Hmm nawet nie przyszło mi do głowy żeby sprawdzić podczas jazdy testowej, ale.... Toyota nie ma regulowanego zagłówka? Nie można go odsunąć od głowy?
Ile masz wzrostu? Ja mam 192cm wzrostu i jak miałem samochód na weekend to trochę nim przejechałem i było mi dość wygodnie.
Ja nigdy nie ustawiam fotela pionowo, zawsze lekko do tyłu to odciąża kręgosłup. I rozwiąże problem z przechyloną głową.
Samochód masz raptem kilka dni... daj sobie czas. Twoje ciało jest przyzwyczajone do pozycji z innego samochodu i do innych foteli. Przerabiałem to przy każdej zmianie samochodu/motocykla/roweru zawsze przez pierwsze tygodnie dyskomfort.
To dopiszę jeszcze końcówkę - bo wiem, że piszę nie na temat - tzn ,na temat inny niż tytuł wątku - ale skoro nie został jeszcze zamknięty, to piszę dalej.
Dzwoniłem dzisiaj do dealera toyoty - powiedział, że nie spodziewa się, że coś mu się uda załatwić, ale przynajmniej obiecał spróbować. Koszty na pewno będą znaczne - samo prowadzenie wiązki elektrycznej - koszt i nakład pracy z tym związany - już zabija pomysł wymiany na fotel elektryczny z większą możliwością regulacji na wstępie. W ciągu kilku dni mam poznać możliwości - lub ich brak.
Nawiązując do wypowiedzi powyżej - mam właśnie nadzieję, że w końcu się przyzwyczaję do tej nowej dla mnie pozycji za kierownicą - bo tak jak pisałem do tej pory jeździłem wyłącznie osobówkami. Znalazłem już zagłówek z innego auta, który pasuje do fotela w RAV4 - zamieniłem je miejscami - przynajmniej teraz mogę wygodnie oprzeć na nim głowę i jeden z kilku problemów już rozwiązany. Mam nadzieję, że na stałe.
Wpadnę tu jeszcze za jakiś czas i dam znać, co się udało załatwić - dla zainteresowanych.
Swoją drogą czuję się trochę zażenowany, że piszę o takich podstawowych sprawach jak komfort siedzenia za kierownicą w 2022 roku - jako o temacie sprawiającym producentowi problem (jak pisałem wcześniej znalazłem dość obszerne forum gdzieś zza oceanu, na którym użytkownicy już tak nie przebierają w słowach jak ja pisząc o tym, jak czują się nabici w butelkę kupując wersję RAV4 z manualną regulacją fotela kierowcy). A do tej pory jeździłem już chyba większością marek samochodów dostępnych w Europie i nigdy nawet przez moment nie zastanawiałem się nad pozycją za kierownicą - po prstu ustawiałem fotel "pod siebie" i w trasę....
Za