Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439789 razy)

Offline Ralff

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Czerwca 2022, 11:02:43 »
A masz już widoczne miasta i mapę w MyT ?

Offline robert-rybnik1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Selection
« Odpowiedź #31 dnia: 08 Czerwca 2022, 12:38:39 »
W aplikacji MyToyota są widoczne miasta i mapa. Jednak czerwona kropka jest przy pozycji "ZamOwienie w toku".
Pozostałe pozycje są szare.
Może porównamy nr zamówień z aplikacji. Mój nr zamówienia to 2219775.001.
Przypomnę że auto zostało zamówione 30.11.2021.
jak to wygląda u Was?
Wstawiłbym screen'a ale nie wiem jak.
« Ostatnia zmiana: 08 Czerwca 2022, 12:56:01 wysłana przez robert-rybnik1 »

Offline robert-rybnik1

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Selection
« Odpowiedź #32 dnia: 08 Czerwca 2022, 12:48:46 »
Tylko hak, ale on montowany jest u dealera. Myślę, że handlowiec robi cię w balona skoro w produkcji są dopiero samochody (Selection) z końcówki listopada. Ale nigdy nie wiadomo, może tylko nasze są tak opóźnione

Nie zakładam aby handlowiec robił mnie w balona. Sprawiał wrażenie konkretnego gościa (taki typ gościa zwanego potocznie "swój chłop").
Mogę się oczywiście mylić, jednak daleki jestem od rzucania takich oskarżeń bez podstaw.

Offline Ralff

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #33 dnia: 08 Czerwca 2022, 12:52:42 »
Tylko hak, ale on montowany jest u dealera. Myślę, że handlowiec robi cię w balona skoro w produkcji są dopiero samochody (Selection) z końcówki listopada. Ale nigdy nie wiadomo, może tylko nasze są tak opóźnione

Nie zakładam aby handlowiec robił mnie w balona. Sprawiał wrażenie konkretnego gościa (taki typ gościa zwanego potocznie "swój chłop").
Mogę się oczywiście mylić, jednak daleki jestem od rzucania takich oskarżeń bez podstaw.
Nie wiem dlaczego, ale myślałem, że zamawiałeś pod koniec stycznia, dlatego napisałem o tym, że może cię robić w balona :) Jeżeli masz widoczne mapy to lada dzień zmieni ci się status na "produkcja w toku"

Offline Kris RAV4

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAv4 Hybryda'#0392
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Czerwca 2022, 00:01:29 »

To dopiszę jeszcze końcówkę - bo wiem, że piszę nie na temat - tzn ,na temat inny niż tytuł wątku - ale skoro nie został jeszcze zamknięty, to piszę dalej.

Dzwoniłem dzisiaj do dealera toyoty - powiedział, że nie spodziewa się, że coś mu się uda załatwić, ale przynajmniej obiecał spróbować. Koszty na pewno będą znaczne - samo prowadzenie wiązki elektrycznej - koszt i nakład pracy z tym związany - już zabija pomysł wymiany na fotel elektryczny z większą możliwością regulacji na wstępie. W ciągu kilku dni mam poznać możliwości - lub ich brak.
Nawiązując do wypowiedzi powyżej - mam właśnie nadzieję, że w końcu się przyzwyczaję do tej nowej dla mnie pozycji za kierownicą - bo tak jak pisałem do tej pory jeździłem wyłącznie osobówkami. Znalazłem już zagłówek z innego auta, który pasuje do fotela w RAV4 - zamieniłem je miejscami - przynajmniej teraz mogę wygodnie oprzeć na nim głowę i jeden z kilku problemów już rozwiązany. Mam nadzieję, że na stałe.
Wpadnę tu jeszcze za jakiś czas i dam znać, co się udało załatwić - dla zainteresowanych.
Swoją drogą czuję się trochę zażenowany, że piszę o takich podstawowych sprawach jak komfort siedzenia za kierownicą w 2022 roku - jako o temacie sprawiającym producentowi problem (jak pisałem wcześniej znalazłem dość obszerne forum gdzieś zza oceanu, na którym użytkownicy już tak nie przebierają w słowach jak ja pisząc o tym, jak czują się nabici w butelkę kupując wersję RAV4 z manualną regulacją fotela kierowcy). A do tej pory jeździłem już chyba większością marek samochodów dostępnych w Europie i nigdy nawet przez moment nie zastanawiałem się nad pozycją za kierownicą - po prstu ustawiałem fotel "pod siebie" i w trasę....

Dzisiaj happy end - fotele z wersji Selection wpadły w końcu do mojej rafki, prąd podpięty - w końcu mogę ustawić pod siebie fotel kierowcy, który jest zupełnie inny niż ten egzemplarz szmaciany - i nareszcie mogę powiedzieć, że lubię to auto. W końcu. Po wielu godzinach łamania kręgosłupa, bołu w kolanie i naciskania zagłówka na szyję...  nie chcę już nawet wspominać tego niewypału toyoty.
Ku przestrodze zatem - nie kupujcie rav4 z fotelem kierowcy w "szmacie" i z regulacją manualną - nie da się na tym wysiedzieć. No chyba, ze w aucie spędzacie dziennie do dwóch godzin, to i na grzędzie wysiedzieć można.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Czerwca 2022, 11:15:38 »
To świetnie że Ci się udało.
A ile kosztowało Cię Ulepszenie swojej Toyotki, jeśli można wiedzieć oczywiście?
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline Chevalier

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Czerwca 2022, 11:58:49 »

To dopiszę jeszcze końcówkę - bo wiem, że piszę nie na temat - tzn ,na temat inny niż tytuł wątku - ale skoro nie został jeszcze zamknięty, to piszę dalej.

Dzwoniłem dzisiaj do dealera toyoty - powiedział, że nie spodziewa się, że coś mu się uda załatwić, ale przynajmniej obiecał spróbować. Koszty na pewno będą znaczne - samo prowadzenie wiązki elektrycznej - koszt i nakład pracy z tym związany - już zabija pomysł wymiany na fotel elektryczny z większą możliwością regulacji na wstępie. W ciągu kilku dni mam poznać możliwości - lub ich brak.
Nawiązując do wypowiedzi powyżej - mam właśnie nadzieję, że w końcu się przyzwyczaję do tej nowej dla mnie pozycji za kierownicą - bo tak jak pisałem do tej pory jeździłem wyłącznie osobówkami. Znalazłem już zagłówek z innego auta, który pasuje do fotela w RAV4 - zamieniłem je miejscami - przynajmniej teraz mogę wygodnie oprzeć na nim głowę i jeden z kilku problemów już rozwiązany. Mam nadzieję, że na stałe.
Wpadnę tu jeszcze za jakiś czas i dam znać, co się udało załatwić - dla zainteresowanych.
Swoją drogą czuję się trochę zażenowany, że piszę o takich podstawowych sprawach jak komfort siedzenia za kierownicą w 2022 roku - jako o temacie sprawiającym producentowi problem (jak pisałem wcześniej znalazłem dość obszerne forum gdzieś zza oceanu, na którym użytkownicy już tak nie przebierają w słowach jak ja pisząc o tym, jak czują się nabici w butelkę kupując wersję RAV4 z manualną regulacją fotela kierowcy). A do tej pory jeździłem już chyba większością marek samochodów dostępnych w Europie i nigdy nawet przez moment nie zastanawiałem się nad pozycją za kierownicą - po prstu ustawiałem fotel "pod siebie" i w trasę....

Dzisiaj happy end - fotele z wersji Selection wpadły w końcu do mojej rafki, prąd podpięty - w końcu mogę ustawić pod siebie fotel kierowcy, który jest zupełnie inny niż ten egzemplarz szmaciany - i nareszcie mogę powiedzieć, że lubię to auto. W końcu. Po wielu godzinach łamania kręgosłupa, bołu w kolanie i naciskania zagłówka na szyję...  nie chcę już nawet wspominać tego niewypału toyoty.
Ku przestrodze zatem - nie kupujcie rav4 z fotelem kierowcy w "szmacie" i z regulacją manualną - nie da się na tym wysiedzieć. No chyba, ze w aucie spędzacie dziennie do dwóch godzin, to i na grzędzie wysiedzieć można.

Czy nie da się siedzieć na fotelu w wersji comfort to sprawa indywidualna, moim zdaniem. Obecnie posiadam rav4 z roku 2019 w wersji comfort z siedzeniami manualnymi i skórzaną tapicerką, i jest wygodnie. ;)

Offline stalowy22

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Slection
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Czerwca 2022, 12:12:56 »
Czy jest tu jakiś moderator? Który wątek jest do pisania o Czasie realizacji zamówień?
RAV 4 Selection - 222 KM

Offline inf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 22 Czerwca 2022, 11:49:12 »
Cześć,
ja swoją RAV4( exe + skyview + progi boczne), zamówiłem 15.11.2021. W ostatni weekend w aplikacji pojawił się update, że samochód jest już w transporcie drogowym, z Belgii.

Ile, z waszego doświadczenia, trwa taki transport do momentu dotarcia do dealera?

Offline oldman

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Hybrid AWD
« Odpowiedź #39 dnia: 23 Czerwca 2022, 11:45:00 »
wszystko zależy od zbiegu okoliczności, już wyjaśniam, samochód może pojawić się u dealera w ciągu 10-14 dni, i będzie czekał na dokumenty, dokumenty do salonów dosyłane są oddzielnie kurierem, z chwilą otrzymania dokumentów można przystąpić do rejestracji, ubezpieczenia i oczekiwanego odbioru samochodu, w moim przypadku trwało to około 30 dni kalendarzowych,

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #40 dnia: 23 Czerwca 2022, 13:12:55 »
U mnie całość trwała 7 miesięcy i 5 dni do odbioru auta od dealera. Żebym chciał jechać w środku tygodnia, a nie w weekend, to mógłbym skrócić o 3 dni. No i miałem montaże u dealera, więc to też dwa dodatkowe dni.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #41 dnia: 23 Czerwca 2022, 14:36:30 »
Auta z produkcji czerwcowej - odbiór koniec sierpnia.
Takie info mam świeże.

Offline stalowyszczur

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: rav4 my22
« Odpowiedź #42 dnia: 23 Czerwca 2022, 21:36:18 »
zamówiłem golasa z gwarancją ceny, pakietem business, hakiem i stopniami bocznymi 8 lutego, miał być do końca maja, dotarł wczoraj fizycznie do Katowic, opłaciłem fakturę i czekam na komplet papierów do rejestracji. Na montaż dodatkowych elementów czeka się 10 dni podobno.

Co do trackingu na stronie to działał w miarę dobrze do momentu dotarcia do Mszczonowa, po wyruszeniu do Katowic zapis o Mszczonowie zniknął, a auto według strony podróżuje właśnie z Belgii.

Biorac pod uwagę spodziewaną wojnę jestem zadowolony z terminów. Miałem brać hiluxa ale terminy na listopad podawali.

Offline seamon

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 24 Czerwca 2022, 09:43:10 »
Stopnie boczne: fuj bleh!
Ciekawe kiedy będziecie mieli ich dość

Offline inf

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 24 Czerwca 2022, 10:57:39 »
Stopnie boczne: fuj bleh!
Ciekawe kiedy będziecie mieli ich dość

Dlaczego? :D zdecydowałem się w sumie bo dziecko małe, a rodzicę też leciwi - miałem nadzieje, że nieco pomogą przy wsiadaniu / wysiadaniu ;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl