Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439535 razy)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #270 dnia: 02 Sierpnia 2022, 22:10:02 »
W komentarzach pod filmem o Corolli Cross w Toyota news na YT odpowiada R. Mularczyk na różne pytania nie tylko o CC. Jest też o JBL, więc można poczytać.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline Deimen

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV 4 Selction
« Odpowiedź #271 dnia: 04 Sierpnia 2022, 10:59:05 »
Hej,

czy ktos kto zamawial selection w grudniu 2021 moze podzielic sie statusem zamowiena ?
moje zamowienie nby ma byc do odpioru we wrzesniu (zapewnienie dealera) ale zgodnie ze statusem auto nie opuscilo jeszcze fabryki (wprodukcji od 02.06.2022)

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #272 dnia: 04 Sierpnia 2022, 11:24:55 »
12.2021 Selection JBL. Apka pokazuje zamówienie w toku

Nie chce mi się nawet tego komentować. :(

Offline Goja

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 plug-in
« Odpowiedź #273 dnia: 04 Sierpnia 2022, 11:43:03 »
Dzień dobry, moja RAV4 plug in w produkcji od 22.06 i do dzisiaj dalej w produkcji.

Offline pol

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Rav 4 in spe
« Odpowiedź #274 dnia: 04 Sierpnia 2022, 11:47:42 »
Selection, zamówienie grudzień 21, około tydzień temu opuścił fabrykę. Wg danych deweloperskich 30.08 ma być w Belgii

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #275 dnia: 04 Sierpnia 2022, 11:55:23 »
Czy ktoś z grudnia kto zamawiał Selection dobierał JBL?

Offline Deimen

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV 4 Selction
« Odpowiedź #276 dnia: 04 Sierpnia 2022, 12:25:50 »
Czy ktoś z grudnia kto zamawiał Selection dobierał JBL?
Ja mam bez JBL, myslamem ze dzieki temu auto bedzie szybciej, niestety jak widac nic to nie dalo zabardzo.

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4V Selection
« Odpowiedź #277 dnia: 04 Sierpnia 2022, 21:05:59 »
Ja mam zamówiona wersje selection hybryda bez JBL. I innych dodatków z napędem na przód. Zamówienie 8.03.22 w zeszłym tygodniu doszły miasta i fabryka w aplikacji ale status jest dalej jako przetwarzanie zamówienia. Salon twierdzi ze będzie na początku listopada do odbioru a w panelu administratora jest 18.11.2022. Pierwotny termin był na sierpień.
Rav4 V Selection hybryda FWD i Aygo X Style CVT

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #278 dnia: 04 Sierpnia 2022, 21:09:17 »
Tak trochę nie w temacie oczekiwania, ale JBLa - mam u siebie, a teraz od tygodnia jeżdżę zastępczą corollą bez JBL. Powiem wam, że to przepaść... Jeśli tylko lubicie posłuchać czasem czegoś więcej, niż FM, to bierzcie JBL albo od razu planujcie wymianę głośników/radia we własnym zakresie

Offline m___s

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #279 dnia: 04 Sierpnia 2022, 21:20:52 »
Ja mam zamówiona wersje selection hybryda bez JBL. I innych dodatków z napędem na przód. Zamówienie 8.03.22 w zeszłym tygodniu doszły miasta i fabryka w aplikacji ale status jest dalej jako przetwarzanie zamówienia. Salon twierdzi ze będzie na początku listopada do odbioru a w panelu administratora jest 18.11.2022. Pierwotny termin był na sierpień.

U mnie sytuacja jest podobna. W zeszłym tygodniu dostałem mejla z aktualizacją i pojawiły się miasta w aplikacji. Według salonu odbiór początek listopada (w w trybie deweloperskim jest 04.11.2022), a zamówienie z dnia 10.04.2022.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #280 dnia: 04 Sierpnia 2022, 23:31:08 »
Powiem wam, że to przepaść... Jeśli tylko lubicie posłuchać czasem czegoś więcej, niż FM, to bierzcie JBL
Cieszę się że tak piszesz. Ja temat katowałem mocno czy warto..zdania są i będą podzielone. Jedno jest pewne - zdecydowanie gra lepiej. Czy warte tej ceny? To inna kwestia.
Ja miałem testowke z JBL i ten dzwiek mi bardzo pasował - chce to mieć pomyślałem.
Nie chciałem Skyview w którym naliczyłem więcej wad niż zalet.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #281 dnia: 05 Sierpnia 2022, 00:11:11 »
Powiem wam, że to przepaść... Jeśli tylko lubicie posłuchać czasem czegoś więcej, niż FM, to bierzcie JBL
Cieszę się że tak piszesz. Ja temat katowałem mocno czy warto..zdania są i będą podzielone. Jedno jest pewne - zdecydowanie gra lepiej. Czy warte tej ceny? To inna kwestia.
Ja miałem testowke z JBL i ten dzwiek mi bardzo pasował - chce to mieć pomyślałem.
Nie chciałem Skyview w którym naliczyłem więcej wad niż zalet.

Ten jbl to może nie jest jakiś wybitny, wg. mnie to wart góra 3-4 tysiące dopłaty, ale niestety nie ma wyboru, bo to co jest bazowo, to dość słabe rozwiązanie.
Dziwne jest tu działanie Toyoty, bo jestem przyzwyczajony, że w większości modeli z tego segmentu, przy wyborze wyższych wersji, dostajemy przynajmniej te 8 głośników. Ale jeździłem rav4 z podstawowym audio i nie można powiedzieć, że jest nieużyteczne, bo np w insigni 2 generacji, w przedliftowym modelu, w jakiejś najniższej wersji wsadzali 4 głośniki, które są tak słabe, że albo grają za cicho, a przy połowie głośności już wydają z siebie agonalne dźwięki, więc też nic nie słychać. Na nich bardzo ciężko słucha się nawet podcastów, bo głos jest tak zniekształcony.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #282 dnia: 05 Sierpnia 2022, 00:55:30 »
Ja z kolei JBL mam trochę gratis. Jak kupowałem ravke i miałem już wynegocjowana  cenę na selection, tuż przed umówiona wizyta na zamówienie powstał problem, bo okazało się, że nie możemy się z żoną dogadać co do koloru.
Oboje zaakcepotalismy czarny (ja w zasadzie zawsze chciałem czarne auto, a żona nie oponowała:-P), więc zapytałem.ile musiałbym dopłacic do JBL BE. Pani zaproponowała 3.5k, stanęło ostatecznie na 3, a biorąc pod uwagę inne dodatki w tej wersji (większe, dużo fajniejsze felgi, lusterko z kamerą, że 2, czy 3 dodatkowe systemy bezpieczeństwa...) za JBL nie zapłaciłem :-)

Offline Kruszyn

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4V Selection
« Odpowiedź #283 dnia: 05 Sierpnia 2022, 15:23:12 »

U mnie sytuacja jest podobna. W zeszłym tygodniu dostałem mejla z aktualizacją i pojawiły się miasta w aplikacji. Według salonu odbiór początek listopada (w w trybie deweloperskim jest 04.11.2022), a zamówienie z dnia 10.04.2022.

Jaką zamówiłeś wersje i na kiedy miałeś pierwotny termin przy zamówieniu?
« Ostatnia zmiana: 05 Sierpnia 2022, 15:25:09 wysłana przez Kruszyn »
Rav4 V Selection hybryda FWD i Aygo X Style CVT

Offline m___s

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #284 dnia: 05 Sierpnia 2022, 17:22:27 »
RAV4 Executive 4x4. Od początku mówili, że samochód będzie w połowie listopada i dalej się tego trzymają.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl