No to mam konfigurację, która u mnie od piątku działa bezproblemowo, żadnego rozłączenia
W sobotę i wczoraj trasy ponad 50 km, baz żadnych przerw w działaniu, nawet w miejscach gdzie zwykle AAW tracił połączenie.
U mnie działa następująca konfiguracja na Samsungu A50 (z Androidem 11 i z One UI 3.1):
USB mode: TMP (w pozostałych trybach TMP też u mnie działa),
Pass: Enabled,
WiFi: 5GHz z wybranym kanałem 161,
Dongle: disabled,
reszta bez zmian.
Wcześniej występujące rozłączanie ewidentnie wynikało z automatycznie wybieranego kanału WiFi, prawdopodobnie AAW wybierał niski kanał, często zajęty przez inne urządzenia w pobliżu.
Dzięki wszystkim za wskazówki

ps. zrobiłem wczoraj taki eksperyment: auto włączone, AAW połączone z tabletem i ze smartfonem (świeci ciągłym niebieskim) - wyświetla mapę, odszedłem ze smartfonem dostatecznie daleko by WiFi (pewnie BT też) straciły połączenie, w tym momencie zniknął widok AA z tabletu, lampka na AAW cały czas ciągłe niebieskie - czyli dokładnie takie same objawy jak były wcześniej podczas zawieszania się komunikacji - wniosek: utrata komunikacji AAW - smartfon po WiFi skutkuje zniknięciem AA z tabletu auta, mimo że lampka na AAW świeci ciągłym niebieskim. Wydaje mi się, że to błąd w oprogramowaniu AAW - powinien sygnalizować tę sytuację, np. mrugającym niebieskim, ...