Autor Wątek: AAW Indiegogo - działanie, porady  (Przeczytany 78765 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: AAW Indiegogo - działanie, porady
« Odpowiedź #285 dnia: 27 Lipca 2023, 11:26:52 »
Widać po Braču jeździ więcej niż po reszcie kraju. Jedną z Pruszkowa widzę prawie codzień.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Ps. Ale naprawdę dużo jeździ tu Ravek 1 i 2 gen.
« Ostatnia zmiana: 27 Lipca 2023, 11:28:42 wysłana przez Markid »

Offline lchmiel

• Toyot Leżący
  • *
    • Strona prywatna
  • Samochód:: Camry 2021 Exec
« Odpowiedź #286 dnia: 29 Sierpnia 2023, 13:05:16 »
Nie mam Xiaomi, ale Samsunga Galaxy S10+. Sposobem na rozłączanie jest wybranie najwyższego możliwego kanału WiFi. Zadziałało nawet w okolicach Wrocławia.
LChmiel

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #287 dnia: 06 Października 2023, 20:51:18 »
czy ktoś próbował podłączać Carlinkit 5.0 ?

Offline kmp17

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #288 dnia: 06 Października 2023, 21:20:33 »
Ja podłączyłem. Jestem średnio zadowolony - często się rozłącza.
Mam nowe multimedia i żeby ponownie się połączyło muszę się zatrzymać, wyłączyć zapłon i uruchomić ponownie. Przynajmniej ja nie wiem jak to zrobić inaczej. Rozłączenie Carlinkit nic nie daje: tzn. telefon się łączy i uruchamia androidauto, ale multimedia nie reagują.

Ale używam. Gdyby nie to rozłączanie, to powiedziałbym, że działa bardzo dobrze.
« Ostatnia zmiana: 06 Października 2023, 21:22:41 wysłana przez kmp17 »

Offline lchmiel

• Toyot Leżący
  • *
    • Strona prywatna
  • Samochód:: Camry 2021 Exec
« Odpowiedź #289 dnia: 06 Października 2023, 23:08:42 »
Jak pisałem powyżej, sposobem na rozłączanie jest wybranie najwyższego możliwego kanału WiFi. W AAWireless dość dobrze to działa.
LChmiel

Offline kmp17

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #290 dnia: 07 Października 2023, 14:20:12 »
Ale szkoda że po takim rozłączeniu nie potrafi połączyć się ponownie.
Tak jak pisałem wyłączenie i ponowne uruchomienie Caelinkit powoduje to, że telefon się łączy i uruchamia Androidauto, ale multimedia nie reagują.

PS. A w sytuacji gdy jest połączony kablem - po odłączeniu kabla i ponownym podłączeniu multimedia reagują i działa ok. Teoretycznie przy Carlinkit powinno to działać tak samo.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #291 dnia: 07 Października 2023, 14:38:22 »
AAW nawet jak się rozłączy, to łączy się sam z automatu. Jeśli nie, to odpięcie go od USB i ponowne podpięcie działało każdorazowo. Z tym, że ja mam stare multimedia i to też może mieć znaczenie

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #292 dnia: 09 Października 2023, 09:38:15 »
Ja podłączyłem. Jestem średnio zadowolony - często się rozłącza.
Pytam, bo czytałem wcześniej, że były problemy z CarlinKit 4, a teraz weszła ponoć "ulepszona" piątka. Kolega kupił, próbował połączyć w Corolli i się nie udało, dał mi na próbę i też lipa. Łączenie przebiega bez problemu z telefonem, a na ekranie samochodu komunikat : " nie udało się połączyć". To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że jak samochód nie ma fabrycznie bezprzewodowego AA, to najpewniej idzie po kablu i szkoda kombinacji.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #293 dnia: 09 Października 2023, 09:45:18 »
To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że jak samochód nie ma fabrycznie bezprzewodowego AA, to najpewniej idzie po kablu i szkoda kombinacji.
Od 1,5 roku używam AAW i działa całkiem stabilnie. Było trochę problemów na początku, później poprawili firmware. Trzeba tylko ustawić wysoki kanał na WiFi.
Ponadto AAW ma fajną opcję skalowania ekranu, dzięki której po lekkim przeskalowaniu pulpit AA, pasek i APKi wyglądają dużo lepiej niż po kabelku. 

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #294 dnia: 09 Października 2023, 10:47:34 »
Trzeba tylko ustawić wysoki kanał na WiFi.
Co to znaczy, ustawić wysoki kanał na WIfi? W telefonie, czy w radio samochodu? Jak łączyłem z telefonem, miałem włączone WiFi i bluetooth zgodnie z instrukcją. Telefon od razu wyłapuje, a samochód zaczyna łączyć i odrzuca. Jak wejdziesz w listę Audio, Android Auto niewidoczny.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #295 dnia: 09 Października 2023, 13:01:37 »
Piszę o AAWireless (jak w temacie wątku).
Do tego modułu jest apka na smartfon o tej samej nazwie.
Po domyślnej konfiguracji trzeba wejść w ustawienia na planszy głównej (ikona koła zębatego),
a następnie w WiFi Settings i tam ustawić wysoki kanał do komunikacji WiFi między samartfonem, a modułem AAWirelss.
Domyślnie jest auto lub jakiś niski.
Jeśli multimedia w aucie nie wykrywają modułu AAWireless to może być problem z kabelkiem USB, sprawdź inne, dobre.
Zakładam, że podpinasz moduł AAW do gniazdka USB pod panelem klimatyzacji, pozostałe są tylko do ładowania baterii.

Jak by co to ja mam stare, zwykłe (nie JBL) multimedia, tzn. MY21, produkcja 2020-10.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #296 dnia: 09 Października 2023, 13:56:25 »
Tak dla ilustracji.

... a tak się prezentuje "w boju"

« Ostatnia zmiana: 09 Października 2023, 14:43:37 wysłana przez Markid »

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #297 dnia: 09 Października 2023, 17:03:10 »
To tylko utwierdza mnie w przekonaniu, że jak samochód nie ma fabrycznie bezprzewodowego AA, to najpewniej idzie po kablu i szkoda kombinacji.
Od 1,5 roku używam AAW i działa całkiem stabilnie. Było trochę problemów na początku, później poprawili firmware. Trzeba tylko ustawić wysoki kanał na WiFi.
Ponadto AAW ma fajną opcję skalowania ekranu, dzięki której po lekkim przeskalowaniu pulpit AA, pasek i APKi wyglądają dużo lepiej niż po kabelku.

Potwierdzam w 100%. Zwłaszcza możliwość skalowania jest naprawdę super - tylko dla niej warto kupić AAW.

Jeśli multimedia w aucie nie wykrywają modułu AAWireless to może być problem z kabelkiem USB, sprawdź inne, dobre
Tu jeszcze dodam, że z tymi kablami jest naprawdę dziwnie. Kupiłem sobie do AAW taki króciutki (15cm?), kątowy na Ali. AAW działa na nim super, a telefon nie. Czemu? Nie mam bladego pojęcia, ale, że kupiłem go celowo pod AAW, zupełnie mi to nie przeszkadza.

Offline Markid

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #298 dnia: 09 Października 2023, 21:54:49 »
Ja też mam taki 15cm usb i moduł AAW przyklejony na rzepy do górnej ścianki schowka, przez co nie przeszkadza i praktycznie nie rzuca się w oczy.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #299 dnia: 09 Października 2023, 23:05:16 »
Ja też mam taki 15cm usb i moduł AAW przyklejony na rzepy do górnej ścianki schowka, przez co nie przeszkadza i praktycznie nie rzuca się w oczy.

A sprawdź z ciekawości czy działa ci na tym kablu AA z telefonu.

PS: też sobie przykleiłem na takim samoprzylepnym rzepie, ale zaczęło mi się to odklejać podczas upałów. Muszę to na coś wymienić... co ty zastosowales?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl