Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 440161 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #165 dnia: 14 Lipca 2022, 21:58:18 »
A u mnie pojawił się called off status i zmieniło datę na 27 lipca. A ja go już ubezpieczyłem i zarejestrowałem, a co najgorsze zapłaciłem. Ale nie będę czekał tyle na odbiór (mam nadzieję, że to będzie przyszły tydzień) i też bym powiedział, że odbieram jak wrócę z wakacji pod koniec sierpnia.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #166 dnia: 14 Lipca 2022, 22:15:48 »
No to podaj mi dla 2 letniego, nawet na swoim przykładzie. Wartość na fakturze, wartość na ostatnim AC

Ale ty człowieku jesteś uparty:-P nie podam ci na swoim przykładzie auta 2etniego, bo takiego nie mam. Mam półroczne i mogę ci napisać za kolejne pół roku na ile je ubezpieczyłem na drugi rok.

Offline Voltt

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 C+S 22
« Odpowiedź #167 dnia: 15 Lipca 2022, 19:17:32 »
Moja poprzednia wiadomość chyba została pożarta przez dyskusje na temat ubezpieczenia, więc zapytam jeszcze raz :-P. Nikt z forumowiczów nie zamawiał wersji comfort + style? Czy taka biedniejsza wersja ma takie same opóźnienia jak bogatsze? Zamówienie pod koniec lutego z umowną datą na koniec października.

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #168 dnia: 15 Lipca 2022, 23:16:11 »
Nikt z forumowiczów nie zamawiał wersji comfort + style?
Ja zamawiałem 18. lutego. W Szczecinie termin był na listopad, pojechałem do Gorzowa i gość pokazywał mi sierpień. Teraz jest niby październik, ale raczej będzie na urodziny (tak, 50+) w grudniu. Ciekawe, że Ty miałeś od razu październik?!?!?
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #169 dnia: 16 Lipca 2022, 10:07:04 »
Lepiej nie patrzeć na te daty które obiecuje dealer. Ja zamawiałem auto w grudniu fakt faktem full opcja wyposażona. Dealer obiecywał termin czerwiec/max lipiec do odbioru. Dzwonie w maju zapytać czy termin się nie zmienił, oczywiście wszystko bez zmian auto będzie w lipcu. Z tym że widze na aplikacji Mt że auto nawet nie jest w produkcji. Dzwonie w czerwcu jak to z autem bo widzę w aplikacji  nadal trwa obsługa zamówienia proszę powiedzieć prawdę jak to jest z autem i wtedy dealer,auto będzie w Polsce 1 listopada

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #170 dnia: 16 Lipca 2022, 10:09:47 »
Dlatego lepiej na ten moment doliczyć około 4 miesięcy opóźnienia od daty na umowie. Szkoda ze nie ma gwarancji terminu, wtedy można by chociaż poprosić o kola zimowe w gratisie za zwłokę a tak...

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #171 dnia: 16 Lipca 2022, 10:18:05 »
Wszyscy którzy zamawiali przed lutym tego roku muszą pod uwagę, że zaszły zmiany związane z wojną.

Wysłane z mojego SM-A528B przy użyciu Tapatalka

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #172 dnia: 16 Lipca 2022, 13:19:51 »
Ale to stanie auta w Mszczonowie to można ***** dostać. Co oni z nim tam robią, jeśli nie ma żadnej akcji serwisowej. A tak, zamiast jechać na wakacje, to człowiek nie wie nawet kiedy pojedzie. Jeszcze gorzej miałbym, gdybym miał wzięty urlop, termin hotelu zarezerwowany z rocznym wyprzedzeniem, a nie miałbym czym jechać, bo w Mszczonowie sprawdzają "stan ponad 50 punktów kontrolnych". Ten ostatni etap oczekiwania jest okropny.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #173 dnia: 16 Lipca 2022, 15:06:31 »
Myślę że wyklepują szkody transportowe :)

Offline dejmieno

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 2.5 hybrid
« Odpowiedź #174 dnia: 16 Lipca 2022, 15:53:24 »
@apek kiedy Twoja Ravka przypłynęła do Belgi?

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #175 dnia: 16 Lipca 2022, 16:28:34 »
16 czerwca.

Offline dejmieno

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #176 dnia: 16 Lipca 2022, 17:45:24 »
To miesiąc potrzebuje żeby dotrzeć z Belgi do dealera? Przecież to jakaś logistyczna porażka. Myślałem ze samochód w 2 tygodnie jest do odbioru po przypłynięciu do Europy.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #177 dnia: 16 Lipca 2022, 17:52:33 »
Nie, ona z Belgii jedzie do Mszczonowa i tam "zalega". A porażka i owszem z tą logistyką. Auta nie widziałem, a już zarejestrowałem i ubezpieczyłem. Tablice trzymam w garażu obok mojej 26 letniej Corolli. Przynajmniej mam auto do jazd na niedalekie wycieczki.

Offline dejmieno

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #178 dnia: 16 Lipca 2022, 18:34:07 »
Czyli kupiłeś samochód za 200 tyś w ciemno nawet go nie oglądając? Czyli teraz to normalka? Dwa lata temu to człowiek mógł wyrwać rabat za każda ryske a teraz trzeba kupić nie oglądając samochodu? Jak z mieszkaniami, kupujesz dziurę w ziemi i odbierasz za 2 lata.

Offline Voltt

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 C+S 22
« Odpowiedź #179 dnia: 16 Lipca 2022, 19:10:30 »
Ja zamawiałem 18. lutego. W Szczecinie termin był na listopad, pojechałem do Gorzowa i gość pokazywał mi sierpień. Teraz jest niby październik, ale raczej będzie na urodziny (tak, 50+) w grudniu. Ciekawe, że Ty miałeś od razu październik?!?!?
Tak. Ja niestety nie mam wglądu na nic poza apką arvala gdzie od pierwszego dnia jest ta sama data (dealer też mi taką podał jak potwierdził zamówienie) i od początku  mam status "w oczekiwaniu na produkcję". Czy ktoś ma doświadczenie i może powiedzieć czy status zamówienia w arvalu jest automatycznie aktualizowany? Osobiście szczerze wątpię i  pewnie dowiem się o terminie odbioru dopiero jak  auto będzie stało u dealera zarejestrowane przez arvala bo flotowiec nie ma czasu sprawdzać statusu zamówienia.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl