Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439626 razy)

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #300 dnia: 07 Sierpnia 2022, 13:40:35 »
Gwarancja ceny zniknęła na początku roku w każdym modelu z tego co wiem.
Porównywanie Corolli i Rav to porównywanie gabarytów auta.
Dla jedno plusy dla drugiego minusy.
Napęd 5 generacji który jest już powszechnie znany nie jest żadną rewolucja z tego co mówią głosy.
JBL na pewno na plus, dach szklany fajny bajer ale co powtarzałem wiele razy poza fajnym bajerem dla mnie ma jakieś minusy. Da się żyć bez tego.

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #301 dnia: 07 Sierpnia 2022, 13:47:22 »
Dach wybralem gdyz corolla cross ma tylko ciemna tapicerke z ciemnym wnetrzem
Obecnie mam tiguana z 2019 z podobna kolorystyka w srodku … wyglada to dobrze ale zdeeeeecydowanie wole bezowe wnetrze … zdecydowanie
Wiec dach nie jest tu koniecznoscia
Cholera sam juz nie wiem czy zostawic czy moze zmienic
Na ogromny plus crossa jest tez nowy zestaw multimediow wraz z zegarami cyfrowymi … ale ponoc nowo zamowione RAVki tez to beda mialy
No mam grudny orzech do zgryzienia
Chcialbym juz zmienic samochod na dluuuuugie lata … a powodem tak naprawde jest tez obecna sytuacja i mozliwosc uzyskania dobrych pieniedzy za mojego tiguana … ma mniej niz 3 lata, salonowy, r-line, z malym przebiegiem, na gwarancji jeszcze ponad rok
Sami wiecie jakie teraz trudne czasy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

Offline apek

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Tesla Y
« Odpowiedź #302 dnia: 07 Sierpnia 2022, 13:53:29 »
Co do umowy, to na ravkę wstawiłem do działu Corolli, bo ktoś chciał przeczytać, jak to drzewiej wyglądało. Róznica w Skyview pomiędzy Crossem a Rav jest taka, że w rav możesz go otworzyć, a w Crossie nie ma takiej możliwości. Nowe ravy produkowane od października też będą miały nowe multimedia i zegary. Tylko nie wiem, czy wersja exe będzie poniżej 200 tys.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD
https://ts.la/andrzej248745

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #303 dnia: 07 Sierpnia 2022, 14:03:21 »
Dzieki serdeczne ;)
Wlasnie w aktualnym cenniku na stronie / jesli nadal faktycznie aktualny ex jest w cenie 196.000
Btw. co za czasy 200 tys. za RAVke

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #304 dnia: 07 Sierpnia 2022, 14:25:53 »
Róznica w Skyview pomiędzy Crossem a Rav jest taka, że w rav możesz go otworzyć, a w Crossie nie ma takiej możliwości.
Czyli już na plus Corolli działa to że dach nie waży 60 kg więcej ale może 20 czy 30 i może koło zapasowe jest bo w Rav4 nie ma przy Skyview.
Każdy się jara tym oglądaniem gwiazd (przez pasażerów) a nie zdaje sobie sprawy właśnie z takich elementów mało nie znaczących a jednak znaczących.

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #305 dnia: 07 Sierpnia 2022, 15:11:14 »
Póki co na Skyview nie narzekam. Lubię mieć jasno w kabinie.
Toyota Corolla Sedan VII, Toyota Corolla Sedan Hybrid XII - sprzedana, RAV 4 (5th gen) Executive, AWDi, Skyview - sprzedana, Tesla Model Y Premium AWD

Offline grubar

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V
« Odpowiedź #306 dnia: 07 Sierpnia 2022, 15:17:10 »
Rav4 I Corolla Cross mają prawie takie same rozstawy osi (5cm różnicy chyba), więc miejsca podobnie w środku. Na plus Crossa to, że będziesz się cieszył nową wersją przez 6 lat jeszcze, zanim wejdzie druga generacja. Nowa Ravka w 2024 pewnie będzie na 30sto lecie modelu. No i Cross powinien być znacząca cichszy w środku (lepsza aerodynamika). Na minus mniejsze koła (chyba, że plus dla portfela).

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Offline pryzma

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #307 dnia: 07 Sierpnia 2022, 15:59:05 »
Gdyby cross mial opcje jasnego wnetrza to nawet bym nie zaczal narzekac … a tak to zawsze jest cos nie tak ;)
Wiem, ze wentylacja i kilka innych potrzebnych drobiazgow ale jak wspomnialem - zawsze cos
Ale to racja - cross przez te kilka dobrych latek bedzie aktualnym modelem - to tez duzy plusik ;)

Offline apek

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #308 dnia: 07 Sierpnia 2022, 16:19:14 »
Tylko pamiętaj, że projektowany był z myślą o rynku Azjatyckim dlatego nie ma jasnego wnętrza. Obejrzyj sobie filmik o Crossie na YT na kanale Toyotanews. Co do multimediów, to po wakacjach zamawiam sobie inny tablet i będę montował. Mam nadzieję, że będzie dobrze działał (po podłączeniu, bo potem już raczej się nie zepsuje). Ale to nie wątek o tym.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #309 dnia: 07 Sierpnia 2022, 21:07:08 »
Rav4 I Corolla Cross mają prawie takie same rozstawy osi (5cm różnicy chyba), więc miejsca podobnie w środku. Na plus Crossa to, że będziesz się cieszy
Corolla Cross 425 litrów bagażnik
RAV4 580 litrów.
5 cm....

Offline vert

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #310 dnia: 07 Sierpnia 2022, 21:19:53 »
Tak sobie tutaj czytam porównania RAV4 i Corolla Cross. Miałem okazję dokładnie obejrzeć nową Corollę Cross. Samochód jest dużo mniejszy od RAV4. Ilość miejsca w środku porównywalna do Corolli sedan, czyli jak dla mnie katastrofa. Mam 180cm wzrostu i gdy siadam wygodnie za kierownicą, to za mną ciężko będzie usiąść osobie o podobnym wzroście. Podłokietnik pomiędzy przednimi fotelami jest chyba węższy niż w Corolli sedan. Po zajęciu miejsca za kierownicą nie było mi zbyt wygodnie, a na pewno nie czułem się jak w samochodzie SUV-o podobnym. Bagażnik dużoooo.... mniejszy niż w RAV4. Nie wspomnę o braku podświetlenia przycisków szyb, jak to miało miejsce w RAV4 prze ostatnią zmianą. Ogólnie jakość wykonania wnętrza jest co najwyżej porównywalna z RAV4, a miejscami jest chyba gorzej. Pozwolono mi się kawałek przejechać Corollą Crosss, ale tylko po zamkniętej drodze, gdyż auto nie było zarejestrowane (podobno nie ma jeszcze homologacji). Wrażenia przeciętne, 4 liter nie urywa. Nie mówię, że to zły samochód, ale przy podobnej wersji wyposażenia powinien być 30-40 tyś tańszy od RAV4, a tak nie jest. Myślałem o tym samochodzie dla małżonki, ale chyba pozostanie przy RAV4.

Offline watson

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #311 dnia: 07 Sierpnia 2022, 22:20:17 »
Zastanawiam sie czy nie zmienic jej na RAVke, ktora jest brzydsza bez porownania …

Hehe, odważne stwierdzenie, zwłaszcza że pytasz obecnych właścicieli lub osoby od miesięcy czekających na to paskudztwo :grin: Jak dla mnie to z kolei zupełnie inna klasa samochodu, przy wszystkich wadach RAVki (głównie związanych z tym, że nie jest to premierowy model) Corolla to Corolla, jej odwłok jest dla mnie paskudny, a jej obecna cena jest nieporozumieniem. Ale bez urazy, po prostu sam widzisz - nie ma co wydawać tak kategorycznych sądów, gust każdy ma swój, tak jak i 4 litery ;)

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #312 dnia: 07 Sierpnia 2022, 22:24:46 »
Ktoś w ostatnim czasie odbierał ravke z JBL ? Czy to prawda że jeśli auto wejdzie do produkcji w październiku dostanie nowy system multimedialny oraz cyfrowe zegary ?

Offline watson

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #313 dnia: 07 Sierpnia 2022, 22:27:35 »
Ktoś w ostatnim czasie odbierał ravke z JBL ? Czy to prawda że jeśli auto wejdzie do produkcji w październiku dostanie nowy system multimedialny oraz cyfrowe zegary ?

Również tak słyszałem i liczę na to, że tak będzie.

Offline Axel99

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #314 dnia: 07 Sierpnia 2022, 22:50:57 »
Nieprawda. Jeśli mowa o aucie zamawianym przed zapowiedzeniem tych zmian.  Przewincie kilka stron wstecz. Pisałem o tym. Ja i inni.
A te porównania wielkości to faktycznie...zaraz Yaris Cross się tu pojawi.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl