Autor Wątek: AAW Indiegogo - działanie, porady  (Przeczytany 72516 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
Odp: AAW Indiegogo - działanie, porady
« Odpowiedź #435 dnia: 22 Sierpnia 2024, 11:51:34 »
cd...
Wtedy pomaga: zakończyć rozmowę, odpiąć kabelek USB od AAW, wyłączyć BT w telefonie, podłączyć kabelek USB do AAW, włączyć BT w telefonie.
Można zamiast tego: zakończyć rozmowę, wyłączyć napęd auta i po kilkunastu sekundach włączyć ponownie ale jak jesteśmy akurat w drodze to niekoniecznie tak chcemy.

ps. ograniczenie do 600 zn. + min 30 sek. do odczekania przed wysłaniem kolejnej wiadomości - nieco upierdliwe :-(
« Ostatnia zmiana: 22 Sierpnia 2024, 11:53:22 wysłana przez Markid »

Offline Bart Rav4

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #436 dnia: 14 Października 2024, 14:18:47 »
Po bodajże wrześniowej aktualizacji android auto zmienił się głos asystenta. Koleś ma niezłą depresję, albo mało mu płacą, bo gada tak, że boję się o cokolwiek go poprosić. Ostatnio nawet wkurzony wsiadłem do auta i jak go usłyszałem to się z nim na solówkę zacząłem umawiać. Szukałem gdzie zmienić jego głos, ale nie mogę na nic trafić, ani w telefonie, ani w necie. Czy ktoś wie jak zmienić tego zapyziałego ciula?  :-)

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #437 dnia: 14 Października 2024, 15:30:10 »
No niestety to prawda. Próbowałem to zmienić ale odbiłem się od aplikacji, bo ta twierdzi, że to jedyny polski głos na tę chwilę.

Offline Bart Rav4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #438 dnia: 14 Października 2024, 15:58:36 »
No niestety to prawda. Próbowałem to zmienić ale odbiłem się od aplikacji, bo ta twierdzi, że to jedyny polski głos na tę chwilę.

Dzięki za info. Pozostaje czekać na zmianę. 

Offline koks70

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #439 dnia: 15 Października 2024, 08:03:33 »
W telefonie można ten głos zmienić.

Offline Bart Rav4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #440 dnia: 15 Października 2024, 09:04:33 »
W telefonie można ten głos zmienić.

Podpowiedz proszę gdzie, bo przeszukałem wszędzie tam gdzie mnie menu prowadziło, ale nie znalazłem.

Offline koks70

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #441 dnia: 15 Października 2024, 13:48:11 »
Podpowiedz proszę gdzie, bo przeszukałem wszędzie tam gdzie mnie menu prowadziło, ale nie znalazłem.
Mapy-ikona z inicjalem obok linii "wyszukaj" - ustawienia - ustawienia nawigacji - wybór głosu.

Offline Bart Rav4

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #442 dnia: 15 Października 2024, 15:45:14 »
Dzięki, ale to pomaga tylko dla głosu, który dotyczy nawigacji map google. Na marginesie nie korzystam z podpowiedzi głosowych w czasie jazdy, który mówiłby skręć w prawo.
Mnie chodziło o asystenta, którego uruchamia się poprzez przytrzymanie przycisku na kierownicy od wydawania komend np "zadzwoń do mojego urologa:, albo "napisz sms-a do starej o treści nie chce mi się z tobą gadać", albo "włącz zenona na spotify", albo kieruj do najbliższego bena" itp :). Tego ciulowego głosu już nie można zmienić w tych ustawieniach.
No chyba, że coś źle robię...

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #443 dnia: 15 Października 2024, 20:36:31 »
Dokładnie, to nie zmienia głosu asystenta niestety a faktycznie chłop mówi jakby za karę to robił.

Offline koks70

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #444 dnia: 16 Października 2024, 08:04:45 »
Dzięki, ale to pomaga tylko dla głosu, który dotyczy nawigacji map google. Na marginesie nie korzystam z podpowiedzi głosowych w czasie jazdy, który mówiłby skręć w prawo.
Mnie chodziło o asystenta, którego uruchamia się poprzez przytrzymanie przycisku na kierownicy od wydawania komend np "zadzwoń do mojego urologa:, albo "napisz sms-a do starej o treści nie chce mi się z tobą gadać", albo "włącz zenona na spotify", albo kieruj do najbliższego bena" itp . Tego ciulowego głosu już nie można zmienić w tych ustawieniach.
No chyba, że coś źle robię...

OK, ja myślałem, ze chodzi o tego nawigacyjnego. W temacie tego od puszczania Zenka nie pomogę :-).

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #445 dnia: 23 Listopada 2024, 16:13:57 »
Zacząłem próbować z inną rozdzielczością w ustawieniach AAW, ostatecznie boczny pasek wrócił przy wartości 103.
Dostałem AAW Two. Generalnie wszystko sie połączyło od strzała. Przestawiłem profilatkycznie kanał WiFi na najwyższy no i zacząłem bawić sie z tym przeskalowaniem. Kazde przełączenie jednak chwile zajmuje więc zrobiłem troche prób metodą dzielenia zakresu na pół i wstrzeliłem się że przy 172 mialem ten pasek z boku. Nie sprawdziłem wcześniej na forum ile jest u Ciebie. Nie ma podziału ekranu i ikonki wielkie. Teraz widzę że to 103... - no pójdę jeszcze sprawdzić, bo widze na twoich zdjęciach że to nieźle wygląda. Oprócz lepszego wykorzystania nie znika nawi przy wybraniu menu AA. Tak było bodajże w wypożyczonym mercu no ale tam był telewizor a nie tablet ;)

Edit: Na AAW Two też 103 daje ten efekt ktory chciałem. Literki istotnie ciut małe ale może to kwestia przyzwyczajenia. Zobaczę w praktyce.
« Ostatnia zmiana: 23 Listopada 2024, 17:12:43 wysłana przez marekj »
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 AWD-i 2020
« Odpowiedź #446 dnia: 25 Listopada 2024, 08:06:57 »
Kiedyś na stronie carlinkit znalazłem taką grafikę

Może spróbuj z dpi na 140?

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #447 dnia: 25 Listopada 2024, 12:06:55 »
Mapy-ikona z inicjalem obok linii "wyszukaj" - ustawienia - ustawienia nawigacji - wybór głosu.
Tu możesz tylko język zmienić np na angielski, ale głosu ze sztucznej inteligencji na człowieka nie zmienisz.

Offline Krzykar

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav 4 '24
« Odpowiedź #448 dnia: 30 Kwietnia 2025, 14:30:13 »
Witam
Jestem nowy na forum.
Posiadam Rav4 z roku 2024. Chciałem korzystać z android auto w sposób bezprzewodowy dlatego kupiłem chińskie urządzonko za ok 50zl. Działało to stabilnie ale tylko na krótkich trasach. Po ok 30 minutach rozłączało mi połączenie i nie mogłem nawiązać go ponownie. Sytuacja była podobna jaką opisał Kenny niżej

Kliknięcie połącz nic nie dawało. Tzn dawąło tyle, że telefon mi sygnalizował ze znaczkiem AA, że połączono z samochodem natomiast drugie powiadomienie było takie, że poszukuje AA. Nie pomogło odłączenie modułu AAW z gniazda, czy wyłączenie bluetooth w telefonie. Natomiast po wyłączeniu zapłonu i włączeniu ponownie już mi się zaczytał ekran z włączonym AA, oczywiście żeby była jasność te operacje były wykonywane z AAW podłączonym na kablu do gniazda a telefon bez kabla
Moje pytanie jest takie czy z nowymi multimediami AAW lub AAW2 działa jak należy nie zrywa połączeń? A jeśli zerwie czy samo je przywróci? Dzięki za odpowiedz.

Offline Markid

• Toyot Spamer
  • Samochód:: RAV4 2.5 2020
« Odpowiedź #449 dnia: 01 Maja 2025, 17:06:30 »
Używam AAW już ze 3 lata. Bardzo rzadko zrywa, wznawia samoczynnie. Trzeba przestawić WiFi na wysoki kanał,  bo niskie zwykle są obciążone.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl