Autor Wątek: Yaris Cross - co się podoba, co irytuje  (Przeczytany 101430 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DarekN

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Yaris Cross
Odp: Yaris Cross - co się podoba, co irytuje
« Odpowiedź #15 dnia: 28 Maja 2022, 23:43:35 »
Witam.
Zamówiłem w listopadzie executive z terminem odbioru mniej więcej na maj. Obecnie samochód jest w Bytomiu. Odbiór od dilera za około 2 tyg. więc w miarę terminowo. Ale z tego co słyszałem niektóre samochody mają duży poślizg.

Offline michallo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Cross HDF
« Odpowiedź #16 dnia: 29 Maja 2022, 18:22:21 »
Witam.
Zamówiłem w listopadzie executive z terminem odbioru mniej więcej na maj. Obecnie samochód jest w Bytomiu. Odbiór od dilera za około 2 tyg. więc w miarę terminowo. Ale z tego co słyszałem niektóre samochody mają duży poślizg.

Ja zamówiłem w lutym hybrydę Comfort z pakietem Tech i dosłownie w piątek zmienił się status w aplikacji MyT, pojawiła się lokalizacja fabryki, mapka ale poza tym bez zmian.

Może wie ktoś ile mniej więcej trzeba czekać od tego momentu?

Offline Varicella

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: X-Trail, TYC
« Odpowiedź #17 dnia: 29 Maja 2022, 20:42:59 »
He he... moja trafi  DOPIERO w grudniu do mnie...  w lutym zamawiana... cena ciekawa... taka sama jak  zapłaciłem na X-traila  2 lata emu....  w granicach 140tys... zgroza...

Offline DarekN

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Maja 2022, 09:29:59 »
Aplikacja różnie pokazuje. Ja mailowalem do dilera co jakiś czas. W aplikacji miałem status przetwarzania zamówienia natomiast samochód był już wyprodukowany. Po info od dilera zmienił się status w produkcji a za tydzień że samochód w transporcie w Bytomiu. Gdzieś kiedyś czytałem że aplikacja ma czasami opóźnienia

Offline michallo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Maja 2022, 21:04:19 »
He he... moja trafi  DOPIERO w grudniu do mnie...  w lutym zamawiana... cena ciekawa... taka sama jak  zapłaciłem na X-traila  2 lata emu....  w granicach 140tys... zgroza...

A pochwalisz się jakimiś szczegółami, wersja, napęd? ;)

Offline Varicella

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Maja 2022, 21:41:57 »

teoretycznie wersja z napędem ba przód, bo tylko będzie do miasta. Chciałem by cieszyła mnie co wyszło... jak wyszło....

Offline Varicella

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Maja 2022, 21:45:11 »

teoretycznie wersja z napędem ba przód, bo tylko będzie do miasta. Chciałem by cieszyła mnie co wyszło... jak wyszło....https://imgur.com/a/OWurwZY

Offline michallo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 31 Maja 2022, 06:24:08 »

teoretycznie wersja z napędem ba przód, bo tylko będzie do miasta. Chciałem by cieszyła mnie co wyszło... jak wyszło....https://imgur.com/a/OWurwZY

Wypas :D

Offline aper44

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: YARIS CROSS
« Odpowiedź #23 dnia: 21 Czerwca 2022, 08:50:32 »
Ja zamówiłam w grudniu 21. Yaris Cross Adventure w automacie ale bez napędu 4x4. Odbiór na 30.06.
W aplikacji pierwsza zmiana statusu 27.04 na zamówienie przetworzone.
6.06 - produkcja w toku
9.06 - opuścił fabrykę
od tego czasu nic się nie dzieje. Dealer dzwonił, że 16.06 powinien być w Polsce ale w aplikacji tego nie widać jeszcze.

Offline mrocznysedes

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 29 Czerwca 2022, 22:57:25 »
Ja czekam od końca grudnia. 10 czerwca dostałem info, że jedzie do Polski. Chyba karawaną wielbłądów przez Afrykę bo jakoś jeszcze nie dojechała. A co mnie wkurza? To, że Toyota traktuje nas jako trzeci świat i stosuje wykluczające się opcje wyposażenia. Więc musiałem wybierać między takimi bajerami z wersji Premiere jak HUD i elektryczny bagażnik a kamerkami 360, asystentem parkowania i czymś tam jeszcze, jakie dało się dodać tylko do wersji Executive. Bez bajerów da się żyć, więc wybrałem Executive. I mam nadzieję, że za jakiś tydzień, góra dwa, będę się mógł już turlać nowym autkiem.

Offline aper44

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 07 Lipca 2022, 12:06:22 »
Niestety u mnie info od dealera że odbiór będzie koniec lipca początek sierpnia. W aplikacji widać, że jest od 29.06 w Czechach. Masakra jak ten transport długo trwa.

Offline michallo

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 07 Lipca 2022, 18:06:53 »
W aplikacji widać, że jest od 29.06 w Czechach. Masakra jak ten transport długo trwa.

To prawda że czekanie jest tym gorsze, im bliżej do odbioru…

Nieśmiało zapytam co Twój Yaris Cross robi w Czechach? Z tego co wiem to Crossy są produkowane we Francji w Valenciennes. Jakiś hub przeładunkowy?

Offline Agagaga

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Lipca 2022, 21:57:37 »
Niestety u mnie info od dealera że odbiór będzie koniec lipca początek sierpnia. W aplikacji widać, że jest od 29.06 w Czechach. Masakra jak ten transport długo trwa.

Może jadą razem nasze samochody. Ja też mam odbiór przewidziany na przełom lipca i sierpnia.

Offline vavoom

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 08 Lipca 2022, 13:16:43 »
Czy ktoś z kolegów ma wersję AWD-i?  :-)
Testy napędów 4x4 - zapraszam forumowiczów na FB: http://www.facebook.com/StacjaKontroliTrakcji

Offline aper44

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 08 Lipca 2022, 14:45:33 »
W aplikacji widać, że jest od 29.06 w Czechach. Masakra jak ten transport długo trwa.

To prawda że czekanie jest tym gorsze, im bliżej do odbioru…

Nieśmiało zapytam co Twój Yaris Cross robi w Czechach? Z tego co wiem to Crossy są produkowane we Francji w Valenciennes. Jakiś hub przeładunkowy?

Został wyprodukowany we Francji. I jest już w transporcie do Polski. A w Czechach w Kolin (tam jest teraz wg aplikacji) jest też fabryka Toyoty i może jakiś hub przeładunkowy?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl