Autor Wątek: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022  (Przeczytany 439888 razy)

Offline przmor

• Toyot Spamer
Odp: Czas realizacji zamówienia - RAV4 2022
« Odpowiedź #495 dnia: 22 Sierpnia 2022, 19:53:00 »
Bo generalnie większość ludzi nie przykłada wagi do jakości dźwięku. Muzyki słucha się obecnie na plastikowych głośniczkach a soundbar jest już czymś ekstra. Wszechotaczajaca bylejakość jest na topie.

Offline watson

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #496 dnia: 22 Sierpnia 2022, 23:39:57 »
Niekoniecznie, po prostu nie wszyscy audiofilsko słuchają muzyki w samochodzie, niektórzy mają od tego sprzęt w domu a samochodu używają do jazdy. A jeszcze inni zbierają znaczki lub interesują się kinem i nie widzą potrzeby inwestowania w samochodowy sprzęt audio. Każdemu wedle potrzeb.

Offline przmor

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #497 dnia: 23 Sierpnia 2022, 01:05:24 »
Ale ja piszę o tym co ludzie w domach mają do słuchania. Skoro nie przykłada się wagi do jakości dźwięku w domu to w aucie tym bardziej.

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #498 dnia: 23 Sierpnia 2022, 08:22:15 »
To prawda co piszecie. W salonie mam sprzęt z kilkoma głośnikami do słuchania symfonii a w autku radio jest tylko tłem. Dlatego nie inwestowałem w JBL tylko w panorame która nam, się baaardzo podoba. 
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #499 dnia: 23 Sierpnia 2022, 11:05:22 »
To prawda co piszecie. W salonie mam sprzęt z kilkoma głośnikami do słuchania symfonii a w autku radio jest tylko tłem. Dlatego nie inwestowałem w JBL tylko w panorame która nam, się baaardzo podoba.
Dla ciebie jest tylko tłem, a jak zapuszczę playlistę, której narzeczona słuchała w 9 mięsiacu ciąży, tak żeby aż się fotele trzęsły, to często mały nie chce usnąć i zaczyna płakać. Ale w obecnym aucie mam 10 głośników ze wzmacniaczem i subwoofer, czy 6 głośników zagra przy podobnej głośności czysto? Jedno jest pewne, JBL już nie da się zamówić, co więcej jest prawie pewne, że kto nie odebrał jeszcze rav4 z JBL, już jej raczej nie odbierze. Ja się bardziej cieszę ze zmiany zamówienia ma MY23 niż JBL, ale głośniki planuję zmienić, przynajmniej te 6 sztuk.

Offline Ralff

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 V
« Odpowiedź #500 dnia: 23 Sierpnia 2022, 14:07:50 »
Nareszcie po dziewięciu miesiącach oczekiwania (jak na dziecko  :grin:) w czwartek odbieram swoją Selection  :-)
Dzisiaj zarejestrowany. Zamówienie z 25.11. bez JBL 

pireus

• Gość
« Odpowiedź #501 dnia: 23 Sierpnia 2022, 14:12:44 »
jak zapuszczę playlistę, której narzeczona słuchała w 9 mięsiacu ciąży, tak żeby aż się fotele trzęsły
Fajnie, a jak było wtedy z orientacją co się dzieje wokół samochodu? Karetkę na sygnale słyszałeś? Słuch masz jeszcze prawidłowy? Dobry sprzęt wcale nie musi głośno grać, żeby się nim cieszyć.
« Ostatnia zmiana: 23 Sierpnia 2022, 14:14:49 wysłana przez pireus »

Offline lol19pl

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Cupra Leon ST
« Odpowiedź #502 dnia: 23 Sierpnia 2022, 15:01:16 »
jak zapuszczę playlistę, której narzeczona słuchała w 9 mięsiacu ciąży, tak żeby aż się fotele trzęsły
Fajnie, a jak było wtedy z orientacją co się dzieje wokół samochodu? Karetkę na sygnale słyszałeś? Słuch masz jeszcze prawidłowy? Dobry sprzęt wcale nie musi głośno grać, żeby się nim cieszyć.
Ja raczej preferuję patrzeć na drogę, z resztą na słuch w okół samochodu to chyba można jedynie czujnikami parkowania manewrować. Poza tym chyba się nie do końca rozumiemy - nie próbuję przebić głosem 18 latków z pod remizy, bo wtedy faktycznie można by stracić (a przynajmniej częściowo) słuch. Z resztą jak sam mówisz, dobry, mocny sprzęt potrafi przenieść niskie tony przy niskiej głośności, że aż ciarki przechodzą, szczególnie że w aucie siedzimy tyłkiem na fotelu zamontowanym do wielkiej metalowej puszki, do której ktoś rpzypial subwoofer.

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #503 dnia: 23 Sierpnia 2022, 17:37:32 »
wymiana głośników ma sens wyłącznie po zmianie źródła dźwięku. w przeciwnym wypadku tylko spotęgujecie plastikowe brzmienie, zwłaszcza montując mocne głośniki nisko-wysokotonowe w deskę rozdzielcza. wszystko musi być zrównoważone, tak nagłośnienie, jak wygłuszenie. wygłuszenie samych nadkoli spowoduje wrażenie nadmiernego szumu z opływającego powietrza, montaż grubszych szyb uwypukli hałas z zawieszenia i silnika. audio zamontowane fabrycznie w rav4 jest bardzo słabe, jednak optymalnie dobrane do warunków w aucie. nikt rozsądny nie oczekuje audiofilskiej jakości dźwięku w trakcie podróży, jednak miękkie i zrownowazone brzmienie jest bardzo pożądane; wokalistka powinna być w pierwszym planie. jeśli ktoś ma możliwość, proszę posłuchać audio w np starych lanciach, thema lub thesis. to zużyte wozy, z mnóstwem usterek, jednak dźwięk, nawet z FM, jest w nich kojący..

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
« Odpowiedź #504 dnia: 24 Sierpnia 2022, 14:19:42 »
Compucar. Dobre audio rzeczywiście fajnie mieć. Pojawia się tylko inny problem. Mianowicie obecne zestawy fabryczne audio w samochodach, w tym też w Rav4, służą nie tylko obsłudze dźwięku, ale też telefonu, komputera pokładowego, w hybrydzie pokazują sposób pracy zespołu hybrydowego, kamery parkowania itp. Na tym forum są opisane przypadki wymiany fabrycznego zestawu na lepszy i wg mnie ma to sens wtedy, kiedy dzięki temu zyskujesz AA, bo stary zestaw tego nie miał. Natomiast wymiana nowego zestawu, który ma AA i podstawowe udogodnienia służące komfortowemu prowadzeniu samochodu na np. niesprawdzony chiński( takich jest najwięcej) daje więcej szkody, niż pożytku. To moja osobista opinia. Czytałem tu opinie ludzi, którzy zmienili zestaw i nie działa on tak jak powinien.  Ja zostaję przy fabrycznym zestawie z JBL i będę akceptował jego niedostatki. Może przy przeglądzie pojawi się jakaś aktualizacja. Na razie zastrzeżeń nie mam. Muza działa, Google Maps działa, Yanosik działa, więcej nie potrzebuję.

Offline stalowy22

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 Slection
« Odpowiedź #505 dnia: 24 Sierpnia 2022, 14:39:47 »
A tak wracając do głównego tematu - komuś się zmienił status? Jakieś auto wskoczyło do produkcji?
RAV 4 Selection - 222 KM

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #506 dnia: 24 Sierpnia 2022, 16:12:54 »
Compucar. Dobre audio rzeczywiście fajnie mieć. Pojawia się tylko inny problem. Mianowicie obecne zestawy fabryczne audio w samochodach, w tym też w Rav4, służą nie tylko obsłudze dźwięku, ale też telefonu, komputera pokładowego, w hybrydzie pokazują sposób pracy zespołu hybrydowego, kamery parkowania itp. Na tym forum są opisane przypadki wymiany fabrycznego zestawu na lepszy i wg mnie ma to sens wtedy, kiedy dzięki temu zyskujesz AA, bo stary zestaw tego nie miał. Natomiast wymiana nowego zestawu, który ma AA i podstawowe udogodnienia służące komfortowemu prowadzeniu samochodu na np. niesprawdzony chiński( takich jest najwięcej) daje więcej szkody, niż pożytku. To moja osobista opinia. Czytałem tu opinie ludzi, którzy zmienili zestaw i nie działa on tak jak powinien.  Ja zostaję przy fabrycznym zestawie z JBL i będę akceptował jego niedostatki. Może przy przeglądzie pojawi się jakaś aktualizacja. Na razie zastrzeżeń nie mam. Muza działa, Google Maps działa, Yanosik działa, więcej nie potrzebuję.

w pełni się z tobą zgadzam, jestem po prostu oburzony faktem że od lat montują taki szajs. z technicznego punktu widzenia ta stacja spełnia wszystkie kryteria, jest stabilna i niezawodna. nie wiem kto jest producentem tych nowych multimediów, podejrzewam ze również panasonic. ktoś miał okazje posłuchać audio w corolli cross?

Offline Mario85

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Executive jbl,
« Odpowiedź #507 dnia: 24 Sierpnia 2022, 16:16:33 »
Tez czekam z niecierpliwością na informacje czy komuś wskoczyło auto do produkcji z JBL. Dealer oraz TMPL twierdzą że będzie to wrzesień. Mam nadziej gdyz na początku styczna będę tatusiem więc potrzebuje większego auta:)) a jak się okaże że auta z jbl anulują trzeba będzie szukać używanego volvo cx60.

Offline m___s

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #508 dnia: 24 Sierpnia 2022, 17:18:48 »
A tak wracając do głównego tematu - komuś się zmienił status? Jakieś auto wskoczyło do produkcji?
Tak jak pisałem wcześniej zamówienie - 11.04.2022, w produkcji od 21.08.2022 .

Offline OBI_FMJ_PL

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 AWD HYBRID
« Odpowiedź #509 dnia: 24 Sierpnia 2022, 19:44:49 »
Jakieś auto wskoczyło do produkcji?
Niby moje MA wskoczyć do produkcji 24/25 sierpnia według info od TMPL - zobaczymy. I tak w najlepszym razie odbiór w grudniu...
RAV4 C+S, AWD, hybrid, Tokyo RED - zamówienie z 18.02.2022 r. - 20.01.2023 - odebrany!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl