Autor Wątek: ZABEZPIECZENIA C-HR  (Przeczytany 15986 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline toyotka1212

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota
ZABEZPIECZENIA C-HR
« dnia: 29 Maja 2022, 16:38:23 »
Witajcie,
Jestem przerażony. Odbieram auto z salonu w czerwcu. Nie wiedziałem, że tak kradną ten model. Jakie zabezpieczenia mam założyć??!!! Oczywiście AC to podstawa ale co jeszcze mam zrobić ?? Czytając opowieść jednego z członków forum zalał mnie pot. Najpierw próba kradzieży i zniszczony samochód a w końcu finalna kradzież (po 3 latach od ostatniej próby) dodam ze jestem z okolic warszawy... :( :cry: :cry: :cry:

Offline Leotrans

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Chr
Odp: ZABEZPIECZENIA C-HR
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Maja 2022, 17:35:26 »
Witam .mam założony system meta w salonie i dodatkowo mechaniczną blokadę skrzyni biegówi oczywiście AC też mieszkam okolice Warszawy.
Jak mają wziąć to wezmą ale są złodzieje w białej koszuli czyli elektronika i ci od blokad, raczej nie chodzą razem.
Pozdrawiam

Offline Rogi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Maja 2022, 17:45:07 »
Nic nie zrobisz. Trzeba żyć jakby jutra miało nie być i minimalizować potencjalne straty.

Jam mam AC z GAP + BLE42 + miejsce w hali garażowej i się nie przejmuję.

Offline Leotrans

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Maja 2022, 18:36:57 »
Jak oceniasz tą BLE 42+
Ostatnio miałem wgrany nowy program bo na tamtym zdarzało się nie uruchomić auta

Offline toyotka1212

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Maja 2022, 18:41:17 »
Kurde odkładałem na ten samochód tyle czasu. Zonk bo nie mam garażu tylko parkuję na ulicy... Pod blokiem. Czytając to wszystko w internecie prawdopodobnie pociesze sie autkiem kilka dni... Kupując to autko jakoś nawet nie myślałem że może mi go ktoś ukraść. A teraz okazuje się że mieszkam w powiecie gdzie ginie najwięcej samochodów. Za późno, bo nie mogę już zrezygnować. Auto jeszcze nie odebrane a ja już nie bede mógł spokojnie spać. A to odłączanie zapłonu i np. System radiowy do namierzania, nie gps bo ten sygnał podobno zagłuszają..?? Kurde bardzo blisko mam komendę policji może tam parkować... Ale czytałem ze wyciagaja z posesji ogrodzonych, okamerowanych...

Offline ovoc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 HB
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Maja 2022, 19:03:43 »
Kurde odkładałem na ten samochód tyle czasu. Zonk bo nie mam garażu tylko parkuję na ulicy... Pod blokiem. Czytając to wszystko w internecie prawdopodobnie pociesze sie autkiem kilka dni... Kupując to autko jakoś nawet nie myślałem że może mi go ktoś ukraść. A teraz okazuje się że mieszkam w powiecie gdzie ginie najwięcej samochodów. Za późno, bo nie mogę już zrezygnować. Auto jeszcze nie odebrane a ja już nie bede mógł spokojnie spać. A to odłączanie zapłonu i np. System radiowy do namierzania, nie gps bo ten sygnał podobno zagłuszają..?? Kurde bardzo blisko mam komendę policji może tam parkować... Ale czytałem ze wyciagaja z posesji ogrodzonych, okamerowanych...
Wykup ubezpieczenie GAP. Nie uchroni przed kradzieżą ale zrekompensuje ewentualną utratę samochodu. W przypadku szkody całkowitej jest wypłacana różnica pomiędzy wartością zwrotu z AC a fakturą zakupu. Zawsze coś.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Offline Leotrans

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Maja 2022, 19:21:17 »
Spokojnie może kolor im nie będzie pasował.A na poważnie to ciężko zabezpieczyć,ale z takim podejściem to nie kupować? Daj spokój

Offline Rogi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Maja 2022, 19:47:28 »
Jak oceniasz tą BLE 42+
Ostatnio miałem wgrany nowy program bo na tamtym zdarzało się nie uruchomić auta

W sumie raz mi się zdarzyła przez pół roku chwilowa zwiecha, ale zamknąłem/otworzyłem i było ok. Na co dzień bezproblemowo. Softu nie zmieniałem.

Offline maciek20038

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Maja 2022, 05:47:35 »
Mam wrażenie że auto to dla ciebie synonim luksusu. To po co kupujesz nowe auto ?. Po co wogole kupować auto jak mozna autobusem czy tramwajem pomykać....
Jak czytam o tych blokadach itp to mam wrażenie że same stare dziady jeżdzą i pamiętaja lata 90.
Chłopina naczytaj  się Superexpresu bądz Faktów i teraz panika.

Offline toyotka1212

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Maja 2022, 06:28:04 »
Tak, to auto to dla mnie luksus. Nie jest to auto za 2 mln. Nie zarabiam 150 tys złotych miesięcznie. Odkładałem i teraz chciałbym pojeździć fajnym autkiem. Jak mi ukradna będę jeździł autobusem. Uważam też, że jezeli jest możliwość jakiegoś zabezpieczenie warto spróbować. Cóż że oddadzą mi pieniądze z AC. Potrzebuje samochód nie pieniądze. Rozwiazaniem jest zakup starego samochodu-tak, ale czy to jest normalne że złodziejstwo ma mnie ograniczac. Żałuję tylko ze wybrałem Toyotę, marka nr 1 w złodziejskich statystykach

Offline wilkq

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Maja 2022, 08:23:57 »
Moja była za ładna chyba dlatego kusiła...
Powiem tak - nie parkuj nigdy w okolicach Gwiaździstej.... i ubezpieczenie.  A kradną też hyundaie, kie  - hybrydy głównie.
Na pewno system bezkluczykowy jest czymś bez czego można żyć a ułatwia znacznie kradzież. 
Najlepsze zabezpieczenia to:
- polisa + gap
- mechaniczna blokada skrzyni
- immobilizer (nie toyoty)
- dodatkowe odcięcie pompy paliwa niezależne od immo 
- gps - nawet jak zagłuszą to koszt śmieszny a pokaże chociaż kierunek gdzie był targany samochód
No ja sie z toyoty wyleczyłem - ale forum nadal czytam z sentymentu.  Teraz śmigam Audi A2 :) - ma większy bagażnik niż CHR :)

wilkq

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Maja 2022, 17:13:52 »
Jestem przerażony
Kradną nie tylko CHR. W sumie wszyscy jedziemy na tym samym wózku. Co by nowego nie kupić i postawić pod blokiem, to zawsze jest ryzyko choćby grad i chuligaństwo. Komuś zawsze coś zginie i można się pocieszyć że mniej niż kiedyś. A i dzieci porywają na narządy albo do burdeli. Także albo mniej czytać, albo z domu nie wychodzić. Nie masz w pobliżu parkingu strzeżonego? Ale to dodatkowe 300-400zł.

Offline toyotka1212

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Maja 2022, 17:40:16 »
Niestety nie mam w pobliżu takiego parkingu. Oczywiście bym zapłacił te 300-400 zł żeby spać spokojnie. Już zamówiłem różnorodne formy zabezpieczeń i zobaczymy co będzie :)

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Maja 2022, 18:10:37 »
https://ibb.co/pW85M1d
To niestety nie jest jakieś zdjęcie z neta, tylko samochód mojego znajomego z Zielonki k/Warszawy.
No ale to jak gradobicie :embarassed: albo ominie, albo nie

Offline toyotka1212

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Maja 2022, 18:17:53 »
no ale chociaż samochód niezniszczony, też szok. Ale zrobili to pewnie w nocy ?? Powiat wołomiński i nowodworski w czołówce jeżeli chodzi o kradzieże....

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl