Autor Wątek: Corolla 2019 E21 sedan 1.8 hybryda łączniki stabilizatora  (Przeczytany 1918 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline myrney

• Początkujący
Corolla 2019 E21 sedan 1.8 hybryda łączniki stabilizatora
« dnia: 01 Czerwca 2022, 14:42:10 »
Witam,
Mam następujący problem, oryginalne łączniki stabilizatora wytrzymały 120 tyś km, zaczęły stukać więc wymieniłem na lemfordery i przejechałem może 5tyś km i zaczęły stukać. Pomyślałem że może mają jakąś wadę więc znowu do sklepu i zakup nowych łączników (przy okazji wymieniłem gumy stabilizatora, kupione oryginalne toyoty). I powtórka, zrobione kilka tyś km i po 3 tygodniach znowu stuki…dzwonię do ASO żeby kupić oryginały i tu niespodzianka-ponad 1200zł (zamienniki ok 150-200zł komplet). Zamówiłem 3 zestaw tym razem delphi i po kilku tyś. km już zaczyna stukać…
Pierwsze pytanie czy może wybić się coś w zawieszeniu co wpływa na tak szybkie zużycie łączników? (Na szarpakach nic nie wyszło).
Czy nie zostaje nic innego jak wywalić tyle kasy na oryginał i trzymać kciuki że wytrzyma dłużej?
Samochód mam prawie 3 lata, jeżdżę na taxi we Wrocławiu, przebieg 140tyś, 99% po mieście.

Offline przmor

• Toyot Spamer
Odp: Corolla 2019 E21 sedan 1.8 hybryda łączniki stabilizatora
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Czerwca 2022, 18:47:51 »
Tak informacyjnie auto używane jak Twoje i przy przebiegu 330tys.km przednie łączniki nadal oryginalne. Jedyna różnicą że to Auris TS z 2014r.

Offline fynooh

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Corolla Hybrid
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Czerwca 2022, 12:50:18 »
przy przebiegu 330tys.km przednie łączniki nadal oryginalne

Ja to tak czytam już nieraz o tym twoim aucie i nie dowierzam kręcę cały czas głową. Trafił ci się świetny egzemplarz. może robiony na specjalne zamówienie, na miarę ;)

jeżdżę na taxi we Wrocławiu

W tych miastach to pewnie dużo nierówności jest, torowiska itp., tak? Zawieszenie wtedy ciężko pracuje. Ja bym zastanowił się mocno przed zakupem oryginałów w ASO za 1200 zł. Przecież Lemforder to świetna firma, co z tego, że francuska? A wiadomo, czy oryginały Toyoty to nie Lemforder ze zmienionym logo?
Obecnie Corolla Hybrid 1,8 Comfort
oraz stary Peugeot 206 1,1
Poprzednio Auris 1,6 valvematic

Offline bbart79

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: TS GR Sport 2.0
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Czerwca 2022, 13:42:37 »
W moim poprzednim aucie (Honda Accord) przy przebiegu ok. 100.000km skończyły się oryginały. Wymieniłem je na Meyle HD (ważne to HD gdyż bez tego to inna seria) i już zostały na tym aucie do końca, czyli przy przebiegu 392.000km nie odnotowałem jakiegokolwiek pogorszenia się ich stanu. Zresztą sam wygląd w porównaniu do oryginałów sprawiał wrażenie niezniszczalności. Czy są one dostępne do Corolli a jeśli są to czy są tak samo trwałe nie wiem. Wiem natomiast, że jak ja będę musiał wymienić swoje to spróbuję poszukać właśnie ich.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl