Offline Nowy60

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: brak
« Odpowiedź #942 dnia: 24 Kwietnia 2023, 08:36:10 »
W sobote byłem a salonie i oglądałem RAV4 GR Sport.Szczerze to du...nie urywa.Kierownica bez skóry.Taka jakaś bez wyrazu. :|

Offline komyak

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV 4 V 2.0 4x4
« Odpowiedź #943 dnia: 24 Kwietnia 2023, 09:45:43 »
To przecież zwykły samochód. Czy jedziesz Mercedesem, Toyotą czy Lexusem i tak masz w planie dojechać od punktu A do punktu B. A czy w jednym samochodzie będziesz miał ciszej o 3 dB a w innym o 5 dB to i tak po 10 godzinnej jeździe będziesz zmęczony.  Jak chcesz się poczuć komfortowo, to pozostaje Ci jedynie zamieszkać w mieście 15 minutowym. Ale i tam również będziesz miał ograniczenia zimowe i letnie :)

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #944 dnia: 24 Kwietnia 2023, 15:17:11 »
To przecież zwykły samochód. Czy jedziesz Mercedesem, Toyotą czy Lexusem i tak masz w planie dojechać od punktu A do punktu B. A czy w jednym samochodzie będziesz miał ciszej o 3 dB a w innym o 5 dB to i tak po 10 godzinnej jeździe będziesz zmęczony.  Jak chcesz się poczuć komfortowo, to pozostaje Ci jedynie zamieszkać w mieście 15 minutowym. Ale i tam również będziesz miał ograniczenia zimowe i letnie :)
Bez przesady, autem wyciszonym, a automatem, systemami wspomagającymi i wygodnymi fotelami, nigdy się tak nie zmęczysz, jak jakimś prostym autem w manuału, ze słabym silnikiem i stołkami.
Co nie zmienia faktu, że rav4 jest bardzo fajnym autem, brakuje mu trochę wyciszenia, ale jeździ się nim wygodnie.
A z fotelami, to jest kwesita personalna, każdy jest inny i co innego mu podpasuje, jedni mają dłuższe nogi, inni dłuższy tułów i nie wszędzie będzie dobrze. No i jeszcze kwestia pozycji, czasem kilka milimetrow zmienia wiele l.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl