Autor Wątek: Maglownica Camry (94r)  (Przeczytany 10833 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
Odp: Maglownica Camry (94r)
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Kwietnia 2015, 10:26:28 »
W główce magla, czyli ta część aluminiowa ze strzałką ma w sobie kilka uszczelniaczy teflonowych na sekcjach, dwa łożyska i dwa simeringi (góra i dół). Jeśli leci tylko spod górnego uszczelniacza, a sama maglownica działa normalnie, czyli bez jakiś dziwnych oporów, to możesz wymienić tylko ten simering. Problem w tym, że musisz rozebrać całą główkę, simering montuje się od środka. Zwróć również uwagą na ten gumowy kapturek na wierzchu, on musi być szczelny. Wymiary uszczelniacza mogę Ci podać, można go dostać osobno.

Offline czerwony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Kwietnia 2015, 12:30:59 »
Nie jestem pewny na 100% ale wydaje mi się że leci tylko z góry jakby z tego kapturka. Co prawda zaraz wszystko niżej też jest upocone :/ Ale maglownica działa bez zarzutu idealnie luźno, o wiele lepiej niż np w Carinie. Czy ten zabieg jestem w stanie zrobić na aucie, czy wynajmowanie maglowniccy mnie czeka? I oczywiście poproszę o ten rozmiar :)
Redam Cars
Carina E 2.0 TD 97'
Camry 2.2 ATM 94'
Porsche 924 78'
Porsche 928S 82'

Offline MAREK100

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Kwietnia 2015, 13:02:51 »
wynajmowanie maglowniccy mnie czeka
Powiedz gdzie,to też sobie wynajmę. :cheesy:
By wymienić uszczelniacze, trzeba ją niestety wyciągnąć.

Offline czerwony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Kwietnia 2015, 14:34:41 »
wynajmowanie maglowniccy mnie czeka
Powiedz gdzie,to też sobie wynajmę. :cheesy:
By wymienić uszczelniacze, trzeba ją niestety wyciągnąć.
Słownik na telefonie zawsze wie lepiej co napisać :D
Redam Cars
Carina E 2.0 TD 97'
Camry 2.2 ATM 94'
Porsche 924 78'
Porsche 928S 82'

Offline AGILESS

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #19 dnia: 10 Kwietnia 2015, 18:33:44 »
Wymiary: średn. zewn.-32mm, grubość-6mm, średn.wewnętrzna mierzona na wałku 19mm, taka sama wychodzi na uszczelniaczu ale trzeba wziąć pod uwagę zużycie. Oznaczenia uszczelniacza NOK USA UP0812E Ważne-uszczelniacz posiada dwie wargi uszczelniające!!
Magiel trzeba wyjąc, ale nie powinno być z tym problemu o ile pamiętam. Może sprawdź magiel w tamtej camry ze szrotu na początek, być może będzie lepsza niż Twoja. Jeśli jednak będziesz remontował to pomyśl nad wymianą uszczelniaczy zewnętrznych na samej listwie maglownicy, tam są uszczelniacze z pierścieniem teflonowym które też potrafią mocno się wypracować.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #20 dnia: 10 Kwietnia 2015, 23:05:31 »
Wyślij do regeneracji. Używki mają to do siebie, że lubią się rozciec po tygodniu czy miesiącu.

Zapłacisz raz i będzie spokój, u mnie robią 2 lata gwarancji bez limitu km.

3VZ.pl

Offline czerwony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Kwietnia 2015, 00:36:25 »
Za cenę regeneracji wolę wymienić wszystkie gumy w zawieszeniu a sama maglownica śmiga dobrze, tak więc na razie będę próbował wymienić tylko simering.
Redam Cars
Carina E 2.0 TD 97'
Camry 2.2 ATM 94'
Porsche 924 78'
Porsche 928S 82'

Offline czerwony

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 20 Maja 2015, 09:05:48 »
Wyjąłem i rozebrałem maglownicę, wygląda na bardzo dobry stan, teflonowe podkładki też bez zarzutu, jedynie do górnego uszczelniacza dostał się burd i pewnie dlatego nie jest szczelny. W każdym razie uszczelniacze w ASO (górny i dolny) kosztują 38zł, ale dostępność dopiero za 2-3 tygodnie. Podobnie jest z flanszą, stąd pytanie od czego sobie taką dociąć - na rysunku numer 44218.

Wymiary: średn. zewn.-32mm, grubość-6mm, średn.wewnętrzna mierzona na wałku 19mm, taka sama wychodzi na uszczelniaczu ale trzeba wziąć pod uwagę zużycie. Oznaczenia uszczelniacza NOK USA UP0812E Ważne-uszczelniacz posiada dwie wargi uszczelniające!!
Niestety tego NOK nie mogę nigdzie dostać, ale po wymiarach powinni mi dobrać coś.

Redam Cars
Carina E 2.0 TD 97'
Camry 2.2 ATM 94'
Porsche 924 78'
Porsche 928S 82'

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl