Cześć. Nie owijając w bawełnę - nie jestem profesjonalistą, a wygłuszenie zrobiłem w swoim prywatnym aucie. Efekt jest słyszalny.
Zaczynamy:
Sprzęt potrzebny: nasadka 10, dobry nóż do tapet (ja miałem Stanleya), wałek na mat (plastikowe można wyrzucić, kupcie taki jak mój - metalowy), jakieś ściągacze do spinek. Moje kosztowały grosze. Oczywiście benzyna ekstrakcyjna do odtłuszczenia podłogi. Nie wspominałem o tym poniżej, ale to chyba wiadomo, że trzeba to zrobić.
Najpierw wyciągamy osłonę tego wąskiego schowka pod fotelami (fotele składamy). Ciągniemy ją do siebie. Trzyma się na dwóch haczykach. Potem wyciągamy cały schowek. Też ciągniemy do siebie. Tam nie ma na razie żadnych śrub. Pojawią się po wyciągnięciu tego schowka po dwóch stronach.
Teraz odkręcamy nasadką 10 dwa zaczepy na siatkę, które są od strony zderzaka. Następnie chwytamy dwiema dłońmi z lewej lub prawej strony zamka klapy i ciągniemy nakładkę progu do góry. Nakładka jest przymocowana czterema spinkami. Wychodzi łatwo.

Zielone kółka to miejsca spinek, które trzymają nakładkę progu. Czerwone kółka to spinki, które teraz będą widoczne. Wyciągamy je. Trzymają boczek i chyba całą wykładzinę pod np kołem zapasowym.
Teraz bierzemy się za boczki.

Czerwone strzałki - spinki, które trzymają od strony klapy. Jedna została w blasze (wyciągnąłem ją i włożyłem w boczek). U góry pod światłami led są haczyki, z ktrych trzeba boczek ściągnąć. Czerwona strzałka w podłodze to miejsce dużej czarnej spinki (są dwie - na drugim boczku). Żółte strzałki to miejsca śrub (nasadka 10), które wykręcamy.
Teraz wyciągamy schowek. Od strony foteli jest za boczkiem jeszcze jedna śruba. Można odchylić boczek lub odkręcić od środka bagażnika. Banalna sprawa. Poradzicie sobie.
Po ściągnięciu boczka widać osłonę (wygłuszenie?) nadkola. Trzyma się na kolejnych spinkach. Strzałki zielone. Wyciągamy i ściągamy tą osłonę.
Pora na drugi boczek (prawy).

Czerwone strzałki - mocowanie boczka od strony klapy i ta druga wielka czarna spinka w podłodze.
Zielone strzałki - miejsce śrub, które trzymają plastik, na którym "siedzi" schowek.
Niebieskie strzałki - miejsce mocowanie tego pseudowygłuszenia.
Wyciągamy analogicznie jak lewy. Nie zapominamy oczywiście o odkręceniu śrub, które mocują zaczepy siatki (lewa i prawa strona).
Teraz wyciągamy wykładzinę podłogi, która już nie jest niczym przymocowana. Widok po wyciągnięciu:

Czerwony kółka to miejsca z gumowymi zaślepkami (odpływy). Są trzy. 2 na podłodze i jeden bliżej foteli. Zaślepka od strony zderzaka to otwór technologiczny. Na środku miejsce na śrubę, która trzyma koło zapasowe.
Kilka fotek z wygłuszania:

Starałem się wygłuszać w miarę dokładnie. Odpływy zostały widoczne. Miejsca na spinki również. Na jednej z fotek (boczek prawy zakleiłem jeden otwór i potem musiałem wycinać, aby wcisnąć spinkę. Zróbcie spore kółko wokół tych dużych czarnych spinek. U mnie weszły ledwo co. Chyba wymienię je na dłuższe. Na matę nakleiłem oczywiście gąbką. Będzie na filmie.
Filmy zamieszczę jak "dam" je na yt.
Przyjmę wszelkie komentarze - nawet negatywne. Jednak... Jeśli ktoś uważa, że zrobiły to lepiej, dokładniej... Proszę bardzo. Im więcej takich manuali tym lepiej. Robiłem go na szybko. Sorki za błędy gramatyczne itp