My mamy oprócz Outlandera właśnie Yaris Cross i przy moim wzroście 187 za mną siada syn 172 i daje radę dla czteroosobowej rodziny, także nie przesadzajcie z tą przestrzenią. W Corolli Cross nie siedziałem więc nie mam porównania, ale przypuszczam, że właśnie ten mały bagażnik jest skutkiem powiększenia przestrzeni dla pasażerów (w stosunku do Yarisa, bo tam powiększono bagażnik). Corolla zawsze będzie "niżej" niż RAV4 (wielkością, prestiżem itp), co nie oznacza, że nie będzie świetnym samochodem. I może nie mieć problemów z korozja przewodu do napędu tylnego hybrydy

Dodam, że my od razu świadomie braliśmy RAV4, bo w takiej wielkości samochodzie rodzina czuje się dobrze, nie chcieliśmy ani Corolli Cross ani Highlandera. A i w 2009 przymierzałem się do zwykłej Corolli (nie pamiętam która to generacja), i w sedanie rzeczywiście za mną nie było już miejsca dla pasażera. Samochody rosną z każdą generacją, i te dodatkowe kilka cm plus doświadczenie projektantów robią w środku ogromną różnicę.