Autor Wątek: AAW Indiegogo - działanie, porady  (Przeczytany 72554 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lchmiel

• Toyot Leżący
  • *
    • Strona prywatna
  • Samochód:: Camry 2021 Exec
Odp: AAW Indiegogo - działanie, porady
« Odpowiedź #375 dnia: 16 Stycznia 2024, 13:42:54 »
1. Upewnić się, że telefon nie ma aktualnie podłączonych innych urządzeń przez Bluetooth, np. słuchawki. Wyłączyć te inne urządzenia (nie kazać telefonowi zapominać ich, tylko wyłączyć).
Jeśli nie pomoże, to
2. Znów połączyć kablem i w aplikacji AAW zmienić w opcjach kanał WiFi na wyższy numer. Rozłączyć i spróbować.
Jeśli nie pomoże, to
3. Połączyć kablem i w aplikacji wybrać tryb "dongle" (ale prawdopodobnie tam będzie ten tryb ustawiony). Rozłączyć i spróbować.
Jeśli nie pomoże, to
4. Połączyć kablem i w aplikacji zresetować ustawienia AAW. I od nowa, ewentualnie krok 2.

Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka

« Ostatnia zmiana: 16 Stycznia 2024, 13:49:01 wysłana przez lchmiel »
LChmiel

Offline golonez

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4
« Odpowiedź #376 dnia: 16 Stycznia 2024, 14:01:03 »
AAW kupione u dystrybutora.
Wstepnie skonfigurowałem.
Update softu wykonane i wyglada to tak.
Odpalam auto, wpinam aaw do usb, nastepnie uruchamiam bt i wifi w telefonie wszystko sie ładnie łączy i mam AA bezprzewodowo, pudelko świeci na niebiesko jest ok.
Niczego nie zmieniam, wyłaczam samochód, po paru minutach uruchamiam i wyglada to tak.
Pudełko mruga po 2 impulsy na zielono.
W telefonie komunikat synchronizacja z AAW i tak bez końca zapętla się próba połaczenia.
...jakis pomysł ?
Cześć, spróbuj wyłączyć dongle mode. U mnie tylko to pomogło.
Pozdr
PG

Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #377 dnia: 16 Stycznia 2024, 17:39:52 »
Załączam swoje ustawienia, możesz spróbować. Zaznaczam, że mam starą stację

Wysłane z mojego SM-S911B przy użyciu Tapatalka

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #378 dnia: 19 Stycznia 2024, 19:00:37 »
Dziekuję za podpowiedzi.
W telefonie w ustawieniach  AA wyczyściłem całą pamieć.
W stacji multimedialnej "zapomniałem" przyłączone AAW, reset na igłą pudełka AAW.
Tryb dongle wyłączony. I jest ok. AA wstaje z każdym odpaleniem samochodu.
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #379 dnia: 19 Stycznia 2024, 19:05:28 »
Dubel
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #380 dnia: 26 Stycznia 2024, 18:43:20 »
Tak, nadszedł dzień gdy pierwszy raz mi rozłączyło AAW. Powiedzcie mi co wtedy robicie. Ponowne podłączenie AAW do USB nic nie dało i telefon dalej się nie łączył. Pomogło ponowne włączenie auta na postoju. Na telefonie był komunikat, że trwa łączenie ale nie mógł się połączyć i podobnie pamiętam było jak za pierwszym razem telefon podłączałem, że musiałem auto zrestartować i wtedy go załączało. Ponowne kliknięcie na multimediach by połączył z AAW nic nie daje, na telefonie chyba też nie bardzo było co wybrać. Podzielcie się jak to u Was jest w takiej sytuacji. Samsung S23, nowe multimedia Rav4 MY23.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #381 dnia: 26 Stycznia 2024, 18:56:41 »
Samsung S23 (a wcześniej s21) łączy mi się sam na starych mediach, choć najczęściej za drugim, a czasem i trzecim razem.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #382 dnia: 26 Stycznia 2024, 19:09:20 »
A co znaczy drugim czy trzecim razem? Coś wykonujesz wtedy czy po prostu czekasz i w końcu go załącza.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #383 dnia: 26 Stycznia 2024, 19:13:06 »
Samsung S23 (a wcześniej s21) łączy mi się sam na starych mediach, choć najczęściej za drugim, a czasem i trzecim razem.
To fajnie się łączy. Wiem, wiem nie robi to Tobie żadnej różnicy.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #384 dnia: 26 Stycznia 2024, 19:49:35 »
A co znaczy drugim czy trzecim razem? Coś wykonujesz wtedy czy po prostu czekasz i w końcu go załącza.

Jak patrzysz na diodę, to po zerwaniu miga na zielono, co oznacza, że AAW się bootuje. Później miga na niebiesko, co oznacza, że nawiązuje połączenie BT. Po zerwaniu najczęściej się nie uda i znów przechodzi do zielonego, później niebieski i wtedy zalapuje. Nic wtedy nie robię, zdarza się to na szczęście bardzo rzadko.

PS: w innym wątku pisałeś, że miałeś telefon na indukcji - może do tego miałeś ustawioną wysoką temperaturę w kabinie? U mnie najczęściej rozłączał się w letnie upały i telefon był wtedy zauważalnie ciepły

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #385 dnia: 26 Stycznia 2024, 20:46:39 »

Jak patrzysz na diodę, to po zerwaniu miga na zielono, co oznacza, że AAW się bootuje. Później miga na niebiesko, co oznacza, że nawiązuje połączenie BT. Po zerwaniu najczęściej się nie uda i znów przechodzi do zielonego, później niebieski i wtedy zalapuje. Nic wtedy nie robię, zdarza się to na szczęście bardzo rzadko.

PS: w innym wątku pisałeś, że miałeś telefon na indukcji - może do tego miałeś ustawioną wysoką temperaturę w kabinie? U mnie najczęściej rozłączał się w letnie upały i telefon był wtedy zauważalnie ciepły
Nie, w kabinie miałem na 15 stopni ustawione, telefon nie był rozgrzany. Cóż zobaczymy, bo to pierwszy raz taka sytuacja. W takim razie następnym razem trochę poczekam i zobaczę czy nawiąże połączenie :)

Offline golonez

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #386 dnia: 27 Stycznia 2024, 01:08:26 »
U mnie rozłącza jeśli telefon ładuje się na indukcji. Podpinam ładowanie na kablu i generalnie problemu z rozłączaniem nie ma. Jak się rozłączał to niestety pomagało tylko wyłączenie i włączenie zapłonu, tak żeby multimedia sie wyłączyły i włączyły.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #387 dnia: 27 Stycznia 2024, 06:39:15 »
U mnie rozłącza jeśli telefon ładuje się na indukcji. Podpinam ładowanie na kablu i generalnie problemu z rozłączaniem nie ma. Jak się rozłączał to niestety pomagało tylko wyłączenie i włączenie zapłonu, tak żeby multimedia sie wyłączyły i włączyły.

OK, no to może rzeczywiście coś z tą indukcją jest tu nie tak. Wcześniej na trasy wpinałem w kabel i nie rozłączyło nigdy. W sumie dla mnie to jeden pies czy będzie tak czy tak na dłuższej trasie a na krótkich odcinkach zazwyczaj w kieszeni mam. Hmmm a samych multimediów pewnie nie da się jakoś zrestartować bez wyłączania zapłonu? Póki co będę testował.

Offline golonez

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #388 dnia: 27 Stycznia 2024, 17:27:44 »
Jeśli ktoś wie jak zrestartować multimedia bez wyłączania silnika, to będę bardzo wdzięczny za podzielenie się ta wiedza.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #389 dnia: 29 Stycznia 2024, 17:00:19 »
Jeśli ktoś wie jak zrestartować multimedia bez wyłączania silnika, to będę bardzo wdzięczny za podzielenie się ta wiedza.

Znalazłem coś takiego, może da radę? Jechałem powrotną drogę tę samą trasą i tym razem na kablu. Ponownie mi się wywalił AAW w tym samym miejscu, może więc coś tam mu nie odpowiadało wyjątkowo, natomiast z tego wynika że nie była to wina indukcji a najwyraźniej otoczenia. Także jak mi się wywali następnym razem to spróbuję tego ponownego uruchomienia multimediów to może wstanie też AA :)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl